Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος. [3]

Τὸ τρίτον μέρος τοῦ «ἀφιερώματος» στό «ἄγνωστό μας» ΕΛΙΑΜΕΠ ἀπό τὸν Χριστοφόρο.

Σημαντικό: Πρέπει ὅλοι μας νὰ καταλάβουμε τὸ ὅτι τὰ σημερινά «χάλια» τῆς παιδείας (γιὰ τὴν ὁποίαν τόσο κόπτονται τόσοι καὶ τόσοι!!!) εἶναι κάτι ποὺ ὡς σχέδιο ἔχει ξεκινήσει ἀπό πολύ νωρίς.

Κουλουμπής, Βενιζέλος (Τούρκογλου ἢ Τουρκοτζόγλου), Παπανδρέου (Ἀνδρέας καὶ Γιῶργος), Μητσοτάκης, Σβολόπουλος, Κωφός κι ὅλες οἱ οὐρές τους, εἶναι μερικά ἀπό  τὰ πρόσωπα ποὺ ἔχουν ἀποδομήσει τόν ἕνα πυλώνα στόν ὁποῖον βασίζεται ἡ ἐθνική μας συνείδησις καὶ ταυτότης.

Σταθερά, μεθοδικά, συστηματικὰ, ἐργάζονται τὶς τελευταῖες δεκαετίες μὲ ἀπώτερον σκοπόν τὴν ΚΑΤΑΡΓΗΣΙ ἐθνικῆς συνειδήσεως καὶ τὴν ἀντικατάστασι αὐτῆς ἀπό «προοδευτικὲς» ἰδέες, οἱ ὁποῖες ὅμως, ὃποιον συναντήσουν ἐμπρός τους τὸν ….ἀφανίζουν ἐν τελῶς …προοδευτικά!!!

Εἶναι πάρα πολλά τὰ παραδείγματα συμπολιτῶν μας-ἐπιστημόνων (κι ὄχι μόνον) ποὺ ἀντέδρασαν στὸ ΕΛΙΑΜΕΠ (οὐσιαστικῶς ἀντέδρασαν στὴν κατοχική του στάσι) καὶ μετὰ …χάθηκαν ἀπό προσώπου γῆς.

Στὴν καλλιτέρα τῶν περιπτώσεων, ἐπιβιώνουν μέσα σὲ πλήρη ἀγωνία, διότι ἀκόμη καὶ τὸ δικαίωμα στὴν ἐπιβίωσι τούς τό ἔχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ!!

Κάποιοι ἄλλοι, ἔσκυψαν τὸ κεφάλι, σιώπησαν καὶ πλήρεις ἐνοχῶν, ἐξακολουθοῦν ἕναν δυστυχή βίο…

Τέλος, κάποιοι ποὺ κατάφεραν νὰ γλυτώσουν ἀπό τὰ δίχτυα τῶν «ὀργανωτῶν» ζοῦν καὶ δροῦν ἐκτός Ἑλλάδος! Φυσικόν ἐπακόλουθον νὰ ἀπολαμβάνουν τρίτες χῶρες τὸ ἔργο τους, τὸ μυαλό τους καὶ τὰ ἐπιστημονικά τους ἐπιτεύγματα!!!

Εἶναι σημαντικότατον νὰ γνωρίζουμε τὶς πηγὲς τῶν «κακῶν» μὲ τὰ ὁποῖα ἔχουν κάποιοι στήσει πλασματικές εἰκόνες «πραγματικότητος»!

Πῶς ἀποδομοὺνται κι ἀνατρέπονται ὅλα αὐτά;

Ἔχω πολλές φορές γράψει ὅτι «λαός ποὺ ἀγνοεῖ τὴν ἱστορία του, εἶναι λαός χαμένος»..

Στὴν οὐσία δῆλα δή, ὀφείλουμε νὰ γνωρίσουμε μὲ κάθε λεπτομέρεια τὶς μεθοδεύσεις ποὺ ἔχουν στηθεῖ  εἰς βάρος μας, γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ τὶς ἀντιμετωπίσουμε. Δὲν ἀφήνουμε καμμία λεπτομέρεια νὰ ἀγνοηθῇ ὡς μικρή ἤ ἀσήμαντη! Καμμία!! Γιατί αὐτὰ εἶναι τὰ δόντια τους!! Τὰ ἐργαλεῖα τους!! Καὶ μὲ αύτὰ, τὰ δικά τους ὅπλα μόνον, μποροῦμε νὰ «ἐργαστοῦμε» γιὰ τὴν ἀνατροπή τους!!

Φιλονόη.

ΒΟΜΒΑ! ΤΟΥΡΚΟΤΖΟΓΛΟΥ Ή ΤΟΥΡΚΟΓΟΥ Ή ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ 3)

Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά είχαν συντελεστεί όταν ο Θ. Κουλουμπής συν γυναιξί και τέκνοις ξεμπαρκάρησε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Αυτός, βρίσκοντας το έδαφος προετοιμασμένο από τον Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου/Βενιζέλο, βάλθηκε να διαλύσει τις πανεπιστημιακές έδρες, να καταφέρει δηλαδή την ανεμπόδιστη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιου 1268/82. Επειδή θα προσέκοπτε όμως στις αντιδράσεις των παλαιότερων καθηγητών, πολλοί από τους οποίους διατηρούσαν τη δύναμή τους, χρειαζόταν συμμάχους.

Αρχικώς πήγε να τον βοηθήσει ο Δημήτριος Ευρυγένης, καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτής της «Νέας Δημοκρατίας». Ο απροσδόκητος θάνατός του όμως, άφησε για λίγο τον Θ. Κουλουμπή αμήχανο, ωσότου μπήκε δυναμικά στη μάχη του εκσυγχρονισμού ο Κ. Σβολόπουλος, που, όπως θα θυμάστε, είχε μεθοδεύσει τη «μετάκλησή του» από τις ΗΠΑ. Χάρη στη λυσσώδη υποστήριξη του Σβολόπουλου, οι προσπάθειες του Κουλουμπή (φωτο αριστερά) εστέφθησαν υπό μεγίστης επιτυχίας. Οι παλιές έδρες Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής κ.τ.λ. εξαλείφθηκαν τελείως. Μαζί τους και οι Σχολές που αντικαταστάθηκαν από «τμήματα». Ειδικά στο Τμήμα Νομικής και Οικονομικών Επιστημών, που αντικατέστησε την παλιά Νομική Σχολή, ιδρύθηκε ένας τερατώδης «τομέας Διεθνών Σπουδών», στον οποίο χωρούσαν οι πάντες και επιστημονικώς δεν σήμαινε τίποτα.

Όπως και πάλι θα θυμάστε, η πρώτη θεαματική, διεθνής εκδήλωση του τομέα Διεθνών Σπουδών, του τομέα Κουλουμπή δηλαδή, ήταν να οργανώσει διάλεξη του Robert Keeley, πρέσβυ των Η.Π.Α. στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1987. Ο Κουλουμπής δεν ήταν αγνώμων: αναγνώριζε τον μέντορα και προστάτη του και τον τιμούσε. Έτσι, με την θριαμβική επιστροφή του Keeley στον τόπο όπου πήγε να κάνει το έγκλημα η οικογένειά του, τελείωσε η αποστολή του Κουλουμπή στη Θεσσαλονίκη.

Χάρη στον Σβολόπουλο και την προεργασία του Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου/Βενιζέλου, όλα είχανε πάει ομαλώς. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είχε τελείως ξεχαρβαλωθεί. (Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, το ξεχαρβάλωμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων το είχε επιτελέσει ο Λευτέρης Βερυβάκης, πρώτος «υπουργός» «Εθνικής» Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος –ΠΡΩΤΟΣ- άφησε να προβιβαστούν από τάξη σε τάξη όσους είχανε κοπεί στις εξετάσεις.) Είναι πια ώρα ο Κουλουμπής και οι συνεργάτες του να κατεβούνε στην Αθήνα. Άλλωστε ο Παπανδρέου το έχει παραξηλώσει στη διαφθορά και οι Αμερικανοί θέλουνε να τον βάλουνε για λίγο στο περιθώριο. Εμφανίζεται λοιπόν η προοπτική Μητσοτάκη.

Το 1989 γίνονται εκλογές, ο «Ελληνικός Λαός» καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ επειδή έτσι είχε αποφασιστεί στην Ουάσιγκτον, και ο Κουλουμπής με τον Σβολόπουλο κατεβαίνουν στο πανεπιστήμιο Αθηνών. (Ο Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου/Βενιζέλος δεν θέλει να κατεβεί, γιατί τον ενδιαφέρει η πολιτική. Θέλει να βγει βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Τρελλός είναι να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποστηρίζει εμφανώς ο πεθερός του, ο Μπακατσέλος, και διακριτικώς ο Μητσοτάκης; Όχι βέβαια!) Εδώ χρειάζεται μία διευκρίνιση. Τον Κουλουμπή και τους συνεργάτες του δεν τους ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ, επειδή και αυτοί ΠΑΣΟΚ είναι. Τους ενδιαφέρει η «Νέα Δημοκρατία», την οποία οι Έλληνες θεωρούν «δεξιό» κόμμα και η οποία –κακώς, κάκιστα- συγκεντρώνει το 35% του Ελληνικού Λαού, που συνεχίζει να αγαπάει την Πατρίδα του και δεν του γουστάρουν οι εκσυγχρονισμοί και τα ρέστα. Αυτό το 35% θέλουν να διαβρώσουν, να σαπίσουν και να καταστρέψουνε οι αμερικανοκουλουμπαίοι και βερεμοτσατσόπουλοι. Τώρα, αν αυτό δεν το καταλαβαίνουνε οι οπαδοί της «Νέας Δημοκρατίας», κακό του κεφαλιού τους! Καλά να πάθουνε ό,τι παθαίνουνε!

Ο Κουλουμπής, πράγματι, μόλις πάτησε το ποδαράκι του στη Θεσσαλονίκη, διακήρυξε τους πολιτικούς του στόχους: α) Πρέπει όλα τα κόμματα, ακόμα και τα «ακροδεξιά», να έχουνε μία ιδεολογία, την εκσυγχρονιστική (δηλαδή του ΠΑΣΟΚ) και β) δεν μπορούν όλα «να περνάνε όλα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή πρέπει να συρρικνωθεί το Ελληνικό Κράτος. Είναι σαφές ότι αυτά έχουνε πραγματοποιηθεί – και το πιο χαριτωμένο είναι ότι υπάρχουν ακόμα «Έλληνες πολίτες» που αναρωτιούνται: «Μα πώς καταντήσαμε έτσι;» Τελοσπάντων!

Με το που –δήθεν- «ρίχνει» ο Μητσοτάκης τον Παπανδρέου, οι Κουλουμπής και Σβολόπουλος κατεβαίνουν στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Τουρκοτζόγλου/Τούρκογλου/Βενιζέλος έμεινε στη Θεσσαλονίκη, για να γίνει υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Προτού φύγει όμως ο Κουλουμπής, έγινε –με τη βοήθεια του Σβολόπουλου- πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ). (Ο Σβολόπουλος ήταν διευθυντής του από το 1982). Ο Κουλουμπής κάθησε για λίγο εκεί. Το θέμα ήταν να προωθήσει στο ΙΜΧΑ τον Βάσο Κόντη, ο οποίος από επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε εν μια νυκτί σχεδόν καθηγητής πρωτοβάθμιος. Πώς τα κατάφερε; Χάρη στον Κουλουμπή! Γιατί τον βοήθησε ο Κουλουμπής;

Επειδή ο Κόντης ήταν… Αλβανός! Ναι, όπως το διαβάζετε! Είχε γεννηθεί στην Κορυτσά, μετανάστευσε στις ΗΠΑ, εκεί σπούδασε (κάτι ακαθόριστο), υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον στρατό των ΗΠΑ – και μια ωραία πρωία βρέθηκε και αυτός στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να ξέρει ούτε καν… ελληνικά. Πήρε δασκάλα όμως, έμαθε ελληνικά, θεωρήθηκε ειδικός επί των αλβανικών υποθέσεων, μπήκε στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης, εκτινάχθηκε χάρη στον Κουλουμπή σε καθηγητική θέση και μετά, πάλι χάρη στον Κουλουμπή, έγινε Πρόεδρος του ΙΜΧΑ. Αμέ, όχι παίζουμε! Αλβανός στο ΙΜΧΑ! (Βέβαια το έπαιζε ομογενής, αλλά αυτή είναι η ουσία.) Και για να έρθουμε στο προκείμενο, έχοντας τακτοποιήσει έτσι την κατάσταση, ο Κουλουμπής κατεβαίνει στην Αθήνα, για να αναλάβει το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο φίλος σας Χριστοφόρος

(Συνεχίζεται)

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος! [1]

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος. [2]

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος. [3]

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος! [4]

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ κι ὁ πραγματικός του ῥόλος. [5]

Μπαμπινιώτης, κόρες καὶ συμπέθεροι! (ΕΛΙΑΜΕΠ 6)

Τὰ Ἐλγίνεια, ἡ Μελίνα, ὁ Ντασσέν καὶ οἱ Γεφυραῖοι. (ΕΛΙΑΜΕΠ 7)

Ἡ μαντᾶμ Ἀλβερέλ (ΕΛΙΑΜΕΠ [7′])

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *