Ἐὰν δῇς κάποιον δημόσιο λειτουργὸ νὰ ἀσχημονῇ κατὰ πολιτῶν…

Αν ξαφνικά δείτε στο δρόμο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ή τον πρωθυπουργό ή κάποιον υπουργό ή, τέλος πάντων, κάποιο δημόσιο πρόσωπο με θέση ευθύνης) να βρίζει ή να χαστουκίζει έναν πολίτη (γενικώς μια πράξη που σας φαίνεται ασύμβατη με την ιδιότητά του), καταγράψτε αμέσως την σκηνή με οποιοδήποτε μέσο.

Αν σας δει κάποιος (από τους παρατρεχάμενους) και σας πει ότι «είναι παράνομο», μην τρομοκρατηθείτε, μην αντιδράσετε, μην ανοίξετε διάλογο.
Ζητήστε συγγνώμη και αποχωρήστε με σταθερό βηματισμό από το συμβάν.
Εκείνος θα συνεχίσει να φωνάζει ότι έχετε διαπράξει αδίκημα. (Αυτή είναι η «δουλειά» του).
Εσείς θα έχετε καταγράψει ΤΟ αδίκημα. (Αυτό είναι το χρέος μας).

Ἀλικᾶκος ΔημήτρηςἘὰν δῇς κάποιον δημόσιο λειτουργὸ νὰ ἀσχημονῇ κατὰ πολιτῶν...

Απίστευτο περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το έψαξα για λίγο. Έχει ως εξής:
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα σταμάτησε σε πρατήριο καυσίμων, στα Λουτρά Αιδηψού, ζητώντας από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο. Ας συνεχίσει ο ίδιος:

«…Εδώ δεν είμαστε βουλκανιζατέρ, και επιπλέον ήμουν μόνος μου, και ούτε εργαλεία έχω. Αυτά της είπα, αλλά εκείνη απαιτούσε, σαν να είμαι υπηρέτης της, να της αλλάξω το λάστιχο. Επέμενα να της λέω ότι δεν μπορώ να της αλλάξω το λάστιχο γιατί δεν έχω εργαλεία, ούτε είναι αυτή η δουλειά μου. Τότε γυρνάει με ύφος ειρωνικό, λες και ήταν αστυφύλακας, και μου λέει: «δώσε μου τα στοιχεία σου». Της λέω «θα στα δώσω». Μου λέει «υπάλληλος είσαι;». «Ναι» της λέω. «Πολύ καλά» μου λέει και έφυγε.
Σήμερα το μεσημέρι ξαναήλθε. Είχε πάει να φτιάξει το λάστιχο αλλά δεν της το έφτιαξαν φαίνεται καλά. Μου λέει «μπορείς να το κοιτάξεις;». Της έβαλα αέρα, αλλά έκανε δυο βήματα και ξεφούσκωσε. Γυρνάει πίσω και τα βάζει μαζί μου. Της λέω «κορίτσι μου το λάστιχό σου έχει πρόβλημα, δεν το χάλασα εγώ». Πιάνει λοιπόν έναν κύριο που ήταν εκεί δίπλα και άρχισε να λέει τα χειρότερα λόγια για μένα μπροστά μου. Ότι δεν φέρνομαι καλά, ότι είμαι αγενής, ότι δεν είμαι εξυπηρετικός ότι κάτι τέτοια άτομα σαν και μένα έφεραν τον τόπο πίσω. Μου μίλησε πολύ άσχημα. Της είπα ότι δεν είναι ικανή για να με κρίνει και ότι δεν είμαι και ο τελευταίος παρακατιανός να μου μιλάει με αυτόν τον τρόπο, και ότι εμείς την ψηφίσαμε και την στηρίξαμε. Αυτά της είπα. Μετά ασχολήθηκε με τις δυο κοπέλες που ήταν εκεί και τραβούσαν βίντεο. Τις απείλησε να το σβήσουν.»

Valia Panagiotidou (Βάλια Παναγιωτίδου):
«Σταμάτησα στο πρατήριο να βάλω βενζίνη και είδα τρία άτομα να φωνάζουν. Ήμουν μαζί με μια φίλη μου. Διακρίνω την Κωνσταντοπούλου που ούρλιαζε στον υπάλληλο. Στην κυριολεξία ούρλιαζε να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Αμέσως πιάνω το κινητό μου και αρχίζω να γράφω βίντεο, αλλά το σταμάτησα γιατί με κοίταξαν και φοβήθηκα. Συνέχισε όμως η φίλη μου. Ο κύριος που ήταν δίπλα της νόμισα πως ήταν αστυνομικός, αλλά τελικά ήταν και αυτός πελάτης που την υποστήριζε και φώναζε και αυτός στον υπάλληλο: «Δεν ντρέπεσαι; Ξέρεις ποια είναι αυτή ρε; Ζωούλα μου θες να φωνάξουμε την αστυνομία;». «Ζωούλα μου» την έλεγε. Εν τω μεταξύ εγώ βγαίνω από το αμάξι και μπαίνω μέσα στο πρατήριο. Εκείνη πάει στο αυτοκίνητο που ήταν η φίλη μου και άρχισε να την απειλεί φωνάζοντας, όπως μου είπε μετά, ότι είναι αδίκημα να τραβάει βίντεο και τελικά της έσβησε το βίντεο. Της το πήρε μάλιστα απ’ τα χέρια και το έψαξε για να βεβαιωθεί ότι το έσβησε. Μετά ήρθε σε μένα και άρχισε τα ίδια: «Είναι ποινικό αδίκημα και δεν ξέρετε πού έχετε μπλέξει… σβήστε το τώρα», φωνάζοντας. Και το έσβησα, τι κάνω φοβήθηκα, ήταν από πάνω μου και δεν έφευγε αν δεν το έσβηνα. Έπαθα σοκ, την είχε πιάσει υστερία.»

Έτσι έχουν τα γεγονότα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Κρίσεις και ερμηνείες, αργότερα.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἔχω πεισθεῖ γιὰ τὴν εἰλικρίνεια τῆς κοπέλας.
Ἐπίσης ἔχω πεισθεῖ γιὰ τὴν εἰλικρίνεια τοῦ ὑπαλλήλου..
Εἰλικρινῶς… Κι ἐπὶ πλέον τοὺς σέβομαι ποὺ δὲν φοβήθηκαν ἀπὸ τοὺς τραμπούκους…

Μὰ ἔχω ἐπίσης ἀπογοητευθεῖ ἀπὸ τὰ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ποὺ ἔπεσαν ἐπάνω στοὺς ἀνθρώπους γιὰ νὰ τοὺς κατασπαράξουν. Τέτοια ξεφτίλα μόνον ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ἀνθρωποειδῆ…
Αὐτὰ τὰ πρώην μΠατΣοΚια, ποὺ τώρα μᾶς ἀνεβαθμήσθησαν σὲ τΣΥΡΙΖΑίους.
Αὑτὰ τὰ κτήνη ποὺ μόλις μιλήσῃ κάποιος κατὰ τοῦ κόμματός τους τὴν γλῶσσα τους τὴν ποτίζουν φαρμάκι καὶ τὸ χέρι τους τοὺς τρώει καὶ γιὰ νὰ σπάσουν στὸ ξύλο τὸν ἀπεναντί τους.
(Τὸ ἴδιο φυσικὰ συμβαίνει μὲ κάθε καφρο-κομματόσκυλο, ὁπουδήποτε… Ἴδια ἀνθρωποειδὴ εἶναι ΟΛΑ!!!)

Λυπᾶμαι γιὰ τὸ ἑλλαδοκαφριστάν…
Πιὸ κάτω δὲν ἔχει…
Ἔχω πεισθεῖ πὼς τελείωσε…
Καὶ κάποιες φωτεινὲς ἐξαιρέσεις, ξέρουν τὸ πῶς καὶ τὸ γιατὶ πρέπει νὰ …ξεκόψουν.

Φιλονόη

(Visited 38 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἐὰν δῇς κάποιον δημόσιο λειτουργὸ νὰ ἀσχημονῇ κατὰ πολιτῶν…

 1. Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ, … ‘ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΕ ΦΙΛΩ’ .

  ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ … ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΟΡΜΗΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΙΑΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ή ΑΥΘΑΔΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ , ΕΙΤΕ ΩΣ … ‘ΤΑΥΡΟΣ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΩ’, ΕΙΤΕ ΩΣ … ‘ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΓΑΣ’ .
  Ο ΔΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΤΑ … ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ .

  ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΟΜΕΝΚ,ΑΤΟΥΡΑΣ, … Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ … ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ Τ’ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ Μ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ

  …’ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ Κ@ΛΟ ΚΑΙ΄ΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΛΟΝ’
  DR A

Leave a Reply