Ἡ …«ἀντεπίθεσις» τῶν Shylocks!

Όταν ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΟΣ των ΗΠΑ απεκάλεσε τους τοκογλύφους που άρπαζαν τα σπίτια των ανθρώπων «Shylocks», (παραπέμποντας στον τοκογλύφο που περιγράφεται στον Έμπορο της Βενετίας από τον Σαίξπηρ) δέχτηκε άμεσα παρατήρηση από το Λόμπι και ζήτησε συγγνώμη.
Φυσικά γιατί ο Shylock ήταν εβραϊκής καταγωγής. Αν χρησιμοποιούσε το όνομα ενός Έλληνα τοκογλύφου,  κανένας και ποτέ δεν θα θεωρούσε ότι ήταν …ρατσιστική η αναφορά του ονόματος.
Επειδή όμως χρησιμοποίησε το όνομα του Shylock εδέχθη απευθείας επίθεση για αντισημιτισμό (!) και γονάτισε επί τόπου.

Μπορείς να αποκαλείς ΟΛΟΥΣ τους Μουσουλμάνους, τους Ιρανούς, τους Βορειοκορεάτες, τους Ρώσσους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Γερμανούς όπως σου κατέβει και δεν σε πειράζει κανείς. Αλλά αν ακουμπήσεις τους τοκογλύφους, έστω και μεταφορικά, … κρύψου γιατί σε ψάχνουν!

Παρόμοια εμπειρία είχε και το πολυκατάστημα JUMBO που υποχρεώθηκε να αποσύρει διαφήμιση, γιατί εμφανιζόταν σ’ αυτήν ο κλασικός χαρακτήρας του εβραίου τοκογλύφου.

Στον πλανήτη των τοκογλύφων δεν έχει σημασία αν κάτι πραγματικά υπάρχει και συμβαίνει.
Αυτοί αποφασίζουν ποιες χειρονομίες και ποιες λέξεις θα απαγορεύονται και θα ποινικοποιούνται.
Όσο λιγότερο αναφέρεται ο εχθρός της τοκογλυφίας, τόσο το καλλίτερο γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό φθάσαμε στην χρεωκοπία και μετά από δεκάδες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα κανένα κόμμα δεν τολμάει να ρωτήσει ποιοι είναι οι μέτοχοι της Κεντρικής Τράπεζας της «Ελλάδος» αλλά και της Ευρώπης.
Ξέρουν ότι η αποκάλυψη θα σημάνει τον πολιτικό τους θάνατο, καθώς οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της προδοσίας που συγκάλυψαν όλοι οι πολιτικοί.

Σίγμα

Υ.Γ.Και μία παλαιότερη είδηση από την αναφορά του Joe Biden στα «επιτεύγματα» των εβραίων της Αμερικής,  με ειδική αναφορά στην νομοθεσία του γάμου των gay, την αποδοχή του οποίου προώθησαν τα ΜΜΕ και Social Media που «ευτυχώς» ελέγχονται από …σιωνιστές!!!

ny mag

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἡ …«ἀντεπίθεσις» τῶν Shylocks!

  1. Σας έχουν πληροφορήσει λάθος. Τα Jumbo δεν είναι ελληνικά. Εάν ήταν, δεν θα ξεφορτώνταν όλοι οι τουρίστες από την Ευρώπη, στα τζάμπο. Μόνο κινέζικα και κορεάτικα προϊόντα πουλάνε. Γιατί τόση διαφήμιση από εσάς για τα τζάμπο τόσο συχνα;

Leave a Reply