Ἀπὼν Καραμανλῆς σήμερα σημαίνει παρὼν Καραμανλῆς ἐχθές…

Ἀπὼν Καραμανλῆς σήμερα σημαίνει παρὼν Καραμανλῆς ἐχθές...Είναι πράγματι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πολλοί, ανάμεσα στους απόντες από την χθεσινή ψηφοφορία, τοποθετούν και αυτόν τον αστείο και γραφικό άνθρωπο που ακούει στο όνομα Καραμανλής.

Για να είναι κάποιος απών σήμερα πρέπει να υπήρξε παρών εχθές. Έτσι γίνεται αισθητή μια απουσία. Μέσω της προηγούμενης παρουσίας. Ο Καραμανλής πληρώνεται έξι χρόνια τώρα, από τους βαρύτατους φόρους μας, χωρίς να έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει έστω και ελάχιστα, έστω και τυπικά, την συμπερίληψη του ονόματος του στις λίστες των μισθοδοτουνμένων από την βουλή. Είναι απλά ένας άεργος που παρασιτεί εις βάρος της χώρας και που just in case κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία, που καταχρηστικά κατέχει.

Η καρικατούρα αυτή αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη ντροπή για το ούτως ή άλλως άθλιο πολιτικό σύστημα. Και η ανοχή που μεγάλο μέρος της κοινωνίας επιδεικνύει απέναντι του είναι χαρακτηριστική της παρακμής του συνόλου της. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα έπρεπε να μπορεί να κυκλοφορεί στον δρόμο. Έπρεπε να αποτελεί μόνον αντικείμενο χλεύης και βαθειάς, επιδεικτικής περιφρονήσεως.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 186 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀπὼν Καραμανλῆς σήμερα σημαίνει παρὼν Καραμανλῆς ἐχθές…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀπὼν Καραμανλῆς σήμερα σημαίνει παρὼν Καραμανλῆς ἐχθές… | GRnea.gr

Leave a Reply