Γιατί οἱ Σουηδοί καί ὄχι οἱ Ἕλληνες;

Γιατί οἱ Σουηδοί καί ὄχι οἱ Ἕλληνες;2.000 άνθρωποι εργάζονται στην σουηδική βιομηχανία διαστήματος και 200 ερευνητές από τα πανεπιστήμια της χώρας είναι συνδεδεμένοι με τον διαστημικό σταθμό που βρίσκεται στο ανώτατο άκρο, στην πόλη Κίρουνα. Σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό διαστημικό οργανισμό ΕΣΑ, η Σουηδία έχει αποστείλει πέντε δικούς της δορυφόρους στο διάστημα. Επίσης οι Σουηδοί έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν μια διεθνή διαστημική συνεργασία, την EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association), με συμμετοχή της Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Νορβηγίας, Φιλανδίας, Ιαπωνίας, Κίνας, στην Κίρουνα, με σκοπό να μελετούν την επίδραση του ηλίου στην στρατόσφαιρα, κλπ.

Τώρα έρχονται οι Σουηδοί με μια ενδιαφέρουσα πρόταση, να καθαρίσουν το διάστημα από τα «σκουπίδια», που είναι κατάλοιπα των διαστημοπλοίων και δορυφόρων από το 1957 μέχρι σήμερα, τα οποία περιφέρονται γύρω από τη γη με την ταχύτητα των 28.000 χιλ την ώρα και τα οποία αποτελούν κίνδυνο των εν λειτουργία δορυφόρων. Κανένας δεν ξέρει τίνος σκουπίδια είναι και δεν μπορεί να επιμεριστεί η ευθύνη. Συνεπώς μια νέα τεχνολογία αναπτύσουν οι Σουηδοί, την τεχνολογία του διαστημικού ρακοσυλλέκτη.

Την δεκαετία του -80, όταν στην Ελλάδα ηχούσαν σάλπιγγες επαναστάσεως και μεγαλοστομιών, πασοκικός υπουργός τότε, αφού ειχε επισκεφτεί τη Σουηδία και μυρίστηκε την ίδρυσε της σουηδικής διαστημικής, φτάνοντας στο αεροδρόμιο κομπάζων είπεν: «Η Ελλάδα, σε συνεργασία με την Σουηδία θα γίνει διαστημική χώρα» (οι Σουηδοί δεν είχαν ιδέα βέβαια) και τα ΜΜΕ έσπειραν την προπαγάνδα με το περίφημον «ο υπουργός εδήλωσε» και ουδέποτε «τι ο υπουργός έκανε». Και το θέμα, ως συνήθως, έμεινε στη δήλωση, οι Σουηδοί προχώρησαν, εμείς παραμείναμε πιστοί στο σουβλάκι και γύρο με κρεμύδι και τζατζίκι. Η «επανάσταση» δικαιώθηκε τελικώς με σάλτσα και καρυκεύματα την διαφθορά και τη σπατάλη, με τα οποία χάσαμε το δρόμο της δημιουργίας, της ανυψώσεως και της μεγαλουργίας της νοημοσύνης των Ελλήνων, κρίμα!!!!

Τρύφων Ὀλύμπιος

φωτογραφία

(Visited 13 times, 1 visits today)
Leave a Reply