Θυμήθηκαν οἱ …«πατριῶτες» ἱστορία!!!

Διαβάσαμε στὴν καθημερινὴ (παπαχελᾶς-ΕΛΙΑΜΕΠ-Μπίλντεμπεργκ) γιὰ τὴν ἱστορία ἑνὸς ἀγοριοῦ ποὺ ἔγινε βεζύρης.
Τὸ ἀγόρι, μετὰ ἀπὸ πολλὲς περιπέτειες, κατόπιν τῆς σφαγῆς τῆς Χίου, ἔφθασε, ὀρφανό, νὰ κατακτήσῃ τὴν ὑψηλοτέρα θέσιν στὸ κράτος τῶν σφαγέων μας.

 Θυμήθηκαν οἱ ...«πατριῶτες» ἱστορία!!!5

«…ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1993 και 1999) 
Θεόδωρος Κουλουμπής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1995 και 2009)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής Εφημερίδας «Η Καθημερινή» (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 2002, 2008 και μέλος της Τριμερούς επιτροπής)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1993 και 1999) 
Θεόδωρος Κουλουμπής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1995 και 2009)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής Εφημερίδας «Η Καθημερινή» (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 2002, 2008 και μέλος της Τριμερούς επιτροπής)

Αποκαλυπτικό είναι επίσης το στοιχείο ότι ένας από τους βασικούς ξένους χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο γνωστός σε όλους μας George Soros-CFR και μάλιστα με χορηγίες μέσω 9 (εννέα!) διαφορετικών ιδρυμάτων!

Έχει μεγάλο καημό ο άνθρωπος με τα εθνικά μας θέματα. Τον ίδιο καημό έχουν κι άλλα ιδρύματα όπως το Ford Foundation, το State Department, η PHILIPP MORRIS, ο ROCKEFELLER κοκ…»

Θυμήθηκαν οἱ ...«πατριῶτες» ἱστορία!!!3Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ἡ Νέα (καὶ παλαιά) Τάξις Πραγμάτων.

Θυμήθηκαν οἱ ...«πατριῶτες» ἱστορία!!!1

Τώρα θυμήθηκαν οἱ δημοσιοΚάφροι τὰ ἐθνικά μας θέματα…;;;

Ἀλέξης Τσίπρας
(ΣΥΡΙΖΑ)

Γιάννης Δραγασάκης
(ΣΥΡΙΖΑ- London School of Economics)

Λούκα Κατσέλη
(πρὸς ΣΥΡΙΖΑ)

Γεράσιμος Ἀρσένης
(πρὸς ΣΥΡΙΖΑ)

Σταῦρος Λυγερὸς
(Ἀριστερὸς δημοσιογράφος)

Ἀλέξης Παπαχελᾶς
(ΕΛΙΑΜΕΠ & Διευθυντὴς Ἐφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Λουκᾶς Τσούκαλης
(ΕΛΙΑΜΕΠ)

Μιχάλης Παναγιωτάκης
(ἈριστεροΚομμουνιστικὴ ἐφημερίδα ΑΥΓΗ)

Νίκος Ξυδάκης
(Ἀρχισυντάκτης Εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Κατερίνα Κοψίνη
(Ἐφημερὶς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Γιῶργος Ἀργίτης
(Levy institute & Καθηγητὴς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν)

Ῥάνια Ἀντωνοπούλου
(διευθύντρια τοῦ τμήματος ἐρεύνης levy institute γιὰ τὴν ἰσότητα τῶν φύλων)

Μαρία Καραμεσίνη
(Πάντειος – Οἰκονομικὰ & ἰσότητα τῶν φύλων)

Δημήτρης Παπαδημητρίου
(πρόεδρος ἱδρύματος)

Γιάννης Ἀγγελῆς
(ἐφημερὶς Κεφάλαιο καὶ Capital.gr)

Ἠλίας Κικίλιας
(Ἐθνικὸ Κέντρο Κοινωνικῶν Ἐρευνῶν)

Αἰμίλιος Αὐγουλέας
(Καθηγητὴς Πανεπιστημίου Ἐδιμβούργου – Τραπεζικοῦ Δικαίου καὶ Χρηματοοικονομικῶν ἀγορῶ)

Δημήτρης Βαγιανὸς
(καθηγητὴς London School of Economics)

Γιῶργος Ζαββὸς
(σύμβουλος Κομισιόν)

Κ. Πολυχρονίου
(Levy institute)

Θυμήθηκαν οἱ ...«πατριῶτες» ἱστορία!!!2

Σέ διεθνῆ συνέδρια τοῦ σιωνισμοῦ συχνάζουν οἱ …«ἐκπρόσωποί» μας;

Ἡ …κάθαρσις στὸ ἑλληνικὸ ποδόσφαιρο θὰ ἔλθη ἀπὸ τὸν …Ἀλαφοῦζο!!!

Τὸ ἄρθρον ὑπογράφει ὁ Σταῦρος Τζίμας, ἀλλὰ καὶ πάλι εἶναι …λειψό, ἐφ΄ ὅσον ἡ μαρτυρία Μάμουκα, ποὺ ξεκάθαρα καὶ σαφῶς ἀναφέρεται στοὺς ἑβραίους, ποὺ ἔκαναν τὸ δουλεμπόριον, ἀλλὰ ποὺ ἐπίσης κυβερνοῦσαν ἐκ τῶν ἔσω τὴν αὐτοκρατορία, ἀποδεικνύει πὼς οἱ Τοῦρκοι ναὶ μὲν εἶναι σφαγεῖς, ἀλλὰ αὐτὴ ἡ ἀνθρωποφαγία τους ἐλέγχεται ἀπολύτως ἀπὸ συγκεκριμένα κέντρα, ἐδῶ καὶ αἰῶνες.

Θυμήθηκαν οἱ ...«πατριῶτες» ἱστορία!!!4

 

Αγόρι της Χίου, από σκλάβος Βεζίρης

Ουδείς από τους κατοίκους της Χίου φανταζόταν τι θα ακολουθήσει βλέποντας την ανοιξιάτικη εκείνη ημέρα του 1822, Μεγάλη Εβδομάδα, στα ανοιχτά της θάλασσας την τεράστια τουρκική αρμάδα να κατευθύνεται στο εξεγερμένο νησί. Οι Τούρκοι δεν θα αποβιβαστούν τούτη τη φορά για μία από τις συνήθεις επιχειρήσεις καταστολής και παραδειγματισμού των επαναστατών, αλλά για να αφανίσουν το ευτυχισμένο νησί. Και δεν θ’ αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα. Εσφαξαν, έκαψαν, ατίμασαν, άρπαξαν γυναικόπαιδα για να τα πουλήσουν δούλους και να «εμπλουτίσουν» τα χαρέμια.

Ο πολιτισμένος κόσμος θα φρίξει από τη βαρβαρότητα, ο Ντελακρουά θα αποτυπώσει τη σφαγή σ’ ένα από τα μεγαλειώδη έργα του, «…θάνατος πέρα ώς πέρα» θα γράψει στο ποίημά του «Το αγόρι της Χίου» ο Βίκτωρ Ουγκό, στη Δύση θα φουντώσει ο φιλελληνισμός που θα λειτουργήσει ως καύσιμο για τους επαναστατημένους Ελληνες.

Ο Ιμπραήμ Εντχεμ Πασάς ήταν τότε έξι ή οχτώ χρόνων. Δεν ήταν αυτό το όνομά του, και ούτε βεβαίως είχε το αξίωμα του πασά. Ο Ιμπραήμ ήταν Ελληνας, χριστιανός ορθόδοξος και κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα. Το βέβαιο είναι ότι αυτό το «αγόρι της Χίου», που σώθηκε από τη σφαγή, πουλήθηκε ως σκλάβος, έφτασε να γίνει Μέγας Βεζίρης, πρωθυπουργός δηλαδή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τη διαδρομή του μικρού Ελληνόπουλου από την «κόλαση της Χίου» το 1822 στον παράδεισο της Υψηλής Πύλης, όπως αποτυπώνεται στα υπάρχοντα αρχεία, περιγράφει ο συγγραφέας κ. Χρίστος Χριστοδούλου στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Eλληνας Τούρκος» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη (Επίκεντρο).

Ο μικρός Ελληνας θα πουληθεί σκλάβος στον Τούρκο αρχιναύαρχο Χουσρέβ Πασά, που ήταν άτεκνος, και σύμφωνα με τα τότε έθιμα του πολέμου πρώτα θα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Αντιλαμβανόμενος ότι είχε να κάνει με παιδί υψηλής ευφυΐας ο Οθωμανός αξιωματούχος έστειλε τον Ιμπραήμ στο Παρίσι για σπουδές απ’ όπου επέστρεψε με το πτυχίο του μεταλλειολόγου μηχανικού και εντάχθηκε στον στρατό. Θα ακολουθήσει μια ξέφρενη πορεία προς την κορυφή της πυραμίδας εξουσίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον «Ελληνα Τούρκο» να κατακτά σε διάστημα 50 χρόνων τις πιο υψηλές θέσεις του κράτους, όπως αξιωματικός του στρατού, υπασπιστής του σουλτάνου, υπουργός Εσωτερικών, υπουργός Δημοσίων Εργων, υπουργός Υγιεινής, κυβερνήτης των Ιωαννίνων, υπουργός Εξωτερικών, πρεσβευτής, πρόεδρος του συμβουλίου επικρατείας, συντάκτης των κυριότερων εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων της Αυτοκρατορίας, και τέλος Μέγας Βεζίρης.

«Η ελληνική καταγωγή του ήταν σε όλους γνωστή. Ο ίδιος όμως και το περιβάλλον του τροφοδοτούσαν την άποψη ότι ήταν μουσουλμάνος Κιρκασιανής καταγωγής, κάτι που δεν επικράτησε τελικά. Ο Ιμπραήμ Εντχέμ έζησε μια ζωή μουσουλμάνου ζηλωτή, προσεκτικά οργανωμένη ώστε να μην παρεξηγηθεί ως ψευδομουσουλμάνος ή αποστάτης. Γι’ αυτό αφιερώθηκε με ειλικρίνεια και εντιμότητα στην υπηρεσία της Αυτοκρατορίας που τον ανέδειξε παρότι του στέρησε την οικογένεια, τη θρησκεία και το νησί του», λέει στην «Κ» ο κ. Χριστοδούλου.

Καταγωγή

Το βιβλίο υιοθετεί τρεις βασικές εκδοχές ως προς την ελληνική του καταγωγή. «Κάποιοι Χιώτες ερευνητές αναφέρουν την οικογένεια Πυρρίκη από τη Βέσσα της Χίου. Ο μεγαλοτραπεζίτης Γεώργιος Ζαρίφης, στενός φίλος του Μεγάλου Βεζίρη και δανειστής του Οθωμανικού κράτους, ισχυρίζεται ότι ο Εντχέμ καταγόταν από τους Σκαραμαγκάδες, άποψη που μάλλον φαίνεται να προτιμούν οι σημερινοί απόγονοί του στην Τουρκία. Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή που την εμφάνισαν οι εφημερίδες της Αθήνας το 1877, την περίοδο που ο Εντχέμ έγινε Μέγας Βεζίρης: Οτι τάχα ο πασάς είχε στη μικρή τότε ελληνική πρωτεύουσα αδελφό καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου από την οικογένεια Κόκκινου της Χίου».

Ο Ιμπραήμ Εντχέμ Πασάς πέθανε στην Κωνσταντινούπολη το 1893 και τάφηκε στο Τέμενος της Μιχριμάχ Σουλτάνας στο Σκούταρι, που έχτισε ο κατά πολλούς ελληνικής επίσης καταγωγής, μεγαλοφυής αρχιτέκτονας Σινάν. Η είδηση του θανάτου του και το ελληνικό βιογραφικό του έτυχαν τότε παγκόσμιας προβολής.

Ο μεγάλος γιος του, ο Οσμάν Χαμντί Μπέης, θεωρείται σήμερα ο μεγαλύτερος ζωγράφος της Τουρκίας και ήταν ο μόνος που δήλωνε ότι η καταγωγή τους ήταν ελληνική.

καθημερινὴ

Εἴπαμε. Οἱ πραγματικοὶ ἐγκέφαλοι τῶν γενοκτονιῶν ἀπαγορεύεται νὰ στοχοποιοῦνται.
Μόνον τὸ μῖσος τῶν λαῶν νὰ αὐξάνεται, ὅταν κι ἐφ΄ ὅσον ἐξυπηρετῇ τὰ συμφέροντα.
Κι ὅλο αὐτὸ τώρα, μετὰ ἀπὸ δεκαετιῶν «ἑλληνοτουρκικὴ φιλία», βραβεία Ἱπεκτσὶ καὶ λοιπὲς ἀμνημοσύνες φαντάζει καὶ παράλογον καὶ ἀνούσιον, ἀλλὰ συμβαίνει. Ξαφνικά. Ὁ παπαχελᾶς, ποὺ χρόνια ἐξυπηρέτησε τὰ συμφέροντα τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ, τὰ ὁποία προωθοῦσαν τὴν ἀκύρωσιν τῆς ἐθνικῆς μνήμης, τὴν ἀλοίωσιν τῆς ἱστορίας καὶ τὴν διάλυσιν τῶν συνόρων, τώρα ἄλλαξε τακτική. Οἱ ἐντολὲς ὑπαγορεύουν αὐτὴν τὴν στιγμὴ νὰ μᾶς προετοιμάσουν, συνειδησιακῶς, γιὰ τὴν καταστροφὴ τῆς Τουρκίας, ποὺ πλέον ἐπίσης σχεδιασμένη ἀπὸ τοὺς ἰδίους ἐγκεφάλους, εἶναι πρὸ τῶν πυλῶν.

Μόνον αὐτοὺς ποὺ ἔλαβαν τὰ σχετικὰ βραβεῖα, ποὺ ἐχρηματοδοτήθησαν ἀπὸ διαφόρων εἰδῶν προγράμματα, Μ.Κ.Ο. καὶ πολυεθνικῶν συμφερόντων ἑταιρεῖες νὰ ἀναζητήσουμε, θὰ καταλάβουμε τὸ γιατὶ τώρα, εἰδικῶς τώρα, μᾶς θέλουν καὶ λίγο …πατριῶτες. Ὄχι πολύ, ἴσα ἴσα γιὰ νὰ ἐξυπηρετήσουμε πάλι τὰ σχέδιά τους. Καὶ στὴν συνέχεια θὰ ξαναγίνουμε, μὲ τὴν βοήθεια τῆς προπαγάνδας, τῆς συστηματικῆς ἀπαιδείας καὶ τὴν ἀλλοίωσιν τῆς ἱστορίας …κόττες!
Εἶναι ἕνα …διάλειμμα στὴν νιρβάνα μας, γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ τοὺς …προστατεύσουμε ἀπὸ τυχαῖες …σφαγές, ὅταν ἡ ἐπιθετικότης τῶν Τούρκων, βάσει δικῶν τους πάντα σχεδιασμῶν, θὰ γίνη ἀνεξέλεγκτος.
Μετὰ πάλι θὰ μεταλλαχθοῦμε σὲ …φασίστες, ἐθνικικστές, ἑλληναράδες, ὅταν δὲν θὰ χρειάζονται πατριωτικοὺς παροξυσμούς.

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply