Οἱ «ἀγανακτισμένοι» καὶ οἱ προβληματισμένοι.

Τό θέμα εἶναι ἐὰν κρύβεται κάτι καί τί… 

Δὲν μᾶς ξεγέλασαν οἱ «ἐξεγέρσεις» τῶν ἀραβικῶν χωρῶν, γιὰ τὸν ἁπλούστατο λόγο τοῦ ὅ,τι εἴμεθα παρατηρητὲς καὶ τὸ βλέμμα μας εἶναι κάπως καθαρότερο… 

Ἐδῶ ὅμως μᾶς πονοῦν ὅλους τὰ γεγονότα… Τοὐλάχιστον ὅσους θεωροῦν Πατρίδα τους τόν τόπο… Δὲν γίνεται ἡ Ἀλ Σάχλα νὰ μᾶς παρακινῇ σὲ ἐξέγερσι καὶ νὰ μὴν πονηρευόμεθα.. Κάτι δὲν πάει καλά.. Ἡ Ἀλ Σάχλα μόλις πρὸ μερικῶν ἡμερῶν εὐχόταν νὰ χαθοῦν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ προσώπου γῆς… Σήμερα μᾶς ἠγάπησε; Καὶ ἀποζητᾶ τὴν ἐλευθερία μας; Ἀλήθεια, μήπως ἡ ἀγάπη της δὲν στρέφεται πρὸς τοὺς Ἕλληνες ἀλλὰ πρὸς κάποιαν ἄλλην κατεύθυνσι ποὺ ἀγνοῶ; 

Θὰ μάθουμε… Οὐδὲν κρυπτόν ὑπὸ τὸν ἥλιον…

Φιλονόη.

Και ξαφνικά πάνω από 20.000 πολίτες, ακομμάτιστοι και αδέσμευτοι, χωρίς χρώματα και ταμπέλες, βγήκαν επιτέλους στις πλατείες.

Μαζεύτηκαν κάποια άτομα στο διαδίκτυο και έφτιαξαν ένα “γκρουπ” στο “φέισμπουκ”, στο οποίο συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες ανεξάρτητοι πολίτες με όπλο τους την αγανάκτιση. Δεν πάει άλλο!

Αυτό είναι το κλίμα των τελευταίων ημερών.

Στην Ισπανία, οι “αγανακτισμένοι” διαμαρτύρονται διότι δεν θέλουν η χώρα τους να εισέλθει στον μηχανισμό στήριξης. Ενώ εμείς είμαστε εδώ και αρκετούς μήνες υπό του μηχανισμού του ΔΝΤ, λίγο μετά την ανακοίνωση σκληρών οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση και ξαφνικά μία ομάδα στο διαδίκτυο διέδωσε μία ιδέα, η οποία άρεσε σε πολύ κόσμο και έτσι συγκεντρώθηκαν όλοι στο Σύνταγμα. Κάπως έτσι πάει το παραμύθι.
Υπάρχει μάλιστα ένα περιστατικό, το οποίο μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται αρκετά μυστήριο. Το γνωστό πανό που αναρτήθηκε στις διαδηλώσεις της Μαδρίτης, το οποίο έγραφε “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες“, υποτίθεται ειρωνικά, εννοώντας πως οι Έλληνες κοιμούνται, αντί να επαναστατούν. Αργότερα, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του “star”, “μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Γιαλιτάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ισπανίας, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πανό το ζήτησαν Έλληνες φοιτητές ως προειδοποιητικό των όσων θα επακολουθήσουν έτσι και ξυπνήσει η επαναστατική φλέβα των Ελλήνων! Κάτι σαν «προσοχή μην ξυπνήσετε τους Έλληνες γιατί τότε θα δείτε τι σημαίνει αληθινή επανάσταση”
Πήγαν δηλαδή κάποιοι Έλληνες φοιτητές και ζήτησαν να βάλουν εκεί και το δικό τους πανό. Kανείς περιέργως δεν είχε ιδέα για το περιστατικό αυτό στην Μαδρίτη και όλοι λέγαμε, οτι οι Ισπανοί μας χλευάζουν. Κάποιοι μάλιστα, Ισπανοί “αγανακτισμένοι”, έφτασαν μέχρι και την ακρόπολη μαζί με πανό, προφανώς για να υποστηρίξουν τους εδώ “αγανακτισμένους”.

Προκύπτουν λοιπόν αρκετά ερωτήματα: Γιατί εμείς στην Αθήνα δεν γνωρίζαμε οτι οι εμπνευστές του πανό ήταν ‘Ελληνες φοιτητές, αλλά αφεθήκαμε να πιστεύουμε πως “μας χλεύαζαν οι Ισπανοί”, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθούν οι “ελληνικές” συγκεντρώσεις; Επίσης, στην Μαδρίτη, όποιος θέλει μπορεί ν’ αναρτήσει το πανό του στην διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων; Τι ακριβώς ήταν αυτοί που κρέμασαν το πανό; Ήταν “φίλοι των Ισπανών”, όπως είπε ο κ. Γιαλιτάκης;

Τόσον καιρό που φωνάζει κόσμος στο διαδίκτυο, τόσον καιρό που γράφουμε για όλα, σχολιάζουμε, κρίνουμε και καταδικάζουμε με τόσο πάθος και φανατισμό την πολιτική ένταξης στο ΔΝΤ, και ύστερα από τόσα κινήματα και αντιδράσεις, βρέθηκε απλώς ένα …”γρουπ” ανωνύμων να ξεσηκώσει τον κόσμο; Ανώνυμοι και επώνυμοι γκαρίζουν μήνες τώρα, αλλά ούτε συγκέντρωσεις είδαμε, ούτε συμπαράσταση και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Ποιοι είναι αυτοί οι “ανώνυμοι” που βγάλανε τόσο κόσμο έξω, κατάφεραν να φτιάξουν “αγανακτισμένους” σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και κέρδισαν και την συμπάθεια των μέσων ενημέρωσης; Θα ‘λεγε κανείς, πως ούτε καν προσπάθησαν. “Τρολάρουν” στο διαδίκτυο και ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες. Ούτε ο Μίκης μπόρεσε να φέρει τόσο κόσμο στο Σύνταγμα. Οι ανώνυμοι πως το πέτυχαν;

Η αλήθεια είναι οτι δεν συγκεντρώνεις κόσμο στις πλατείες 7-8 μεγάλων ελληνικών πόλεων, σε μία μέρα, απλά γιατί άρεσε μία ιδέα στο “φέισμπουκ”. Τους συγκεντρώνεις όμως, αν έχεις τα μέσα πληροφόρησης, που διαθέτουν οι μηχανισμοί προπαγανδας του ΚΚΕ. Τους συγκεντρώνεις, αν βοηθήσει το δίκτυο επικοινωνίας των απανταχού αντιεξουσιαστών(συμπεριλαμβάνεται η Ισπανία…). Αυτό ναι, έχει λογική. Δεν γίνεται όμως να πιστέψουμε πως το να αρέσει μία ιδεά που διαδόθηκε σε λίγες ημέρες στο “φέισμπουκ”, ιδιαιτέρως όταν τα ίδια τα φωνάζουν σε όλο το διαδίκτυο, πάνω από ένα χρόνο τώρα, μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε μαζική αντίδραση των πολιτών, όπως αυτή των τελευταίων ημερών. Δεν ήταν οι πρώτοι που σκέφτηκαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Έχουν προηγηθεί δεκάδες προσπάθειες. Ήταν όμως οι πρώτοι που το πέτυχαν. Και είναι και άγνωστοι. Με δύο λόγια, λείπει η πραγματική αφορμή του “ξεσηκωμού”.

Τι κάνουν λοιπόν όλοι αυτοί στις πλατείες;
Μας αποδεικνύουν πως το “φέισμπουκ” έχει αρκετούς οπαδούς. Μας αποδεικνύουν πως οι φήμες για το “φέισμπουκ” που σχετίζονται με την CIA, αρχίζουν να γίνονται αρκετά πειστικές. Να πως μπορεί ένα διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να πορώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες άτομα και να τα βγάλει από το σπίτι τους. Κίνητρο των εξεγερμένων, το κοινό πάθος για το “φέισμπουκ” και το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο μας κάνει να πιστεύουμε πως έχουμε μία ιδιαίτερη δύναμη στα χέρια μας. Ο κόσμος στο διαδίκτυο είναι διαφορετικός από τον πραγματικό και μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ευκολότερα. Μας επιτρέπει να αγωνιζόμαστε ευκολότερα. Όλα είναι πιο εύκολα στο διαδίκτυο, διότι όλα είναι στο μυαλό μας και μόνο. Έχουμε χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα και την διαδικτυακή μανία που λέγεται “φέισμπουκ” την μεταφέραμε και έξω από το σπίτι μας.  Μόνο που έξω από το σπίτι η διαδικτυακές μας συνήθειες, γίνονται μία άθλια υποτυπώδης αντίδραση κατά του κατεστημένου. Αντί ο αγανακτισμένος λαός να στήνει κρεμάλες, πίνει καφέ, κάνει τσιγάρο και συζητά για ποδόσφαιρο. Αντί να τσακίζει τους προδότες και να αναδεικνύει τους νέους ηγέτες του, συμπεριφέρεται σαν εκφυλισμένο κύτταρο και αρκείται σε μία διεθνιστικών προδιαγραφών “γκρικ ρεβολούσιον”. Δεν αρκούσαν στα “ζόμπι” του “φέισμπουκ” τα παραδοσιακά “κονβένσιονς” για την προστασία της καρέτα καρέτα, θέλουμε και το διαφορετικό τώρα. Τι άλλο, παρά μία αγανακτισμένη διαμαρτυρία για το κακό μνημόνιο; Και τόσους μήνες τι περιμένατε και δεν διαδηλώνατε; Να σας κάνουν αύξηση στον μισθό;

Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες και οι εξεγέρσεις της νεολαίας, γίνονταν και γίνονται μεταξύ άλλων για να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο το καθεστώς. Δεν είναι κάτι καινούργιο, το ζήσαμε πολλές φορές. Μία καλή ευκαιρία για πολιτική αλλαγή με την λαϊκή συγκατάθεση, αυτή τη φορά μέσω των “αγανακτισμένων” θα μπορούσε να δώσει στο σύστημα αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να εξουδετερώσει τις όποιες αντιστάσεις διαθέτουμε. Εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις οι οποίες βρίσκουν “συντρόφους” σε κάθε γωνιά της χώρας, πραγματοποιούνται στα πλαίσια της δράσης ενός κόμματος, της νεολαίας του ΚΚΕ, του Σύριζα ή του ΛΑΟΣ, μίας χρηματοδοτούμενης από το κράτος μη κυβερνητικής οργάνωσης κ.α. Υπάρχει εξάλλου συγκεκριμένο κόμμα που σχεδόν μονοπωλεί αυτές τις “αντιδράσεις”. Το κόμμα που διαθέτει εκτός από πολιτικό και πολλά διαφορετικά κοινωνικά προσωπεία… Στα πρακτικά της πρώτης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, που δημοσιεύθηκαν, ο πρώτος σύντροφος “αγανακτισμένος” ομιλητής, κατήγγειλε κάποια μαχαιρώματα ακροδεξιών πιστός στην βασική γραμμή του κόμματος…

Κανείς ανεξάρτητος, ακομμάτιστος, αδέσμευτος πολίτης, δεν διαθέτει την δυνατότητα να οργανώσει διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, πίσω από την οθόνη του υπολογιστή του. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία ανεξάρτητη κίνηση πολιτών και καμμία ακομμάτιστη οργάνωση. Ο “αγανακτισμένος” είναι τόσο ανεξάρτητος όσο είναι ο κομμουνιστής από το ΚΚΕ.

Η σύνθεση της διαδήλωσης, και η προσέλευση ακομμάτιστων, όπως επίσης και τα “γιούχα” κατά κομματικοποιημένων, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Τέτοιοι “ανεξάρτητοι” πολίτες, μπορούν μαζί με “αλληλέγγυους”, να συνθέσουν ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος και προσδοκίες “γκρουπ” “επαναστατών”.

Δεν το κρύβουμε, πως αυτό που φοβόμαστε είναι, να δούμε “αγανακτισμένους” να πανηγύριζουν και να συγχαίρουν ο ένας τον άλλον στις πλατείες. Τα πανηγύρια αυτά, μόνο καλό δεν θα σημαίνουν, όταν μάλιστα προέρχονται από εκείνους που είναι εν αγνοία τους στην υπηρεσία του κόμματος. Αν είναι να περάσουμε δεύτερη μεταπολίτευση, με πανηγύρια και “αλλαγές” τότε να λείπει το βύσσινο.

ΥΓ. Οι Ισπανοί “επαναστάτες”, με τι λεφτά ταξιδεύουν στην Ακρόπολη; Ο Έλληνας, ούτε στο Παγκράτι με το αστικό λεωφορείο δεν τολμάει να πάει. Ξέραμε τους “χλιδάνεργους”(sic). Τώρα μάθαμε και τους “χλιδαγανακτισμένους”.

Ἀπὸ Ἑλλάς Σελασφόρος

 

Σχετικὰ θέματα:

Μία ἀπάντησις στὸ «ὁ Προμηθέας ἐπέστρεψε». 

Ὁ Προμηθέας ἐπέστρεψε!!!!

«Ἀγανακτισμένα» συνθήματα;

Εἶμαι ἐξ-ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ κι ὄχι «ἀγανακτισμένη»!!!

Ὄχι «ἀγανακτισμένοι». ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!

Μᾶς πᾶνε ἢ πᾶμε μόνοι μας;

Οἱ «ἀγανακτισμένοι» καὶ οἱ προβληματισμένοι.

Τί κρύβεται πίσω ἀπὸ τὴν κίνησι τῶν ἀγανακτισμένων;  

Κάνετε φασαρία μήπως καὶ ξυπνήσουν οἱ Ἕλληνες!  

Ποιος δίδει σημασία στοὺς ἀγανακτισμένους;

Ὑπάρχει κάποιο σχέδιο πίσω ἀπὸ τοὺς «ἀγανακτισμένους»;

Ἐξοργισμένοι Ἕλληνες στὸ Σύνταγμα!

Ὀργισμένοι Ἕλληνες στὸ Σύνταγμα! 

Οἱ διοργανωτὲς τῶν «ἀγανακτισμένων» μήπως εἶναι ἐντεταλμένοι; 

χι «γανακτισμένοι»! ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!!!

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

32 thoughts on “Οἱ «ἀγανακτισμένοι» καὶ οἱ προβληματισμένοι.

 1. Χμ…..
  Δεν νομίζω ότι έχει σημασία, το σκοπούμενο αυτών που οργάνωσαν αυτές τις συγκεντρώσεις εδώ σην Ελλάδα.
  Η μαζική ανταπόκριση των ανωνύμων, είναι απολύτως αιτιολογημένη, λόγω της μεγάλης υποβόσκουσας οργής.

  Το ενδιαφέρον είναι αν, οι ανταποκριθέντες στην πρόσκληση, θα επιτρέψουν το καπέλωμά τους από τους κάθε λογής παραχαράκτες και προβοκάτορες.

  Θεωρώ ότι, αν υπάρξη η παραμικρή προσπάθεια των οργανωτών να ποδηγετήσουν και να καθοδηγήσουν αυτό το πλήθος, οι συγκεντρώσεις αυτές θα φυλλοροήσουν αμέσως και θα παραμείνουν μόνο οι διοργανωτές σαν μύγα στο γάλα.

  Προσωπικά, προτιμώ να περιμένω να δώ την εξέλιξη, μιάς και έχω ήδη την εμπειρία του αυτόπτη σε αυτές τις συγεντρώσεις.

 2. Το 1981 οι αγανακτισμένοι Έλληνες παραληρούσαν για τήν αλλαγή που θά έφερνε ο Ανδρέας με το Πασόκ μετά από έναν βαθύ ύπνο που συνεχίστηκε ως τίς μέρες μας , τώρα παραληρούν επειδή πιστεύουν ότι 3 πιτσιρικάδες τούς διέκοψαν μέσω φέις μπούκ εκείνον τον καταστροφικό ύπνο .
  ΤΩΡΑ βέβαια, ο λαός δεν αναγκαίεται κομμάτων ,τό έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται αυτήν την αλλαγή και καλά έκανε, όπως τότε δεν ήθελα μονοκομματισμό και έβγαλε τα μάτια του στον δικομματισμό που εν τέλει απεδείχθη το ίδιο πράγμα . Αυτός είναι κι ο λόγος που τώρα ο παράκλητος είναι αόρατος και διαχυμένος, ως το άγιον πνεύμα , στην κούτρα όλων των κατόπιν εορτής αγανακτισμένων Ελλήνων που τώρα δεν θέλουν απλώς Δημοκρατία αλλά Αμεσο Δημοκρατία και καλά κάνουν.
  Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου πού εύχομαι να πέφτω έξω και ταυτόχρονα ή πρώτη που δέν έχω καμιά τέτοια ένδειξη, διότι ένα χρόνο τώρα έχω χάσει τόν ύπνο μου και την ησυχία μου να τρέχω σ΄όλα ανεξαιρέτως τα κινήματα και ψευδοκινήματα ανά την Ελλάδα. Βλέπω λοιπόν μια πλήρη ενορχήστρωση από τούς αρχηγίσκους μέ τό σύνδρομο της Δαμανάκη ,που έχουν αναλάβει καθήκοντα ανεξάρτητου αγανακτισμένου στα κινήματα ως τους ηγετίσκους με τό ανεστραμμένο σύνδρομο του Προμηθέα Δεσμώτη στους καθηγητάδες των Πανεπιστημίων χοροστατούντος του κ. Μπέη (=μεγάλο τραγωγό έχει στερηθεί η Επίδαυρος ασυζητητί!!)κι υποψιάζομαι, με βεβαιότητα που το στατιστικό της σφάλμα είναι πολύ περιορισμένο ,πώς από τήν τύφλα της Γενιάς του Πολυτεχνείου και της Αλλαγής πάμε καρφί στην τύφλα της Γενιάς των Αλληλέγγυων και τών Πλατειών!
  Και τότε και τώρα ο λαός υπέγραφε και υπογράφει ξανά τήν καταδίκη του πανηγυρικά κι όλας!
  Η επίγνωση θά έρθει ξανά όταν το λάθος θά είναι πάλι Ιστορία, που άλλος θα την πιστεύει, άλλος θα τήν κρύβει, κι άλλος θα την λοιδωρεί.!!
  Τότε θα ξέρουμε τόν ακριβή υποκινητή αυτής εδώ της σιέλ -μιας κι έχουμε πολύ μπλέ- επανάστασης των κατόπιν εορτής ”αγανακτισμένων΄΄ ,όπως τώρα μάθαμε και για τόν χρηματοδότη του Πασόκ ότι ήταν ο Ροκφέλλερ…
  ΖΗΤΩ και ο Νέος Παναθηναϊκός και τό Νέον Έθνος.
  ____________________
  Παρ΄όλα ταύτα υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας ΕΥΤΥΧΩΣ!

 3. Μην τα κάνετε πιο πολύπλοκα απ’ ότι είναι. Ο σχεδιασμός είναι προσεγμένος. Όλοι αυτοί οι συγκεντρωμένοι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία άβουλη μάζα χωρίς ταυτότητα. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των πλατειών, δεν είναι αγανακτισμένοι. Ελκύονται από την ιδέα της αντίδρασης και της αγανάκτισης, όπως την έπλασαν μέσα στο διαδίκτυο και το φέισμπουκ(και εκ των γεγονότων και στον καμμένο τους εγκέφαλο). Η χρήση του φέισμπουκ, από τους οργανωτές των συγκεντρώσεων, στόχευσε σε αυτό ακριβώς. Οι κολλημένοι χρήστες του, οι οποίοι έχουν ζωή μόνο στο διαδίκτυο, ήταν τα θύματα, τα οποία ερμήνευσαν το κάλεσμα των “αγανακτισμένων” όπως οι εμπνευστές τους το ήθελαν. Κανείς λογικός δεν ακολουθεί κάλεσμα για συγκέντρωση “αγανακτισμένων” από το διαδίκτυο για να πάρει έπειτα τη σκηνή του και να πάει στο Σύνταγμα να διανυκτερεύσει. Όπως βλέπετε η πλειοψηφία των Αθηναίων είναι στα σπίτια τους.

  Αργυρώ
  Όπως θα’χεις καταλάβει, αυτοί οι οποίοι είναι ή εμφανίζονται ακομμάτιστοι, δεν σημαίνει πως είναι και ανεξάρτητοι, έτσι δεν είναι;
  Μην χάνεις τον ύπνο σου για μερικούς κερατάδες, πάνω απ ‘όλα η υγεία μας.
  χαιρετισμούς
  ellasselasforos

 4. Είναι ελπιδοφόρο το ότι οι Έλληνες είναι υποψιασμένοι. Ωστόσο αντί να αναλωνόμαστε σε προσπάθειες να βρούμε αν, τί και ποιός κρύβεται από “πίσω”, προτείνω να δράξουμε την ευκαιρία τόσο των φυσικών όσο και των ψηφιακών συγκεντρώσεων ικανού αριθμού προσώπων και να τους προωθήσουμε ιδέες, αλήθειες και εντέλει να υποδείξουμε τρόπους άλλης αντίδρασης. Έχει δημιουργηθεί ένας πολύτιμος δίαυλος επικοινωνίας ας τον εκμεταλλευτούμε . Και αν αποτελεί όπλο άνομων συμφερόντων ας το στρέψουμε εναντίον των δημιουργών του.
  Ιωάννης Δέμος

Leave a Reply