Ἡ Καρυάτις ἀπαντᾶ στὸν Κάμερον.

Ἡ Καρυάτις ἀπαντᾶ στὸν Κάμερον.1Ὁ Κάμερον θέλει νὰ πετάξῃ ἐκτὸς Μεγάλης Βρετανίας ὅλους τοὺς Ἕλληνες. Καὶ πολὺ καλὰ θὰ κάνῃ. 
Ἀλλὰ ἄς τὸ πιάσῃ σωστά. Ἀπὸ τὴν ἀρχή του. Καὶ σὲ ὅ,τι ἀφορᾷ φυσικὰ τὴν Ἑλλάδα! 
Ἄς ξεκινήσῃ λοιπὸν ὁ Κάμερον ἀπὸ τὴν Καρυάτιδα. Τὰ μάρμαρα τοῦ Παρθενῶνος ποὺ ΛΗΣΤΕΨΕ ὁ συγγενής του ἐπὶ τουρκοκρατίας. Ὅλα μας τὰ ἀρχαῖα κειμήλια ποὺ στολίζουν τὰ δικά τους μουσεῖα. 

Καὶ μετὰ ἀναμένουμε νὰ ἐξακολουθήσῃ μὲ τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὴν γλώσσα τους ὅλων τῶν Ἑλληνικῶν λέξεων. Νὰ τοὺς δῶ πῶς θὰ συνεννοούνται μετά.
Τέλος, νὰ ἀφαιρέσουν κάθε ἐπιστήμη ἀπὸ τὰ Πανεπιστήμιά τους, ἀπὸ τὰ σχολεῖα τους κάθε διδαχὴ τῶν ἀρχαίων Ἑλληνικῶν καὶ φυσικὰ νὰ ἀποκοποῦ διὰ παντὸς ἀπὸ κάθε τὶ ποὺ τοὺς συνδέει μὲ τοὺς Ἕλληνες καὶ τὴν Ἑλλάδα.

Ἄν τέ, γιατὶ πάρα πολὺ ἠλίθιοι μαζεύτηκαν ἐπάνω στὸν πλανήτη. Καὶ πήξαμε. Καιρὸς νὰ ἀραιώνουν σιγὰ σιγά.

 Με τη φωτογραφία της Καρυάτιδας που ”μένει” στο Βρετανικό μουσείο απάντησαν στις δηλώσεις του Κάμερον για το κλείσιμο των συνόρων στους Έλληνες

Ἡ Καρυάτις ἀπαντᾶ στὸν Κάμερον.2

Μπορεί ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, να είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της χώρας του σε Έλληνες μετανάστες,  αλλά οι χρήστες των social media ήταν εξίσου έτοιμοι να του απαντήσουν… καταλλήλως.
Με την ανάρτηση της φωτογραφίας της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό μουσείο, οι χρήστες απάντησαν καυστικά στις δηλώσεις του Κάμερον ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου.
Η φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω σχόλια, καθώς οι προτάσεις που τη συνοδεύουν συμπυκνώνουν σε δύο λόγια το νόημα της συγκεκριμένης είδησης.
Στη φωτογραφία αναγράφεται: “Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να αρχίσει να απελαύνει τους Έλληνες πολίτες και να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας για τους Έλληνες. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσει την απέλαση με αυτήν” εννοώντας την Καρυάτιδα.
Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα κυριαρχεί πάντα στις συζητήσεις για την Ελλάδα και στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε ως ”πληρωμένη” απάντηση  στα λόγια του Βρετανού Πρωθυπουργού. (πηγή)
(Visited 108 times, 1 visits today)
Leave a Reply