Βιάζεσθε νὰ τελειώνετε μὲ τὸ Καστελλόριζο;

Ἡ εἴδησις ἐκνευρίζει:

Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.

Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!

Το λάθος του Υπουργείου (πατήστε εδώ και δείτε τον χάρτη), γιατί μόνο ως τέτοιο μπορούμε να το εξηγήσουμε, προκαλεί για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά και την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται καθημερινά, εκπλήσσεται και σοκάρεται.

Και εντάξει… Να δεχτούμε ότι ο τελευταίος που πάτησε το κουμπί «δημοσίευση» δεν γνώριζε κατά πού έπεφτε το Κοσταλέριζο και η νήσος Ρω. Κανείς στο υπουργείο, ούτε καν ο ίδιος ο Γερουλάνος δεν το παρατήρησαν; Τρίζουν τα κόκκαλα της ιστορικής και αείμνηστης Κυράς!

Στην τριάδα των «τουρκικών» νησιών, κατά το υπουργείο, είναι και η Στρογγύλη, η οποία προφανώς μαζί με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Ρω, δίδεται δώρο κατά τη γνωστή τακτική για την προσέλκυση νέων πελατών… Στην περίπτωσή μας οι Τούρκοι ως πελάτες τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή;

Όπως βλέπεται στον χάρτη όλη η ελληνική επικράτεια είναι σε φόντο άσπρη για να ξεχωρίζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε γκρι είναι όλα τα υπόλοιπα κράτη με τα οποία συνορεύουμε, όπως και η τριάδα των νησιών, η οποία είναι τόσο μακριά από την Ρόδο, που προφανώς θεωρείται… Τουρκία!

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επί σειρά ετών αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα, ενώ από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι, τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.

Φυσικά, τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.

Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας, την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι το νησί είναι ελληνικό.

Ντροπή σας κύριοι!

Αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία

Μετά από τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου του «newstoday.gr» η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε και ο βουλευτής Λακωνίας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.

Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.

Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.

Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.

Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται».

newstoday.gr

Κι ἀκόμη περισσότερο ἐκνευρίζει ἡ βλακεία τῆς σιωπῆς καὶ τῆς συνενοχῆς. Πολὰ ταὐτόχρονα! Πάρα πολλά! Μὰ πάρα πάρα πολλά! Καὶ χάνουν πλέον τὸ «ἄλοθι» τοῦ τυχαίου….
Δὲν τὸ θέλετε τὸ Καστελόριζο κουδουνίστρες; Σᾶς μπαίνει στὸ μάτι; Δὲν πειράζει. Ὑπάρχει πάντα ἡ ἐλεύθερη ἔξοδος ἀπὸ τὴν χώρα! Προλαβαίνετε!

Ἐὰν πάλι ἦταν μόνον μία κακὴ στιγμὴ βλακείας, ἐπίσης προλαβαίνετε νὰ ζητήσετε συγγνώμη ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες!

Ἠλίθιες κουδουνίστρες! Λὲς καὶ πονέσατε ποτὲ γιὰ αὐτὸν τὸν τόπο καὶ τοὺς ἀνθρώπους του! Πανάθλια ἀνθρωποειδή! Λὲς καὶ καταλάβατε ποτὲ κάτι ἀπὸ αὐτὴν τὴν γῆ! Ἀνεγκέφαλοι! Ποὺ ἀντί νὰ σκύψετε τὸ κεφάλι μὲ σεβασμό περπατᾶτε ὡς κορδομένες γαλοποῦλες!  Τοὐλάχιστον ὅμως οἱ γαλοποῦλες ἔχουν κάτι νὰ κορδώσουν. Ἐσεῖς κορδώνετε τὸ ΤΙΠΟΤΑ!  Διότι μόνον αὐτό κατέχετε! Τὸ ἀπόλυτον ΤΙΠΟΤΑ! Οἱ κύριοι ΤΙΠΟΤΑ!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ὑπουργεῖον Πολιτισμοῦ λέει; Πάλι ὁ Γερουλᾶνος ἐμπρός μου; 

Σημείωσις: ὅσο καὶ νὰ πατᾶτε στὸν παραπάνω σύνδεσμο, χάρτη δὲν θὰ δεῖτε! Ὁ  Γερουλᾶνος τὸν ἀπέσυρε!  Φοβήθηκε; Σιγὰ μὴ φοβήθηκε.. Ἀναμένουν νὰ τὸ ξανακάνουν τὸ ἐγχείρημα ἀργότερα… Νὰ περάσῃ ἡ μπόρα τώρα… Ἔρχονται κι ἐκλογές… Ὅλα τὰ σκέπτονται! 

Σχετικὰ θέματα:

Σκοπιανὴ προπαγάνδρα μὲ ἄδεια ἀπὸ τὸ δικό μας ὑπουργεῖο; 

Πλήρης καταστροφὴ τοῦ πολιτισμοῦ ἀπὸ Γερουλᾶνο!

Τραγικῶν συμπεριφορῶν συνέπειες! 

Μεθοδεύεται ἡ καταστροφὴ καὶ ἡ ἐκποίησις τοῦ ΟΔΙΕ; 

Ὁ «ὑψηλότατος» Γερουλᾶνος!

Καὶ διορισμοὺς ὁ Γερουλᾶνος; 

«Φιλανθρωπικὲς» ἐπιχορηγήσεις ΟΠΑΠ;

Βιάζεσθε νὰ τελειώνετε μὲ τὸ Καστελλόριζο;

Πρὸς Καμίνη καὶ Γερουλᾶνο! 

Ἰσλαμιστὲς κατὰ  gay; 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *