Θὰ ξεχασθοῦν κι αὐτοὶ οἱ …τσουρουφλισμένοι!!!

Από τις 24 Ιουλίου, εάν δεν κάνω λάθος, σας έγραψα εδώ μέσα ότι «και οι τσουρουφλισμένοι στο Μάτι θα ξεχασθούν αρκεί να μην έχουν καεί τα εκλογικά βιβλιάρια».

Θα περάσει κι αυτό, θα ξεχασθεί.
Αρκεί να μην έχει τσουρουφλισθεί το εκλογικό βιβλιάριο.
Μ@ΛΑΚΕΣ!!!

Ῥεμούλα, παραπληροφόρησις καὶ λήθη…

Σήμερα δεν καταλαβαίνω ούτε τις απορίες σας ούτε την «οργή» των Κούληδων, για το κουκούλωμα που επιδιώκει η κυβέρνηση στην τραγωδία με τους 100 ανθρώπους που έγιναν φλαμπέ.

Ακολουθεί σύντομη «μετάφραση» του ρεπορτάζ μου, γιατί μπορεί να μην ξέρετε την …γλώσσα!

«Οι 100 που τσουρουφλίσθηκαν πάνε καλιά τους, οι υπόλοιποι πληγέντες και συγγενείς, αν περιμένουν οικονομική ενίσχυση από τας Ευρώπας, θα πάρουν τα π@πάρια μου»

Πολύ αργότερα και…αν, ευρωπαϊκό χρήμα για το «Μάτι»!

Με την εκπλήρωση ιδιαίτερα αυστηρών προϋποθέσεων και αφού η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει σχετική αίτηση, θα μπορούσε να κινητοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά, στην αποκατάσταση  πληγέντων και περιοχών, από τις φονικές πυρκαϊές στο Μάτι Αττικής.

Αυτό είναι το «ρεζουμέ» της γραπτής απαντήσεως, που έδωσε εχθές στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, η αρμόδια κοινοτική Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, αποκαλύπτοντας παράλληλα και το είδος της βοήθειας που έλαβε η Ελλάδα από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Αναλυτικότερα, η Επίτροπος αναφέρει ότι στις 23 Ιουλίου 2018 η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, στην συνέχεια, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα αεροσκάφος υλικοτεχνικής υποστηρίξεως από την Ρουμανία, καθώς και μία επίγεια μονάδα δασοπυροσβέσεως με οχήματα από την Κύπρο αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαϊών.

Επιπλέον, τονίζει, η Υπηρεσία Διαχειρίσεως Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του Copernicus εξέδωσε πέντε δορυφορικούς χάρτες των περιοχών που έχουν πληγεί.

Μπαίνοντας στις «λεπτομέρειες», πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, θα μπορούσε η Ελλάδα να «βοηθηθεί» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, η Επίτροπος κάθε άλλο παρά αισιοδοξία μπορεί να προκαλέσει, για την γρήγορη καταβολή μιας τέτοιας βοήθειας.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, λοιπόν ότι:

  • Για την κινητοποίηση οικονομικής βοήθειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός 12 εβδομάδων από την έναρξη της καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης εκτιμήσεως της συνολικής άμεσης ζημίας που προκλήθηκε και η οποία πρέπει να υπερβαίνει το 0,6% του ακαθαρίστου εθνικού εισοδήματος, ήτοι 1,052 δισ. ευρώ.
  • Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο όριο εθνικής «μείζονος καταστροφής» που θα εφαρμοσθεί, επειδή είναι χαμηλότερο από το όριο «περιφερειακής καταστροφής» για την Αττική (δηλ. 1,5% του περιφερειακού ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος). Αυτό θα επιτρέψει επίσης την συμπερίληψη ζημιών που προκλήθηκαν από άλλες πυρκαϊές σε όλη την χώρα.
  • Κατά την υποβολή της αιτήσεως, η Ελλάδα μπορεί επίσης να ζητήσει προκαταβολή ύψους 10% της αναμενόμενης βοήθειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να καταβληθεί πολύ γρήγορα, εάν η καταστροφή θεωρηθεί επιλέξιμη. Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για το πλήρες ποσό πριν από την καταβολή του.

Όμως, καταλήγει στην απάντηση της η Επίτροπος Κρέτσου, «η βοήθεια του Ταμείου Αλληλεγγύης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δαπανών των δημοσίων ενεργειών αντιμετωπίσεως καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και αποκαταστάσεως αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποζημίωση ιδιωτικών ζημιών.»

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Εντάξει, μπορεί να μην μου δίνετε και πολύ βάση και ενδεχομένως καλά κάνετε, αλλά να είστε και ΤΟΣΟ μ@λάκες ρε π@ύστη μου.
Η επομένη πυρκαϊά θα σας βρεί με το χέρι στον π@ύτσο, να τον παίζετε…

Ῥούσσης Νῖκος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply