Ἔχετε διαβάσει Ἐνρίκο Ματίεβιτς; Νὰ τὸ κάνετε! Ἀξίζει ἕναν μικρό κόπο γιὰ τὰ ὅσα θὰ μάθετε! Ὁ Ματίεβιτς, ἔχει κάνει πολλῶν ἐτῶν μελέτες σὲ ἀρχαιολογικά εὑρήματα καὶ ἔχει καταφέρει νὰ συγκεντρώσῃ τὸ ὑλικό σὲ ἕνα ὑπέροχο βιβλίο! Ἀξίζει τὸν κόπο.
Ὅμως, δὲν εἶναι μόνον ὁ Ματίεβιτς ποὺ μὲ τὰ ἐπιστημονικά του συμπεράσματα ἔχει καταφέρει νὰ φωτίσῃ πολλές πτυχὲς τῆς Ἑλληνικῆς ἱστορίας.
Δεκάδες ἐπιστήμονες σὲ ὅλο τὸν κόσμο, μέσα ἀπό τὶς δικὲς τους εἰδικὲς μελέτες, καταγράφουν καὶ ἐπαναδομοῦν τὰ τμήματα τῆς ἱστορίας μας ποὺ ἀγνοοῦμε. Γλωσσολόγοι, ἀρχαιολόγοι, ἱστορικοί, μαθηματικοί, φυσικοί… Μὲ πολύ μεράκι κι ἀγάπη φέρνουν στὸ φῶς ἀλήθειες ποὺ οἱ περισσότεροι ἀπό ἐμᾶς ἀγνοοῦμε….
Τὸ πανέμορφο βέβαια εἶναι πώς κάθε κομμάτι εὑρίσκει τὴν θέσι του… Ἐὰν ἀνατρέξετε στὶς πρῶτες ἐπισκέψεις τῶν Ἰσπανῶν (κυρίως) ἐξερευνητῶν (καὶ μᾶλλον καταπατητῶν) στὴν Ἀμερικανική Ἤπειρο, θὰ ἀνακαλύψετε κάποιες περίεργες συμπεριφορές τῶν Ἰνδιάνων. Ἀντιμετώπισαν γιὰ παράδειγμα τοὺς ἐπισκέπτες (καταπατητὲς) ὡς ἀναμενομένους καὶ εὐπροσδέκτους. Μέγα λάθος! Δὲν εἶχαν νὰ κάνουν μὲ τοὺς Λευκούς Θεούς ποὺ περίμεναν νὰ ἐπιστρέψουν, ὅπως τοὺς εἶχαν κάποτε ὑποσχεθεῖ… Εἶχαν νὰ κάνουν μὲ τοὺς λευκοὺς διαβόλους πλέον… Καὶ ἐκεῖ τὴν πάτησαν καὶ ήφανίσθησαν…
Έντονη η Ελληνική παρουσία στην Αμερική, χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο, σύμφωνα με έρευνες και ευρήματα.
(Το παρακάτω κείμενο είναι φανταστικό, και μπορεί να αποδοθεί μόνον στην καλπάζουσα φαντασία του γράφoντος. Τα στοιχεία που αναφέρονται είναι αναληθή,αφού οι Έλληνες με τα πρωτόγονα πλοία τους δεν κατόρθωσαν ουδέποτε να ταξιδεύσουν εκτός Ελλάδας).
H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ. Κολόμβο, φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι(όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά). Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.
Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού, προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.
Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασσικά θέματα, όπως, κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.
Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσσού και της Τίρυνθας».
Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις!!.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις!!.
Ακόμη ο Ακαδημαϊκός ENRICO MATTIEVICH στο βιβλίο του με τίτλο «Ταξίδι στην μυθολογική κόλαση- η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες» μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του που πραγματοποίησε σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που στηρίζουν την θεωρία του ότι τα Τάρταρα -η πύλη του Άδη – των αρχαίων Ελλήνων ήταν στο Τσαβίν ντε Χουαντάρ , όπου οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν επισκέπτες!.
Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: «την πέντρα πιντάδα» (πέτρα με ζωγραφιές). Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό. Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας γραμμένα με Ελληνικά γράμματα».
Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ. Μια νωπογραφία που παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν(πάλι το Γιουνάν;!!!) στο Μεξικό, έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσσού της Κρήτης!.
Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα (δηλαδή τι oμοιότητα, είναι ακριβώς το ίδιο) έχει και το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες, με Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου!
Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού.. στη Ν. Αμερική καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο.
Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα.Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη «Ζ»…
Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά:
Ντίον-Αν=Διόνυσος.
Ηρακάν=Ηρακλής,
Μελανονήσια=Μελανά Νησιά,
Μικρονησία=Μικρά Νησιά,
Πολυνησία=Πολλά νησιά ,
Φιλιππί-νες,κ.λ.π.
Στην Καραϊβική, υπάρχει νησί Άνδρος και νησί Ρόδος και στην Χαβάϊ νησί Σάμος!!.
Και για να προλάβω «ειδικούς» που θα τρέξουν πάλι να αμφισβητήσουν επικαλούμενοι συμπτώσεις,παραθέτω μέρος από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που εκμηδενίζει κάθε τέτοια πιθανότητα.Τουλάχιστον για όσους έχουν ανοικτό μυαλό…….
Ἀποποίηση εὐθύνης
Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.