Ἐάν δέν κάνῃς τέτοιες δουλειές τόν Αὔγουστο πότε θά τίς κάνῃς;

Τά μάθατε; Φαντάζομαι πὼς τὰ μάθατε…
Τὸ ΚΚΕ ξεπούλησε τὸν 902. Πάει… Στάκτη καὶ καπνὸς ἔγινε…
Ποῦ τά δίκαια τοῦ λαοῦ; Ποῦ τῶν ἐργαζομένων; Καί ποῦ τά συμφέροντα τοῦ κόμματος;  Μπερδεύονται αὐτά μεταξύ τους; Ἤ ὄχι;

Ἀλλὰ γιὰ νὰ παραμένουμε δίκαιοι συνέβῃ καὶ τὸ ἄλλο.
Τὶς ἐξηγήσεις γιὰ τὶς συνθῆκες διαφανείας τῆς πωλήσεως τὶς ζητᾶ ὁ τΣΥΡΙΖΑ κι ὄχι κάποιο ἄλλο κόμμα-ἀπόκομμα!!!
Ἔ ῥὲ γλέντια…
Τῆς π@@@@@@ς  τὸ κάγκελο γίνεται!!!
Κι ἐμεῖς ἀναμένουμε ἀκόμη νὰ μᾶς κυβερνήσῃ τὸ δικό μας κόμμα-ἀπόκομμα!!! Ἄει καλά…

Φιλονόη.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον 902

 

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση 902 αριστερά στα FM σχετικά με το σταθμό», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τον 902 και προσθέτει:

«Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό 902 δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

Ο 902 ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους,  καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρίας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον 902 και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».

πηγή

«Να πει το ΚΚΕ πού και πόσο πουλήθηκε»

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του «902»

Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια ζήτησε από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με την πώληση του «902».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πόσο πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην «πιάτσα» της ελεύθερης αγοράς, ποιοι αποφάσισαν για τους εργαζόμενους, ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra.

«Πώς η ηγεσία του ΚΚΕ, που δεν αντέχει μύγα στο σπαθί της και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι του ΚΚΕ και το ραδιόφωνό του ΚΚΕ σε έναν ιδιοκτήτη που το σημερινό του κανάλι υπερπροβάλλει τη Χρυσή Αυγή κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις».

«Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

πηγή

Σημείωσις.

Μεγάλη φασαρία φαίνεται νὰ ἔγινε. Καλὰ τὰ ἐρωτήματα σχετικὰ μὲ τὴν τύχη τῶν ἐργαζομένων, τὴν τύχη τῶν συχνοτήτων καὶ τὴν δυσχέρεια τοῦ ΚΚΕ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὰ οἰκονομικὰ ἀνοίγματα.
Τό κόψιμο τοῦ τΣΥΡΙΖΑ ποῦ ὀφείλεται ὅμως;  Στό γιατί ἐπωλήθῃ ἤ στό ποιός εἶναι ὁ ἀγοραστής; Ἤ πίσω ἀπό τά ἐρωτήματα κρύβεται ὁ πανηγυρισμός του διότι ἐπί τέλους θά προσεγγίσῃ καί θά ἁρπάξῃ ἐπισήμως τόν κόσμο πού στήριζε τόσα χρόνια τό ΚΚΕ; Μήπως τό «κενό» πού ἀφήνει πλέον ἐπισήμως ἡ ἀπουσία τοῦ (οὐδόλως) κόμματος τοῦ «λαοῦ» θά πρέπῃ πολύ γρήγορα νά καλυφθῇ; Καί ποιός μωρέ θά τό καλύψῃ αὐτό ἐάν δέν εἶναι ὁ τΣΥΡΙΖΑ πού ὅλα τά μαζεύει κατά τό «μάζευε κι ἄς καὶ ῥόγες»;
Πάντως δὲν μπορεῖτε νὰ πεῖτε… Ὅλα πηγαίνουν θαυμάσια… Καλλίτερα ἀπὸ τὸ ἀναμενόμενον.
Οἱ «ἔχοντες» καὶ «κατέχοντες» παίζουν τόσο θαυμάσια τοὺς ῥόλους τους ποὺ τελικῶς ἀναρωτιέμαι γιὰ τὸ ποιὸς ἔχει τὸ μαχαίρι καὶ ποιὸς τὸ πεπόνι.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply