ΔΝΤ: «Διαγράψετε τά τραπεζικά χρέη γιά νά σωθῇτε»!

ΔΝΤ: «Διαγράψετε τά τραπεζικά χρέη γιά νά σωθῇτε»!

 

Μήπως κάτι θέλουν νά μᾶς ποῦν; Μήπως τούς ἀκοῦμε μόνον εμεῖς ἐνῶ οἱ λακέδες τῶν διεθνῶν τοκογλύφων πού ἐνδημοῦν στήν χώρα μας, ἔχουν συνηθίσει τόσο πολύ τό σκύψιμο καί τό «ναί σέ ὅλα» πού δυσκολεύονται νά ἀλλάξουν ῥότα; Ἤ συμβαίνει κάτι ἄλλο; Αὐτό πού ὅλοι ὑποψιαζόμαστε ἀλλά δυσκολευόμαστε νά τό ξεστομίσουμε;

Οἱ ἴδιοι οἱ δυνάστες, μᾶς ὑποδεικνύουν τόν τρόπο ἀλλά τά τσιράκια τῶν Εὐρωπαίων κωφεύουν ἤ κάνουν πώς δέν καταλαβαίνουν. Μήπως ἔχουμε τήν «κυβέρνησι» πού μᾶς ἀξίζει;

Τό παρακάτω ἄρθρο εἶναι γιά μερικούς πού ξόρκιζαν τήν λύσι τῆς Ἰσλανδίας.

Μινώταυρος

Βόμβα ΔΝΤ: “Διαγράψτε τα τραπεζικά χρέη για να σωθεί η Ελλάδα από την καταστροφή”

Ως πρότυπο εξόδου από την κρίση προβάλλει την Ισλανδία(!) η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα, Daria V. Zakharova.

Το γεγονός ότι η ισλανδική οικονομία κατάφερε να ορθοποδήσει κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών, καθιστά τη χώρα ικανή να δώσει σημαντικά μαθήματα στα έθνη που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τα προγράμματα διάσωσης δήλωσε σε συνέντευξή της η Daria V. Zakharova, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Προσήλωση της Ισλανδίας στο πρόγραμμά της, η απόφασή της να επιβάλλει ζημιές στους ομολογιούχους και όχι στους φορολογούμενους και η υπεράσπιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προστάτευσε τους ανέργους από τη φτώχεια, απομάκρυνε την χώρα από την κατάρρευση και την οδήγησε στην χρεοκοπία.

«Η Ισλανδία έχει πετύχει μεγάλα επιτεύγματα από τότε που ξέσπασε η κρίση», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, Daria V. Zakharova και πρόσθεσε πως  «Έχει πολύ θετικές προοπτικές όσον αφορά την ανάπτυξη, ειδικότερα για φέτος και του χρόνου, επειδή φαίνεται πως η ανάπτυξη έχει ευρεία βάση».

Σημειώνεται ότι η Ισλανδία, αρνήθηκε να προστατεύσει τους πιστωτές των τραπεζών της, που κατέρρευσαν το 2008 όταν τα χρέη τους ξεπέρασαν κατά 10 φορές το μέγεθος της οικονομίας της χώρας. Η απόφαση της Ισλανδίας, να προστατευθεί από τις εκροές κεφαλαίων μέσω περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, επέτρεψε στην κυβέρνηση της χώρας να αποτρέψει ενδεχόμενη κερδοσκοπική επίθεση και να εστιάσει στην στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

«Το γεγονός ότι η Ισλανδία κατάφερε να διατηρήσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας εν μέσω μιας τεράστιας προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ισλανδικής κυβέρνησης κατά την εφαρμογή του προγράμματος», τόνισε η Zakharova.  (πηγή)

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
One thought on “ΔΝΤ: «Διαγράψετε τά τραπεζικά χρέη γιά νά σωθῇτε»!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: ΔΝΤ: «Διαγράψετε τά τραπεζικά χρέη γιά νά σωθῇτε» « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply