Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)

Μὲ τὸν ὅρο «βενιζελικοὶ ἀπόγονοι» χαρακτηρίζονται ὅλοι αὐτοὶ ποὺ μὲ κάποιον τρόπο «κρατᾶ» εἶτε ἡ …σκούφια τους, εἶτε ὅμως καὶ οἱ πολιτικοκομματικές τους καταβολές, ἀπὸ τὸ ἴδιο τὸ κόμμα τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου ἤ ἀπὸ ὑποδιαιρέσεις του.Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)1
Βενιζελικὸς ἀπόγονος εἶναι καὶ ὁ Λεβέντης, γιὰ παράδειγμα, ποὺ μὲ ὅλους τοὺς τρόπους διαρκῶς μᾶς ὑπενθυμίζει τὸ πόσο πιστὸς εἶναι στὴν μνήμη τοῦ Παπανδρέου.

 

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)11

ΔΕΝ ἐπιτρέπεται νὰ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ οἱ …βενιζελικοὶ ἀπόγονοι!!!

Ἀλλὰ κι ὁ Καμμένος, ποὺ αὐτὴν εἰδικῶς τὴν περίοδο τὸν χρησιμοποιοῦν γιὰ τὰ χειρότερα!!!

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)12

Ἐκλογές γιά νά …ἐκλέξουμε;

Οἱ τραπεζῖτες συνιστοῦν τΣύριζα, ΝΔ, Ποτάμι, ἈνταρCIA, Λεβέντη καὶ Καμμένο…

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἐναλλάσσονται στὴν ἐξουσία, ἰδίως τὰ τελευταία χρόνια, ἀλλὰ καὶ γενικότερα, σὲ ὅλην τὴν διάρκεια τῆς ὑπάρξεως τοῦ ἑλλαδοκαφριστάν. Ὁ Καποδίστριας ποὺ δὲν «ἔπαιξε» τὰ παιχνίδια τους μάθαμε τὶ ἔπαθε.
Ἀκόμη ὅμως κι ὁ Μεταξᾶς, ἄν καὶ βενιζελικὸς ἀπόγονος, ἐφ΄ ὅσον ἡ δική του οἰκογένεια κρατοῦσε ἀπ΄ εὐθείας ἀπὸ τὸ βυζάντιον, ποὺ γιὰ κάποιους, δικούς του λόγους, ἀντετάχθη στὶς (πολλές) ὀρέξεις τῶν «δικῶν» του, ἐκκαθαρίσθη μὲ …ἀμυγδαλιτικὲς διαδικασίες..
Τὸ κωμικοτραγικὸν τῆς ὑποθέσεως εἶναι πὼς ἀκόμη κι ἐὰν κάποιος δὲν εἶναι σὰν κι αὐτούς, σὲ λίγο, πολὺ λίγο, ἤ ἀποχωρεῖ ἤ τὸν …ἀποχωροῦν ἤ, ἀκόμη χειρότερα, γίνεται …βασιλικότερος τοῦ βασιλέως.

Τὸ γενικότερον συμπέρασμα, τὸ ὁποῖον ἐμεῖς πρέπει νὰ κρατήσουμε, εἶναι πὼς τελικῶς ὅλοι αὐτοὶ δὲν πρεσβεύουν κάποιαν ἰδεολογία. Ἁπλῶς «φοροῦν» κάθε εἴδους ἰδεολογίες πρὸ κειμένου νὰ ἔλξουν τὴν μία ἤ τὴν ἄλλην μερίδα. Κι ἐπεὶ δὴ εἶναι «μανοῦλες» στὴν προετοιμασία, τὴν προπαγάνδα ἀλλὰ κυρίως στὴν ἐπιλογὴ τῶν καταλλήλων προσώπων, θὰ διαπιστώσετε, ἐὰν ἐρευνήσετε μὲ καθαρὸ βλέμμα, πὼς τελικῶς συζητᾶμε πάντα γιὰ τοὺς ἰδίους καὶ τοὺς ἰδίους, ἀπὸ ἐποχῆς βυζαντίου ἀκόμη. Τόσο ἰδίους, ποὺ πραγματικὰ εἶναι σὰν νὰ μᾶς ἄφησαν μόνον τὸ …σπέρμα τους!!!

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Γιὰ νὰ καταλάβουμε πόσο δοσίλογοι εἶναι οἱ δοσίλογοι, ποὺ ἀξιώνουν τὴν ψῆφο μας κατὰ καιρούς, δεῖτε κι αὐτό: 

Κρήτες πρόγονοι Μεϊμαράκη, θαυμαστές και εκλεκτοί των Ναζί…(ντοκουμέντα)-
Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για έναν υποψήφιο πρωθυπουργό

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)2Στην Κρήτη ξέρουμε ότι η πολιτική οικογένεια Μεϊμαράκη δεν είναι και τόσο αθώα…

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη [email protected]

Όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρωθυπουργός αλλά και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, για να μην το ξεχνάμε, ήθελε να πάρει την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβερνήσεως, δήλωσε, χωρίς καμμιά δυσκολία, ότι θα επεδίωκε συνάντηση και με την ομάδα των νεοναζί. Πολλοί εξεπλάγησαν. Η ευκολία με την οποία ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για πολιτική προσέγγιση ή επαφή με το νεοναζιστικό μόρφωμα, εξέπληξαν ή και σόκαραν πολλούς. Όχι όμως εκείνους που ξέρουν Ιστορία…

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προγονικές εκλεκτικές συγγένειες με τον χώρο. Θα μου πείτε, ανασκαλεύεις ιστορίες; Όμως ένας άνθρωπος που διεκδικεί να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και να αναδειχτεί βουλευτής ενός νομού και μιας περιοχής που βασανίστηκε από την δράση των ναζί, θα πρέπει να ξέρουμε τα πάντα γι αυτόν εμείς οι ψηφοφόροι. Θα πρέπει να είναι καθαρός σαν το κρύσταλλο. Ειδικά όταν έρχεται να μας υποσχεθεί το «χαμόγελο» και μιλάει στο όνομα της «εθνικής ενότητας»… Πολύ περισσότερο, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, σε μια εποχή που και πάλι μια άλλης μορφής, οικονομική, γερμανική κατοχή κυριαρχεί…

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο, αναπόλησε  τα παιδικά του χρόνια στο Ηράκλειο. Τους δρόμους της πόλεως που έκανε τις βόλτες του. Έβγαλε, πέρα από τις αναμνήσεις και την νοσταλγία, μια «λατρεία» για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Επειδή λοιπόν ο κ. Μεϊμαράκης, διακηρύσσοντας ότι είναι Ηρακλειώτης και ζήτησε να είναι ο πρώτος Ηρακλειώτης πρωθυπουργός, καλό είναι να έχουμε γνώση για κάθε του σχέση με το Ηράκλειο και την Κρήτη. Γιατί, φυσικά, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιέγραψε ο προσωρινός – που έγινε μόνιμος- αρχηγός της ΝΔ.

Οι μνήμες των παλαιότερων Ηρακλειωτών είναι σκοτεινές…

Στο βιογραφικό του, στην προσωπική του σελίδα, αποφεύγει επιμελώς κάθε αναφορά στην οικογένειά του (δείτε εδώ), παρά το γεγονός ότι σε αυτήν υπήρξαν βουλευτές και επίλεκτα στελέχη της συντηρητικής παρατάξξεως. Στην παρουσίασή του από τη Wikipedia γίνεται αναφορά στον παππού του, Ευάγγελο, και στο θείο του, Βασίλειο, από τον οποίο μάλιστα έχει το δεύτερο όνομά του (βαφτισμένος Ευάγγελος – Βασίλειος).  Η μόνη αναφορά που γίνεται είναι ότι «είναι εγγονός του Ευαγγέλου Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε μελετήσει την σιδηροδρομική σύνδεση Ηρακλείου με την Μεσαρά το 1903». Είναι μόνο αυτά, όμως;

Κάποιες γενικές, μέχρι τώρα, αναφορές συνδέουν την οικογένεια Μεϊμαράκη με ένα σκοτεινό ρόλο στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Η σύνδεση γίνεται εξαιτίας ενός προσώπου, του Βασίλειου Μεϊμαράκη, αδελφού του παππού του, Ευαγγέλου, εκείνου που αναφέρεται ως μελετητής της σιδηροδρομικής συνδέσεως Ηρακλείου Μεσαράς. Ο Βασίλειος Μεϊμαράκης ήταν, όμως, και βουλευτής. Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου για πρώτη φορά στις εκλογές του 1915 με το Λαϊκό Κόμμα του Δημητρίου Γούναρη. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1926 και του 1932.

Ουδεμία όμως αναφορά από τον επίγονο στον πολιτικό πρόγονο (και σε άλλους πολιτικούς του προγόνους). Ουδεμία αναφορά για το Ηράκλειο, γενικά, στο βιογραφικό του σημερινού υποψηφίου πρωθυπουργού και υποψηφίου βουλευτού Ηρακλείου.

Έχει τους λόγους του. Ο Βασίλειος, που πέθανε το 1961, ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό των Γερμανών κατακτητών! Στην «Ακρόπολη» της 4ης Ιουνίου 1941, λίγες μόνον ημέρες μετά την κατάληψη της Κρήτης, διαβάζουμε ότι ο Βασίλειος επισκέφθηκε, μαζί με άλλους Κρήτες πολιτευτές αλλά και εφέδρους αξιωματικούς, τον «πρωθυπουργό» Τσολάκογλου για να αποδοκιμάσουν «τις ωμότητες» των Κρητικών σε βάρος των Γερμανών!  Ιδού η σχετική είδηση, την οποία εντοπίζουμε και σε άλλες εφημερίδες των ημερών.Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)3

 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παππούς ως συνεργάτης των αρχών κατοχής!

Όμως, όπως φαίνεται, ο Βασίλειος δεν ήταν ο μόνος από την οικογένεια που στάθηκε στο πλευρό των αρχών κατοχής. Ο παππούς του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, δικηγόρος στο επάγγελμα, που ζούσε στο Ηράκλειο, ήταν από τα «εξέχοντα μέλη» της τοπικής κοινωνίας που στήριξαν τους ναζί! Ήταν μέλος της «Μεγάλης Λαϊκής Επιτροπής» που συγκροτήθηκε λίγο μετά την κατάληψη της Κρήτης και με την ιδιότητα αυτή υπέγραφε κείμενα και συμμετείχε σε επιτροπές που τον διόριζαν οι κατοχικές αρχές. Συνεργάτης και θαυμαστής…

Παρουσιάζουμε εδώ μερικά από τα ντοκουμέντα για να έχουμε γνώση της ιστορικής αλήθειας. Η γνώση της ιστορίας, άλλωστε, είναι η εμπειρία για ένα λαό.

Ο δικηγόρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους «καλούς πατριώτες», όπως υπέγραφαν, που στις 8 Φεβρουαρίου 1943 έδωσαν στην δημοσιότητα κείμενο καταδίκης της αντιστάσεως και πίστεως στους κατακτητές. Ήταν η εποχή που η αντιστασιακή δράση και τα σαμποτάζ κατά των Γερμανών κορυφώνονταν.

Η «Μεγάλη Λαϊκή Επιτροπή», εκείνη την ημέρα, εξέδωσε προκήρυξη, δηλώνοντας πίστη στο κατοχικό καθεστώς.

Στον φιλογερμανικό «Κρητικό Κήρυκα» είναι δημοσιευμένη προκήρυξη κάτω από την οποία φιγουράρει το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Ἠμεῖς, ὡς  καλοὶ πατριῶται – ανέφερε η προκήρυξη προς τον λαό του Ηρακλείου-ἀποδοκιμάζομεν μὲ τὸν κατηγορηματικώτερον τρόπον τοιαύτας ἐνεργείας σαμποτὰν καὶ καλοῦμεν τὸν Λαὸν τοῦ Νομοῦ καὶ ἕναν ἕκαστον ἐν τῷ κύκλῳ τῆς ἀρμοδιότητός του, καὶ τῆς ἐπιῤῥοῆς του, νὰ ἀντιδράσῃ κατὰ τῆς ἐπαναλήψεως τοιούτων πράξεων, αἱ ὁποῖαι εἶναι βέβαιον, ὡς ἐδηλώθη ῥητῶς ὑπὸ τῶν ἀρμοδίων στρατιωτικῶν Ἀρχῶν, ὅτι θὰ ἔχουν τὰς σοβαρωτέρας τῶν συνεπειῶν διὰ τὴν ὁλότηταν τοῦ Νόμου».  Προηγουμένως, μάλιστα, ανέφεραν ότι «ὁ στρατὸς Κατοχῆς ἐξήντλησε τὰ μέτρα τῆς ἐπιεικίας του», δικαιολογώντας, κατά συνέπεια, την σκληρή στάση που θα ακολουθούσε κατά του πληθυσμού!

Η απαγωγή Κράιπε

Την νύκτα της Τετάρτης 26 προς την Πέμπτη 27 Απριλίου του 1944 Βρετανοί κομάντος και Κρητικοί αντιστασιακοί απήγαγαν τον Γερμανό στρατηγό Χάινριχ Κράιπε, στην περιοχή του Ηρακλείου. Ο Κράιπε είχε έλθει στην Κρήτη προκειμένου να αναλάβει την γερμανική διοίκηση του νησιού, αντικαθιστώντας τον διαβόητο για τα εγκλήματά του, Φρίντριχ Μύλλερ. Ο Μύλλερ ήταν ο αρχικός στόχος της απαγωγής, αλλά μετά την αντικατάστασή του και την άφιξη του Κράιπε, τα σχέδια άλλαξαν. Η απαγωγή, που θεωρήθηκε ως μια από τις κορυφαίες πράξεις αντιστάσεως στο νησί, καταδικάστηκε αμέσως από τους «προύχοντες» του Ηρακλείου, εκείνους δηλαδή που δεν έχαναν ευκαιρία να εκφράζουν στήριξη στις γερμανικές αρχές κατοχής… Την επομένη της απαγωγής ημέρα, αρκετοί απ’ αυτούς υπέγραψαν ένα κείμενο καταδίκης της απαγωγής, αλλά και κάθε αντιστασιακής πράξεως… Κάτω από το κείμενο φιγουράρει και πάλι το όνομα του Ευαγγέλου Μεϊμαράκη.

Ιδού το κείμενο και οι υπογραφές, από τον «Κρητικό Κήρυκα» της 30ης Απριλίου 1944.Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)4

 

«Οἱ ὑπογεγραμμένοι, ἐκπροσωποῦντες ἐν προκειμένῳ τὴν γνώμην καὶ τὰ αἰσθήματα ὁλοκλήρου τοῦ λαοῦ τοῦ Νομοῦ Ἡρακλείου, ἔχοντες ὑπ’ ὄψιν τὴν παρ’ ἀγνώστων ἐξαφάνισιν τοῦ στρατηγοῦ κ. Κράιπε,
α) ἐκφράζομεν τὴν βαθυτάτην ὀδύνην κι ἀγανάκτησιν διὰ τὴν πρᾶξιν ταύτην
β) Πεποίθαμεν ὅτι εἰς τὰ ἐνεργείας ταύτας δὲν μετέχει ὁ Κρητικὸς λαὸς ἐὰν δὲ τυχὸν μετέσχον τινὲς οὖτοι ἀσφαλῶς θὰ εἶναι ἐκ τῶν κακοποιῶν στοιχείων, τὰ ὁποῖα τελευταίως ἐπιδίδονται εἰς δολοφονικὰς καὶ λῃστρικὰς ἐναντίον τοῦ φιλησύχου λαοῦ πράξεις
γ) Ἀποδοκιμάζομεν καὶ ἀποκηρύττομεν κάθε ἐνέργειαν οἰουδήποτε συμπατριώτου μας τείνουσαν νὰ δημιουργήσῃ προστριβὰς μεταξὺ τοῦ λαοῦ τῆς Κρήτης καὶ τῶν Στρατευμάτων Κατοχῆς καὶ
δ) Ποιούμεθα ἔκκλησιν πρὸς πάντας τοὺς Κρῆτας ὅπως σπεύσῃ οἰοσδήποτε γνωρίζει ὀ,τιδήποτε στοιχεῖον δυνάμενον νὰ διαφωτίσῃ ὁπωσδήποτε τὴν ὑπόθεσιν τῆς ἐξαφανίσεως τοῦ στρατηγοῦ Κράιπε νὰ ἀνακοινώσῃ τοῦτο εἰς τάς Ἑλληνικὰς ἢ Γερμανικὰς Ἀρχάς, βέβαιος ὢν ὅτι οὕτω παρέχει μεγάλην ὑπηρεσίαν εἰς τὸν τόπον μας καὶ συντείνει εἰς τὴν πρόληψιν μεγάλων κακῶν».

Συλλαλητήριο υπέρ των αρχών κατοχής!

Μετά την απαγωγή, ο «υπουργός – γενικός διοικητής Κρήτης» Ιωάννης Πασσαδάκης κάλεσε τους «καλούς πατριώτες» της Κρήτης να οργανώσουν συλλαλητήρια για να εκφρασθεί η νομιμοφροσύνη προς τις κατοχικές αρχές… Στο Ηράκλειο οργανώθηκε στις 18 Μαΐου 1944, στην πλατεία του Αγίου Μηνά. Ανάμεσα στους οργανωτές του φιλογερμανικού συλλαλητηρίου, ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως φαίνεται από την σχετική προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στον «Κρητικό Κήρυκα».Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)5

 

 

Η απόπειρα κατά του δοσιλόγου «γενικού διοικητή Κρήτης»

Στις αρχές Ιουνίου 1944 επιχειρείται από την αντίσταση η δολοφονία του δοσίλογου «γενικού διοικητή Κρήτης» Πασσαδάκη και του «νομάρχη Χανίων» Γαλάνη. Στον «Κρητικό Κήρυκα» της 14ης Ιουνίου διαβάζουμε μια πρόσκληση για την συμμετοχή σε δοξολογία στον Άγιο Μηνά «ἐπὶ τῇ διασώσει τους». Ανάμεσα στους οργανωτές, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)6

 

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο δικηγόρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν και μέλος διαφόρων επιτροπών της κατοχικής διοικήσεως, από την αρχή σχεδόν της κατοχής, όπως της Νομαρχιακής Επιτροπής Επισιτισμού, μαζί με άλλα «επίλεκτα» μέλη της τοπικής κοινωνίας…Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)7

 

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία της Ιστορίας, για να γνωρίζουμε ως ψηφοφόροι, ειδικά του Ηρακλείου, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης διεκδικεί την ψήφο μας και ως υποψήφιος βουλευτής…

(Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε είναι από τις συλλογές της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου και της Βουλής των Ελλήνων)

πηγή

 

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)8

Υ.Γ. 2. Ὁ βενιζελικὸς ἀπόγονος Μεϊμαράκης σαφῶς καὶ ΔΕΝ εὐθύνεται γιὰ τὶς πράξεις συγγενῶν του καὶ προγόνων του γενικότερα, παρὰ μόνον γιὰ τὶς δικές του. Ἀλλὰ μᾶς ἔχει δόσει ἤδη …δείγματα τοῦ εἴδους του!!!

Σημείωσις

 Ὁ ἀρθρογράφος χαρακτηρίζει ὡς ναζιστικὸ κόμμα τὴν χρυσῆ αὐγή, ἄν καὶ τελικῶς ἀπὸ δηλώσεις τῶν στελεχῶν της, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὸ ἴδιο τὸ καταστατικό της, δὲν προκύπτει κάτι τέτοιο. Διότι ἐθνικο-σοσιαλιστικό, ποὺ στὴν οὐσία σημαίνει σοσιαλιστικό, ὅσες ταμπέλες κι ἐὰν φορέσῃ, παραμένει …διαχειριζόμενον.
Ἕνας πατριώτης οὐδέποτε εἶναι σοσιαλιστής.
Σαφῶς καὶ εἶναι ἕνα κόμμα ποὺ δὲν ξέρει τὶ τοῦ γίνεται, ἐὰν συνυπολογίσουμε πὼς στοὺς κόλπους του καταφεύγουν ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ …ὀρφανά. (Ἀπὸ μΠατΣοΚ ἔως ΚΚΕ κι ἀπὸ ΝουΔουλάρα ἔως ΛΑΟΣ.)
Μᾶλλον ὅμως ὁ ἀρθρογράφος τὸ πιστεύει αὐτό, ἤ θέλει νὰ μᾶς πείσῃ πὼς τὸ πιστεύει. Ἀγνοεῖ, ἤ θέλει νὰ ἀγνοῇ, ΚΑΙ τὶς δικές τους …καταβολάδες, ὅπως ἐπίσης καὶ τὸ γιατὶ τώρα μᾶς τὸ παρουσιάζουν μὲ τέτοιον τρόπο ὥςτὲ τελικῶς νὰ στραφοῦν σὲ αὐτὸ ὅλοι οἱ ἀπελπισμένοι τῆς «πρώτης καὶ δευτέρας (καὶ ἴσως μονίμου) φορᾶς ἀριστερᾶς.

Ὁ κάθε Μεϊμαράκης λοιπὸν δὲν ἐλέγχεται καὶ δὲν λογοδοτεῖ γιὰ τὶς πράξεις τῶν συγγενῶν του ἀλλὰ γιὰ τὶς δικές του καὶ μόνον.

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)8

Τὰ «δικά τους παιδιά» ἐπιβραβεύονται ὅταν τὰ περιμένει ἡ …φυλακή!!!

Ἐμεῖς ἁπλῶς ἐπισημαίνουμε τὴν συνέχεια καὶ τὴν …συνέπεια!!!

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)9

βικιπαιδεία ἀπὸ ἀναθεώρησιν τῆς 6ης Ἰουλίου 2015
(διότι κάποια …θεματάκια χάνονται)

Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)10

βικιπαιδεία σκάνδαλον δομημένων ὁμολόγων
(τὸ ὁποῖον …χάθηκε ἀπὸ τὴν σελίδα «Μεϊμαράκης»!!!)

Τόσο πολύ φοβοῦνται τήν κοινωνική ἐξέγερσι;

Ξεκίνησα ἀπὸ τὸν Μεϊμαράκη γιατὶ μᾶς …φεύγει!!! Πάει στὰ …μετόπισθεν τὸ πιντί!!!

φωτογραφία

(Visited 494 times, 1 visits today)
16 thoughts on “Βενιζελικοὶ ἀπόγονοι. (α)

 1. Θά ἤθελα νά ἐκφράσω μία ἀπορία πρός τούς …ὑπερήφανους Κρῆτες : Ἀπό τό 1989 πού ἐκλέγεται βουλευτής στό νομό σας ὁ κ. Μεϊμαράκης γιατί δέν δημοσιοποιούσατε τά παραπάνω ντοκουμέντα; Ἀντ’ αὐτοῦ τόν ἐξελέγατε ἀνελλειπῶς βουλευτή καί καμαρώνατε γι’αὐτόν !

  Καί κάτι ἀκόμη πρός τούς ὑπερήφανους Κρῆτες πού ἀργοῦν ἀλλά τελικῶς θυμοῦνται, τί ἀποτελέσματα βγάλατε σέ τοῦτες τίς ἐκλογές; Συριζα 45,2, Ν.Δ. 20,3, ΠΑΣΟΚ (Φώφη) 9,7, ΠΟΤΑΜΙ 4, ΑΝΕΛ 3,4, Λεβεντομ@λάκας 2,2. Ἤτοι : 86% ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ! ! ! Καί νά ἦταν μονάχα αὐτό ! Μέ λίγα λόγια μᾶς ἀποδεικνύετε πώς τό 50% τῶν … ὑπερήφανων Ἠρακλειωτῶν ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΜΑΣΗΤΑ : τά ψεύδη, τήν ἀναίδεια , τήν ἀλλαζονία, τήν κουτοπονηριά ἀλλά καί τήν ὑποτέλεια, τήν δουλικότητα, τήν ἀνθελληνική ἔως ΜΙΣΟΥΣ στάση τῆς ἀπελθούσης καί ἐκ νέου μέ τήν ὑπερήφανη ψήφο σας κυβερνήσεως (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) !!!

  Βρέ παιδιά, τόση ὑπερηφάνεια μέ καθυστερημένη μνήμη καί τρανή ἀπόδειξη ὑπηκόων τοῦ ἑλλαδοκαφριστάν ( ὅπως ὀνομάζει τήν σημερινή ἑλλαδική χώρα καί ἡ φίλτατη Φιλονόη καί ΑΠΟΛΥΤΩΣ συμφωνῶ μέ τόν ὄρο) δέν τήν ἀντέχω ! ! !

  Υ.Γ. Καί γιά νά ξεκαθαρίσω κάτι: Δέν ἀνήκω οὔτε καί ὑποστηρίζω τόν χώρο τῆς Ν.Δ. τήν ὁποῖα μάλιστα ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ! Ἀλλά ἀπεχθάνομαι καί ὅλους ἐκείνους τῶν ὁποίων ἡ μνήμη εἶναι ἐπιλεκτική καί ἀνασύρεται σέ πολύ συγκεκριμένες στιγμές καί γιά πολύ συγκεκριμένους λόγους… Καί ἐν πᾶση περιπτώσει αὐτή ἡ ὑπερηφάνεια μέ Ἀνδρέες καί ΠΑΣΟΚ ( παλαιό καί νέο-τΣυριζα-) πού μᾶς ἔχει φέρει ἐδῶ πού εἴμαστε σήμερα σᾶς τήν ΧΑΡΙΖΩ …

  • Συμφωνῶ μὲ τὸ σχόλιό σου…
   Αὐτὸ ὅμως εἶναι τὸ λιγότερο.
   Τὸ χειρότερο, ποὺ δὲν ἀσχολούμεθα μαζύ του, εἶναι στὸ ὅ,τι ἀκόμη καὶ σήμερα, κατὰ πῶς ἀποδεικνύονται οἱ σχέσεις αἵματος μὲ τοὺς πραγματικοὺς ὑπαιτίους, παραμένουμε ΟΛΟΙ μας δουλᾶρες καὶ μάλιστα πολὺ πρόθυμες.

   • Ἀγαπητή Φιλονόη,μπορεῖ νά ἐννοεῖς ὅποιους θέλεις πού δέν ἀσχολοῦνται μέ τίς “ἅγιες” οἰκογένειες πού μᾶς κυβερνοῦν σχεδόν 200 χρόνια, καί πού εἶναι ΠΟΛΥ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΔΟΥΛΑΡΕΣ ὅπως λές( δική μου ἡ ἔμφαση μέ τά κεφαλαῖα), ἀλλά ὅσον ἀφορᾶ ἐμένα θά σοῦ θυμίσω πώς ἀπό τό 2012 ἔχω ἀσχοληθεῖ μέ τούς “δεσμούς” αύτούς : Από τον Καλλιγά και τους Μαυροκορδάτους στον Γερουλάνο του Πολιτισμού και από τον Μπενάκη στον Αντώνη Σαμαρά ή αλλιώς : Μια μεγάλη ιστορία ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!http://sxolianews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1195.html ,
    κείμενο τό ὁποὶο φιλοξένησες καί στόν διαδικτυακό σου τόπο :
    Μία μεγάλη ἱστορία ΕΞΟΥΣΙΑΣ https://filonoi.gr/2014/11/18/mia-megalh-istoria-eksoysias/.

    Μάλιστα δέ, ἔχω κι’ἄλλες τέτοιες οἰκογένειες πού ψάχνω οἱ δεσμοί τῶν ὁποίων πάντα καταλήγουν ἕναν γύρο στούς ἴδιους καί ἴδιους γνωστούς περίουσιους κύκλους… Ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς ἔχω τόσο πολύ ἀπογοητευθεῖ ἀπό τίς διαπιστώσεις πού εἰλικρινά θέλω νά τά παρατήσω ἀφοῦ ὡς φαίνεται ἀπευθύνονται σέ ὦτα μή ἀκουόντων ( ὅρα τελευταῖες ἐκλογές…) Γιά νά τά λέμε μεταξύ μας τελικῶς εἶναι τό συμπέρασμα !

    Ἄρα δέν δέχομαι τόν χαρακτηρισμό τῆς πολύ πρόθυμης δουλάρας !

   • Φυσικὰ καὶ δὲν θὰ ἰσχυριζόμουν ποτὲ πὼς δὲν ἔχεις προσφέρει τὰ μέγιστα, σὲ ὅ,τι ἔχεις ἔως σήμερα καταπιαστεῖ ἤ πὼς δὲν εἶναι καλὲς κι ἀγαθὲς οἱ προθέσεις σου.
    Ἁπλῶς θυμᾶμαι τὴν διαφωνία μας γιὰ κάποιες παλαιότερες δημοσιεύσεις μας καὶ εἶμαι λίγο …ἐπιφυλακτική.

    Γιὰ παράδειγμα…
    Δὲν ξέρω πῶς θὰ ἀντιμετωπίσῃς αὐτό:

    Σοσια-λΗστές!!!

  • Κῦττα… αὐτὸ τὸ «ὑπερήφανοι» εἶναι καλλίτερα νὰ τὸ συζητήσουμε αὔριο…
   Οἱ Κρῆτες δυναστεύονται ἐδῶ καὶ αἰῶνες.
   Θὰ σοῦ θυμήσω αὐτό:
   Οἱ Καλλέργηδες, οἱ Τσουδεροὶ καὶ ὁ περίεργός τους ῥόλος στὴν παγκοσμιοποίησι.

   • Ξέρεις,δέν θέλω νά τό συζητήσω,ἔχω βγάλει τά συμπεράσματά μου γιά τούς Κρῆτες καί τήν Κρήτη πολλά χρόνια τώρα…Δέν ἀλλάζω γνώμη…

    Ὅσον ἀφορᾶ τήν καταδυνάστευση πού ἀναφέρεις ( τό κείμενο τό θυμᾶμαι καλῶς καί τό ἔχω ἀναδημοσιεύσει κι’ ἐγώ), άλλά ἡ Πελοπόννησος λ.χ. ( μιά καί εἶναι ἡ καταγωγή μου) ἔχει ὑποστεῖ τά πάνδεινα, ὄχι 100ετίες ἀλλά 1000ετίες, παρ’ ὅλα αὐτά ὅμως πάντα ἔχει νά ἐπιδείξει Χρυσές σελίδες ἀγώνων στήν μακραίωνη ἱστορία της, ὅταν κάποιοι ἄλλοι ὑπερήφανοι …βολευόντουσαν …

   • Συμφωνῶ. Ἁπλῶς τώρα πιὰ δὲν ὑπάρχουν κανόνες. Ἡ πραγματικὴ ἀντίστασις δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ γεωγραφικὲς περιοχές, ἀλλὰ μὲ ἄλλα ζητήματα.

   • Τί ὑπονοεῖς δέν θά μοῦ ἀρέσει πολύ; Μήπως θά ἀφορᾶ καί ἐμένα κάποια σχέσις μέ αὐτούς; ( χά, ἀστειεὐομαι) Ἄλλά μόνον ἔτσι δέν θά μοῦ ἄρεσε καί …πολύ…
    Κατά τά ἄλλα ἐγώ δέν ζεὐομαι σέ κανένα ἄρμα καί κανενός δέν γίνομαι οὐρά! Τό ὅτι μπορεῖ νά στηρίζω κάποιον κομματικό χῶρο τό θεωρῶ πολιτικῶς ὑγιές ὅταν μέσῳ αὐτοῦ μπορῶ νά ὑπερασπιστῶ κάποιες ἀρχές καί ἰδέες μου. Πάντα ὅμως θά προβάλω τίς ἀντιρήσεις μου ( ὅταν αὐτές θά ὑπάρχουν) καί τίποτε μά τίποτε δέν θά μέ ἐμποδίσει σ’ αὐτό. Αὐταρχισμοί καί ἀναμφισβήτητες ἡγεσίες δέν χωροῦν στόν χαρακτῆρα μου.
    Ἔτσι ἔχω μάθει …

  • Τὸ ἔχω δεῖ.
   Δυστυχῶς, πολὺ δυστυχῶς, ἡ πλειοψηφία εἶναι ἔτσι. Ὅμως οἱ μονάδες ὄχι.
   Προσωπικῶς, ἄν καὶ δὲν νομίζω πὼς θὰ καταλάβη, ἔστειλα εὐχαριστήριο μήνυμα στὸν Μπαλάφα, γιὰ τὸ δημιούργημα. (Τὸ ὁποῖο ΔΕΝ πιστεύω πὼς ἀντιλαμβάνεται, ἀλλὰ ἀκριβῶς ἐπεὶ δὴ ΔΕΝ ἀντιλαμβάνεται, εἶναι ἀκόμη σημαντικότερο!!!)

 2. Ἀγαπητή Φιλονόη,
  πρό ἐβδομάδος σοῦ ἔστειλα μία ἀκόμη οἰκογένεια : τούς Ράλληδες http://sxolianews.blogspot.gr/2015/10/blog-post_2.html, ἀλλά δέν βλέπω νά τό ἔχεις δημοσιεύσει. Ὑπάρχει κάποια ἔνστασις ἐπί τῆς παρουσιάσεως τῆς συγκεκριμένης οἰκογενείας ἴσως ; Ἤ δέν τό βρῆκες ἀρκετά ἐνδιαφέρον…

Leave a Reply