Ὡριμότης Τσίπρα…

Ὡριμότης Τσίπρα...Κάνουν λάθος όσοι αποκαλούν τον Τσίπρα προεκλογικό ψεύτη και ασυνεπή. Ο πρωθυπουργός μας δεν είναι ψεύτης, είναι απλά ένας μετεκλογικός ρεαλιστής.

Ο Αλέξης διδάχθηκε την πολιτική αρετή του μετεκλογικού ρεαλισμού από το λαμπρό παράδειγμα Σαμαρά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αν υπήρξε κάτι για το οποίο ο Αντωνάκης υμνήθηκε από τους σωσμένους οπαδούς του, αυτό ήταν κυρίως η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία αναθεώρησε όλες τις προεκλογικές του «δεσμεύσεις» των διαβόητων Ζαππείων. Ο Παπαχελάς, μάλιστα, που βλέπει τα πράγματα πολύ πιο βαθειά από όλους μας και που γράφει τα βαρυσήμαντα άρθρα του με ειλικρίνεια και παιδική αθωότητα, συνήθιζε να ονομάζει τις απανωτές μετεκλογικές, ρεαλιστικές κωλοτούμπες των Σαμαροβενιζέλων «πολιτική ωρίμανση».

Ας μην έχουμε παράπονα λοιπόν. Ο πρωθυπουργός μας ωρίμασε και έγινε ρεαλιστής. Τι καλλίτερο μπορούσαμε να ευχόμαστε και να περιμένουμε; Να δείτε που σε λίγο θα φτάσει και στο σημείο να αποκαλεί δημόσια ανεύθυνο τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και να τον ρωτάει επικριτικά, που θα βρει τα λεφτά για να μην μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί στα επίπεδα που επιβάλλει ο ρεαλισμός.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 211 times, 1 visits today)
Leave a Reply