Ἐπεῖγον. Ἀποπληρωμή Ἑλληνικοῦ χρέους. Πότε καί πῶς;

Ἔχουμε ἀφιερώσει ἀρκετά ἄρθρα πού ἀφοροῦν στήν ἐξαγορά ἤ διαγραφή τοῦ Ἑλληνικοῦ χρέους. Ὅπως μέ τίς μετοχές τῆς Τραπέζης τῆς Ἀνατολῆς κλπ. Δεῖτε συνδέσμους στό κάτω μέρος τοῦ ἄρθρου.

Πιστεύαμε καί πιστεύουμε ὅτι θά γίνουν προσπάθειες πρός αὐτήν τήν κατεύθυνσι, γιά λόγους πού πολλοί ἀπό μᾶς ὑποψιαζόμαστε ἀλλά δέν εἶναι τοῦ παρόντος νά ἀναλύσουμε.

Θά ἀφήσουν τούς Ἕλληνες νά ἀποπληρώσουν τό χρέος, νά ὀρθοποδήσουν καί νά πάρουν τήν θέσι πού τῆς ἀξίζει στό παγκόσμιο γίγνεσθαι; Ἄς τό ἐλπίσουμε……

 Προχθές λάβαμε τό παρακάτω μήνυμα:

Θέμα: Εξαγορά Ελληνικού χρέους και νέα χρηματοδότηση Ελλάδας και Κύπρου

Δείτε αυτό το Βίντεο. Αυτό που στους περισσότερους παρουσίασα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και δημοσιότητα.

Σε αυτή την συνέντευξη γίνεται μια απλή ενημέρωση από τον Πρόεδρο του οργανισμού E.N.D. κο Λαμπράκη για τις προσφορές που έγιναν από τον οργανισμό για εξαγορά του χρέους καθώς και την προσφορά νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας και Κύπρου (Δημοσίου αλλά και ιδιωτικού χρέους) και όχι μόνο.

Πολλές χώρες έχουν ήδη πάρει προσφορές και μερικές είναι ήδη σε συζητήσεις.

Σας ρωτάω: Θα μείνετε ως απλοί παρατηρητές ή θα ενεργοποιηθείτε ο κάθε ένας ξεχωριστά να πιέσουμε να ελεγχθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση η ουσία αυτής της πρότασης?

Εγώ με τα δικά μου πενιχρά μέσα και το απλό μου μυαλό έχω ελέγξει την προσφορά για την αυθεντικότητα, νομιμότητα και ύπαρξη της και την βρίσκω καθ’ ολα νόμιμη, έγκυρη, βάσιμη και αληθινή. Και ρωτάω ως αφελής..

Είναι δυνατόν το Κράτος να μην μπορεί, διαθέτοντας τόσες υπηρεσίες μυστικές ή μη που είναι τελικώς και η δουλειά τους, να ελέγξει εάν τα ομόλογα που έχουν προσφερθεί είναι ψεύτικα ή όχι?

Γιατί η ουσία έγκειται στο να ελεγχθεί εάν τα ομόλογα αναγνωρίζονται από το Αμερικανικό Δημόσιο ως αυθεντικά, εάν είναι νόμιμα στην κατοχή του φερόμενου ιδιοκτήτη, εάν δεν συνοδεύονται από παράνομες πράξεις κτλ.

Τι θα χάσει το Κράτος εάν γίνει αυτή η πολυσυζητημένη συνάντηση όπου θα μπορέσει να συζητηθεί και να παρουσιαστεί η πρόταση σωστά και όπου θα μπορούσαν να ερωτηθούν και να απαντηθούν όλες οι απορίες με χειροπιαστές αποδείξεις?

Πόσο πολύ θα έπεφτε το κύρος του κράτους εάν έκανε αυτή τη συνάντηση?

Κάθε μέρα βρίσκονται σε κάθε λογής συναντήσεις που πολλές από αυτές είναι άχρηστες και χωρίς ουσία. Και τους ενοχλεί το να κάνουν μια συνάντηση που όμως θα μπορούσε, εάν γίνει πραγματικότητα και υλοποιηθεί ως πράξη, να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα και η Κύπρος μας μαζί και να πάρουν θέση εκεί που τους αρμόζει, όχι ως οι πληβείοι της Ευρώπης αλλά ως μια υπολογίσιμη δύναμη με πολίτες υγιείς (σωματικά και ηθικά), περήφανους και δυνατούς.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Έρχομαι κάθε μέρα σε επαφή προσωπικά με πολλά άτομα και συζητώ για το θέμα αυτό.

Άκουσα πολλούς να φοβούνται να μιλούν γι’ αυτό. Άλλους άκουσα να λένε ότι πιστεύουν ότι δεν είναι σοβαρό. Άλλους ότι πιστεύουν ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω γιατί δεν αγαπάει κανείς κανένα τους σημερινούς καιρούς και ότι ο Σώρρας δεν ξέρουμε τι είναι.

Πρώτον, εγώ δε δέχομαι ότι είναι επικίνδυνο να υποστηρίζω τα συμφέροντα μου, γιατί τα συμφέροντα του τόπου μου είναι και δικά μου!

Άλλωστε δεν προσπαθούμε για κάτι κακό. Δεν ζητάμε ανταλλάγματα, δεν κάνουμε σκευωρίες, συζητάμε τα αυτονόητα.

Είναι μια πρόταση που δίνει μια αληθινή ελπίδα να ισορροπήσει το δημοσιονομικό χρέος αλλά και το ιδιωτικό και εγώ με ότι μπορώ, θα παλέψω αυτή την ελπίδα να την δυναμώσω να γίνει μόνιμη και να αρχίσει να παράγει.

Είναι η μόνη πρόταση που έχει δοθεί στην κυβέρνηση με 0 % επιτόκιο, δικαίωμα αποπληρωμής από 10 – 15 χρόνια, χωρίς ανταλλάγματα τις κρατικές περιουσίες, ναπαρθούν πολιτικές αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα της χώρας, να γίνουν συνοριακές αλλαγές, δωρεές ΑΟΖ, εκχώρηση χωρικού πλούτου, αλλαγή της πανέμορφης και πανέξυπνης μας γλώσσας, αλλαγή των πιστεύω μας, αλλαγή της σημαίας μας, κατάσχεση του χωρικού πλούτου θαλάσσιου, υπογείου, υπεργείου ακόμα και την αλλαγή της τροφικής μας συνήθειας και απορρόφηση των τροποποιημένων μεταλλαγμένων προϊόντων κ.ο.κ. όπως έχει γίνει με τις αντίστοιχες προτάσεις των σεβαστών εταίρων μας.

Αντίθετα, προτάθηκε να αναχρηματοδοτηθεί η Κύπρος και η Ελλάδα με 0 % επιτόκιο για να μπορέσει να αντισταθμιστεί το δυσβάσταχτο κόστος που χρεώνεται η περιοχή μας από τα τοκογλυφικά δάνεια που φορτωθήκαμε αιώνες τώρα. Και με σύνεση, να συγυρίσουμε από μόνοι μας τα του οίκου μας, γιατί μπορούμε και έχουμε τις γνώσεις, να αναδιαρθρώσουμε τα οικονομικά μας, να αναπτύξουμε την περιοχή μας με τέτοιο τρόπο που θα ήμασταν περήφανοι και όχι μίζεροι και να πετάξουμε τα «μολυσμένα» παλιά καθιερωμένα καθεστώτα που αυτά μας οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή.

Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες (Κύπρος είναι Ελλάδα) επιχειρηματίες, επιστήμονες κάθε λογής, εκπαιδευτικοί, νομικοί, μηχανικοί, αγρότες, στρατιώτες, φύλακες κ.ο.κ. που μπορούν να εργαστούν με θέληση σύνεση και ικανότητες για να ξανακτίσουμε τη χώρα. Κάθε μέρα μεγαλώνει η αθέατη αλλά υπαρκτή ομάδα μας. Μπορούμε!

Ο Σώρρας και κάθε Σώρρας δεν είναι η ουσία αυτής της πράξης. Είμαι εγώ, είστε εσείς, είναι όλοι οι Έλληνες που με μια ψυχή μπορούν να συντονίζονται κάτω από μια ομπρέλα για να πετύχει κάτι που θα αλλάξει την προκαθορισμένη διαδοχική πορεία της χώρας που κάποιοι άλλοι, ερήμην ημών, έχουν σχεδιάσει και πραγματοποιούν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας με σίγουρη πορεία την πτώχευση και την εξαθλίωση.

Γι’ αυτό καλώ όλους εσάς να μην μείνετε απλοί παρατηρητές. Σηκωθείτε, ρωτήστε, αρχίστε να ψάχνετε, κάντε τις ανάλογες έρευνες που έκανα και εγώ και πείστηκα στο δικό μου ξεκίνημα. Ενοχλήστε να μάθετε. Αυτή είναι η καλύτερη τακτική για να μην κοιμηθεί το θέμα και να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με την σοβαρότητα που της αρμόζει. Δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε.

Είναι η δική μας επίθεση σε ένα κακό κατεστημένο που κακώς ή καλώς το βρήκαμε κάπως έτοιμο.

Όμως τώρα, μας δίνεται η πιθανότητα να το αλλάξουμε. Και δεν θα έχουμε ελαφρυντικά εάν δεν προσπαθήσουμε.

Σας καλώ να σηκωθείτε όλοι από τις καρέκλες σας και να ενεργοποιηθείτε. Το οφείλουμε στις προηγούμενες γενιές, το οφείλουμε στις μελλοντικές.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αφήσουμε να καταστραφούν όλα όσα οι προγονοί μας μετά κόποις έφτιαξαν. Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε το ότι έχει απομείνει.

Διαλέξτε στρατόπεδο και δουλέψετε ακατάπαυτα, υπέρ η κατά. Γιατί όταν αυτό πετύχει, θα είστε περήφανοι που ήσασταν μέλος της επιτυχίας ενώ αλλιώς θα είστε και υπαίτιοι της αποτυχίας και της καταστροφής.

 Καλό σας απόγευμα

Β.

Σχετικά ἄρθρα:

Τί γίνεται μέ τίς μετοχές τῆς Τραπέζης τῆς Ἀνατολῆς

Ποιός χρωστάει εἴπαμε;

Leave a Reply