Ἡ ἀποσιωποιημένη ἱστορία τοῦ Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου; (β΄)

συνέχεια ἀπὸ τὸ α’ τμῆμα δημοσιεύσεως

Οι Πόλεμοι του Οπίου χωρίζονται στον Α’ (1839-1842) και τον Β’ (1856-1860) και αφορούσαν μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ της κινεζικής δυναστείας των (Chang, και της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η τελική επικράτηση των Συμμαχικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ρωσικής και φυσικά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σφραγίστηκε με τις ταπεινωτικές για τους Κινέζους συνθήκες της Nanking και της Tientsin, οι οποίες ακόμα αποτελούν παράγοντα καχυποψίας προς τη Δύση.)

Γύρω στο 1800, ένας μακρινός συγγενής μου, ο Αρμοστής Λιν, πολέμησε εναντίον της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στους Πολέμους του Οπίου. Θυσίασε την καριέρα του πολεμώντας τους Βρετανούς. Τελικά, όταν οι Βρετανοί κατέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας νίκησαν στους Πολέμους του Οπίου, εξανάγκασαν την Δυναστεία Κινγκ, την μαντζουριανή ηγεσία της Κίνας, να αγοράσει από αυτούς τεράστιες ποσότητες οπίου και να το δώσει όχι μόνο σε όλον τον πληθυσμό, αλλά και στις βασιλικές τους οικογένειες. Οι Βρετανοί έφτιαχναν στην Ινδία μπάλες οπίου μεγέθους οβίδας και τις διοχέτευαν στην Κίνα, μακελεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την οικονομία και τον πληθυσμό της Κίνας, κάτι όμως που έκανε τη Βρετανία μία από τις πλουσιότερες αυτοκρατορίες επί της Γης. Οι Βρετανοί παραχώρησαν όλα αυτά στους Αμερικανούς για να εξαιρέσουν τον Ρούσβελτ, ώστε να μην εισβάλει στον Καναδά. Όταν οι Αμερικανοί πήραν στα χέρια τους το εμπόριο οπίου στην Κίνα, ήρθαν σε άμεση σύγκρουση συμφερόντων με την Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας. Αυτό Οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσο για τους Βρετανούς, αυτοί μέσω της μοναρχίας άρχισαν να χειραγωγούν τα θέματα πρωθυπουργίας για να κάνουν Πρωθυπουργό τον Ουίστον Τσόρτσιλ. Την εποχή που ο Ρούσβελτ απειλούσε τον Καναδά και τη Βρετανική Αυτοκρατορία, δεν είχε να κάνει με τον Τσόρτσιλ. Ένας από τους λόγους που ο Τσόρτσιλ ανήλθε στην εξουσία ήταν το γεγονός ότι ήταν μισός Αμερικανός, μητέρα του ήταν η Τζένι Τσόρτσιλ, πολίτης των ΗΠΑ, κι έτσι κατάφερε να κατευνάσει και να χειραγωγήσει τον παράφρονα Ρούσβελτ στρέφοντας τον σε πόλεμο με τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και με τη Γερμανία. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που τον έβαλαν την εξουσία. Αυτή είναι μια άλλη πλευρά της Ιστορίας, την οποία δεν γνωρίζει κανένας Αμερικανός – επειδή η Αμερική είναι μια ολοκληρωτική κοινωνία, το ίδιο αδυσώπητη την καταστροφή ιστορικών εγγράφων όσο και η Σοβιετική Ένωση. Αλλά και στη Βρετανία πολύ λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν!

Τ.Κ.: Ούτε στη Γερμανία τα γνωρίζουν. Πάντοτε μας έλεγαν πως οι Γερμανοί ξεκίνησαν τον πόλεμο, και μάθαμε την ιστορία κάτω από αυτό το πρίσμα.
Δ.Δ: Εντάξει, μη θαρρείς πως είσαι ο μόνος, γιατί κανείς δεν τα μαθαίνει αυτά στην Ιαπωνία, κανείς δεν τα μαθαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και κανείς δεν τα μαθαίνει στη Σοβιετική Ένωση. Πόσοι άνθρωποι θυμούνται ότι ο Ρούσβελτ πέθανε πριν τον Χίτλερ; Σχεδόν κανείς δεν το θυμάται! Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το Γ΄ Ράιχ κατάφερε να εξαναγκάσει τους Αμερικανούς σε παραχωρήσεις.

Τ.Κ.: Τι κατάφερε ακριβώς το Γ Ράιχ; Να εξαναγκάσει την Αμερική σε… παραχωρήσεις;
Douglas Dietrich (D.D): Ακριβώς! Παραχωρήσεις σήμαινε ότι οι Αμερικανοί θα διευκόλυναν με διάφορους τρόπους την πολιτική κυβέρνηση των Ναζί να μετεγκατασταθεί. Ακριβώς όπως η κυβέρνηση της Εθνικιστικής Κίνας μπόρεσε να μετεγκατασταθεί στη νήσο Ταϊβάν, το Γ΄ Ράιχ μπόρεσε να εγκατασταθεί αρχικά στην Αργεντινή, μετά στην Ανταρκτική και τώρα, τελικά, στο μέρος που αποκαλούνταν Unterland. Ένας από τους λόγους που ο Μέγας Ναύαρχος Καρλ Νταίνιτς του στόλου υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού μπόρεσε να γίνει ο τελευταίος Φύρερ του Γ΄ Ράιχ μετά τον Αδόλφο Χίτλερ, είναι ότι ήταν επικεφαλής τόσο σημαντικών επιχειρήσεων. Μία από αυτές ήταν η επιχείρηση «Hannibal», η μεγαλύτερη εκκένωση πληθυσμού στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Γερμανικός και Ιαπωνικός Ατομικός Πόλεμος

Τ.Κ.: Εκκένωση πολιτών για να τους μεταφέρουν πού;
Douglas Dietrich (D.D): Στην Κεντρική Γερμανία, από τα έθνη της Βαλτικής: Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία. Οι Ναζί θεωρούσαν την Εσθονία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία τευτονικά έθνη, που είχαν συμμετάσχει στο Τάγμα Τευτόνων Ιπποτών για χιλιάδες ή τουλάχιστον πολλές εκατοντάδες χρόνια. Πίστευαν ότι αυτοί ήταν τευτονικοί πληθυσμοί, τους οποίους δεν ήθελαν να αφήσουν στη Σοβιετική Ένωση, χωρίς να περιμαζέψουν όσο περισσότερους μπορούσαν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι Γερμανοί ανέπτυξαν τις ατομικές βόμβες και τις χρησιμοποίησαν κυρίως στο Κούρλαντ, μέρος της Λεττονίας. Το Κούρλαντ ήταν βασικά το μέρος στο οποίο οι Γερμανοί ανέπτυξαν ατομική βόμβα μέσου βεληνεκούς. Αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε.

Τk: Πότε ακριβώς έγινε αυτό;
Ο.Ό.: Τον Οκτώβριο του 1944.

Τ.Κ.: Εννοείς, δηλαδή, ότι οι Γερμανοί είχαν ατομική βόμβα το 1944;
Douglas Dietrich (D.D): Βεβαιότατα! Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι Αμερικανοί ανήγαγαν τη δική τους ατομική βόμβα σε θρησκεία. Γι’ αυτούς ήταν κυριολεκτικά ένα ιερό αντικείμενο. Υπήρχαν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά ο κύριος λόγος ήταν το χρήμα. Υπήρχαν μόνο δύο έθνη επί της Γης που είχαν τη βιομηχανική βάση, αλλά δεν είχαν Πολεμική Αεροπορία: η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό που είχε η Ιαπωνία ήταν η Αυτοκρατορική Ιαπωνική Αεροπορία του Ναυτικού και η Αυτοκρατορική ιαπωνική Αεροπορία του Στρατού. Οι Αμερικανοί είχαν το Ναυτικό Αεροπορικό Σώμα των ΗΠΑ, την Αεροπορία του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και την Αεροπορία του Στρατού των ΗΠΑ. Δεν υπήρχε όμως Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μέχρι το 1947. Ο μόνος τρόπος που οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αποκτήσουν Πολεμική Αεροπορία ήταν να πουλήσουν το ψέμα ότι η στρατηγική βομβαρδισμών τους είχε επιτύχει. Αλλά η στρατηγική βομβαρδισμών τους δεν είχε επιτύχει καθόλου. Κατάφερε να επιβραδύνει κατά τρόπο ουσιαστικό τον αυξανόμενο ρυθμό παραγωγικότητας επί υπουργίας Άλμπερτ Σπέερ. Η στρατηγική βομβαρδισμών τους απέτυχε παντελώς να βλάψει τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ιαπώνων.

Γ.Κ.: Να επανέλθουμε λίγο στο θέμα της κατοχής ατομικής βόμβας από τους Γερμανούς; Αυτό είναι κάτι που οι Γερμανοί δεν θα πίστευαν ποτέ. Είπες, όμως, ότι πράγματι την είχαν και τη χρησιμοποίησαν!
Douglas Dietrich (D.D): Πράγματι τη χρησιμοποίησαν και θα σου πω κάτι… Η Γερμανία είχε μια τεράστια βιομηχανία εξόρυξης με μεταλλευμάτων. Το ίδιο και οι Ιάπωνες. Υπήρχαν τεράστια αποθέματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Βόρεια Κορέα, που ήταν μέρος της Ιαπωνίας. Υπήρχαν μεγάλα αποθέματα ουρανίου στη Βοημία, στο Προτεκτοράτο Βοημίας και Μοραβίας του Ράιχ. Ο Reinhard Heyndrich των Μυστικών Υπηρεσιών ήταν ο επικεφαλής του Προτεκτοράτου Βοημίας και Μοραβίας του Ράιχ, και ένα από τους λόγους που τέθηκε επικεφαλής ήταν η τεχνική επεξεργασία του ουρανίου.

Τ.Κ.: Νομίζω, όμως, ότι το ουράνιο δεν είναι το μοναδικό συστατικό στα ατομικά όπλα. Δεν χρειαζόταν οπωσδήποτε να παράγουν βαρύ ύδωρ;
Douglas Dietrich (D.D): Εργοστάσια βαρέως ύδατος υπήρχαν στη Νορβηγία. Στην πραγματικότητα υπήρχαν αρκετά, και οι Βρετανοί μπόρεσαν να εντοπίσουν ένα εργοστάσιο βαρέους ύδατος στο Νάρβικ της Νορβηγίας και έστειλαν μία ομάδα Νορβηγών κομάντο να το ανατινάξουν. Έγιναν επιθέσεις σε διάφορα γερμανικά εργοστάσια βαρέου ύδατος. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ορισμένοι άνθρωποι προσπάθησαν σκληρά να το ερευνήσουν, όπως ο Nick Cοοκ ή ο Τζοτζεφ Φάρρελ.
Το πρόβλημα είναι ότι ερευνητές όπως ο Nick Cοοκ ή ο Τζοτζεφ Φάρρελ ήταν άνθρωποι εκτός κυκλώματος που κοίταζαν μέσα στο κύκλωμα, και όχι άνθρωποι του κυκλώματος που κοίταζαν έξω από το κύκλωμα. Εγώ είχα πρόσβαση σε έγγραφα, όπως εκείνο του Στρατηγού των SS Jacob Sporrenberg, ο οποίος στην ένορκη κατάθεση του για τα εγκλήματα πολέμου στην Πολωνία – βασικά σε ό,τι αφορούσε στην δική του συμμετοχή στην δημιουργία της ατομικής βόμβας- μίλησε για την παραγωγή της και χρήση της στο Κούρλαντ. Στο τέλος του πολέμου, οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί προπαγάνδιζαν ότι κάθε ίντσα γης στη Γερμανία την ηπειρωτική Ευρώπη είχε ουσιαστικά κτενιστεί ή βρισκόταν υπό σοβιετική ή αμερικανική κατοχή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπήρχαν πολλές περιοχές που παρέμεναν θύλακες της κυβέρνησης του Γ Ράιχ για πολύ μετά την συνάντηση των Σοβιετικών με τους Αμερικανούς. Μία από αυτές τις περιοχές ήταν εκεί όπου διεξάγονταν όλες οι καθοδηγητικές διαδικασίες με διάφορους παράγοντες της κυβέρνησης του Γ΄ Ράιχ.

Σε όποιο μέρος μετεγκαθίστατο το Γ’ Ράιχ αποκτούσε διάφορες μονάδες σε αυτούς τους θύλακες στην Ευρώπη, που τους διατηρούσε σε ορεινές περιοχές, όπως οι περιοχές της Εσθονίας στη Χερσόνησο της Βαλτικής. Η Εσθονία κρατούσε ακόμα, γιατί προκειμένου να καλύψει τη μαζική εκκένωση πολιτών της επιχείρησης «Hannibal», ο Αδόλφος Χίτλερ είχε διατάξει την τοποθέτηση σε θέση μάχης ενός πυρηνικού όπλου και είχε σταματήσει τη μαζική επίθεση των Σοβιετικών. Ήταν η γερμανική εκδοχή εκείνου που έκαναν οι Ιάπωνες στη Χερσόνησο της Κορέας. Όλοι γνωρίζουν ότι η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στη Χερσόνησο της Κορέας διαιρεί τον Βορρά και τον Νότο, κανείς όμως δεν γνωρίζει πώς φθάσαμε ως εκεί. άν κοιτάζεις στα συνηθισμένα βιβλία Ιστορίας, κανείς δεν εξηγεί γιατί οι Σοβιετικοί σταμάτησαν σ’ αυτή τη γραμμή. Ουσιαστικά, είχαν σαρώσει τη Μαντζουρία, είχαν καταλάβει την Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, προχωρούσαν προς τη Νότια Κορέα και ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στην Ιαπωνία. Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι η Χερσόνησος της Κορέας και η Ιαπωνία είναι τόσο κοντά, που μπορείς να πιεις ένα κουτί μπύρα σε παραλία της Κορέας ή της Ιαπωνίας και όταν το πετάξεις στο νερό θα εκβραστεί στην παραλία της άλλης χώρας. Εάν οι Σοβιετικοί είχαν κατέβει στη Νότια Κορέα θα είχαν εισβάλει στην Ιαπωνία, αλλά σταμάτησαν επειδή οι Ιάπωνες ανέπτυξαν σε θέση μάχης ατομικά όπλα, στις 12 Αυγούστου 1945. Οι Γερμανοί έκαναν το ίδιο στο Κούρλαντ. Υπάρχει μια ένορκη κατάθεση σχετικά με την ανάκριση ενός πιλότου της Λουφτβάφε, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περίοδο της κυβέρνησης Κλίντον, ο οποίος έδωσε αποδεικτικά, στοιχεία για το γεγονός ότι το Γ΄ Ράιχ είχε κάνει δοκιμή ατομικής βόμβας πιθανόν μέσω ενός πολύ μεγάλου εκρηκτικού πυραύλου χαμηλής πτήσης. Δημιουργήθηκε ένα νέφος σχήματος μανιταριού στην ακτή της Βαλτικής, διαμέτρου τουλάχιστον ζ χιλιομέτρου, με συνεχή εσωτερικοποίηση της καύσης που προκάλεσε ηλεκτρικές παρεμβολές σε όργανα στη Μεγάλη Βρετανία

Τ.Κ.: Επομένως, προς το τέλος του 1944 πόσα έθνη είχαν ατομική βόμβα;
Douglas Dietrich (D.D): Ο Άξονας -Γερμανία και Ιαπωνία- ήταν οι πρώτοι που απέκτησαν και τελευταίοι την κατασκεύασαν οι Αμερικανοί. Ο Άξονας θεωρούσε αυτές τις ατομικές βόμβες ως επιχειρησιακά πολεμικά υλικά. Όταν ανακαλύφθηκε η ύπαρξη του νέφους σχήματος μανιταριού στην Βαλτική, η Μεγάλη Βρετανία έθεσε όλα τα όργανα της τάξεως, την πυροσβεστική και τις ομάδες εκκενώσεων νοσοκομείων σε επιφυλακή ατομικής ενέργειας. Γι’ αυτό τα στρατεύματα των ΗΠΑ που κτύπησαν τις D-Day παραλίες είχαν μετρητές ραδιενέργειας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ είχαν να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση «Seawolf» του Μεγάλου Ναυάρχου Καρλ Νταίνιτς. Την 1η Απριλίου 1945, οι Βρετανοί προειδοποίησαν τους Αμερικανούς και τους Καναδούς για τα ευρήματα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην ηπειρωτική Ευρώπη. Είπαν ότι ο Μέγας Ναύαρχος Καρλ Νταίνιτς είχε ξεκινήσει την επιχείρηση που έγινε γνωστή ως «FENRIS WOLF PACK». Αποτελούνταν από έξι υπερ-υποβρύχια καθ’ οδόν προς τη Βόρεια Αμερική, ικανά να μεταφέρουν πολύ μεγάλους πυραύλους που περιείχαν πυρηνικές κεφαλές. Γι ‘ αυτόν τον λόγο, ο Διοικητής του Αμερικανικού Στόλου Ατλαντικού προειδοποίησε τον πληθυσμό της Αμερικής μέσω του εθνικού ραδιοφώνου και των εφημερίδων ότι καλά θα έκανε να προετοιμαστεί για ατομική επίθεση από το Γ΄ Ράιχ.

Ο Στρατηγός των SS Jacob Sporrenberg. αποκάλυψε σε ένορκη κατάθεση του την ύπαρξη ενός μυστικού σχεδίου με το όνομα «Die Glocke» («Η Καμπάνα»). Οι θεωρίες περί αυτού του σχεδίου είναι ποικίλες και αφορούν από όπλα αντιβαρύτητας, μέχρι και ατομική βόμβα.

Τ.Κ.: Τότε γιατί έχασαν τον πόλεμο; Ή μήπως δεν τον έχασαν ποτέ;
Douglas Dietrich (D.D): Λοιπόν, με την απόλυτη έννοια, δεν τον έχασαν! Αλλά στις 24 Απριλίου ’45, έπειτα από εννέα ημέρες εχθροπραξιών, το τελευταίο υπερ-υποβρύχιο καταστράφηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Καρλ Νταίνιτς είχε πρακτικά δείξει ότι ήταν ικανός να διεξάγει ατομική επίθεση κατά των ΗΠΑ. Ο λόγος που ο Αδόλφος Χίτλερ του έδωσε το πράσινο φως γι’ αυτό ήταν επειδή τον Οκτώβριο του 1944, όταν η ατομική βόμβα τοποθετήθηκε σε θέση μάχης για να σταματήσει την προέλαση των Σοβιετικών Δυνάμεων στην Εσθονία, η σοβιετική προέλαση σταμάτησε και οι Γερμανοί κατάφεραν να κρατήσουν το Κούρλαντ ακόμα και μετά τη σοβιετική κατοχή στο Βερολίνο. Γι αυτό οι δυνάμεις της Βέρμαχτ βρίσκονταν εκεί, αλλά εκείνη την περίοδο, στη διάρκεια της τοποθέτησης της βόμβας σε θέση μάχης, οι γιατροί ειδοποίησαν τον Χίτλερ ότι η ακτινοβολία που δημιουργούσε αυτή η βόμβα προκαλούσε βλάβη των κυττάρων. Ήταν η πρώτη φορά στην Ιστορία που ένα ατομικό όπλο χρησιμοποιούνταν και τότε ο ιατρικός κόσμος της Γερμανίας μπόρεσε να εντοπίσει το γεγονός ότι η ραδιενέργεια δεν συμπεριφέρεται σαν ιός, ότι το κύτταρο δεν μπορούσε να καταπολεμήσει τη ραδιενέργεια με αντιβιοτικά. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τον Αδόλφο Χίτλερ, του εξήγησαν ότι η ραδιενέργεια, αντίθετα από την ασθένεια, δεν ακολουθεί κανόνες, το σώμα δεν μπορεί να αμυνθεί εναντίον της ραδιενέργειας ή να αποκτήσει ανοσία. Ο Χίτλερ είχε έμμονη ιδέα με τις βιολογικές αναλογίες. Έβλεπε τον πόλεμο κατά των παρτιζάνων σαν μια διαδικασία ανοσοποίησης. Πολλές φορές χρησιμοποιούσε αυτή την αναλογία. Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα σχετικά με τα ατομικά όπλα, ο Χίτλερ ένοιωσε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα απειλούσε τη γενετική βιωσιμότητα της Άριας Φυλής. Ορκίστηκε πως, ό,τι και να συνέβαινε, δεν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ατομικά όπλα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Αλήθεια για τη Βόμβα Little Boy

T.Κ.: Από πού τα γνωρίζεις όλα αυτά; Περιέχονταν στα έγραφα που έπρεπε να κάψεις;
Douglas Dietrich (D.D): Ουσιαστικά ναι. Έκαναν περιληπτικές μεταφράσεις στα Αγγλικά και μετά οι Αμερικανοί έλεγαν «Δεν θέλουμε κανείς να μάθει γι’ αυτό». Γι αυτόν τον λόγο είναι τόσο σημαντικό για μένα να μιλήσω για την Πολεμική Αεροπορία. Για τους Αμερικανούς ο μόνος σκοπός οργάνωσης της ήταν να δημιουργήσουν ένα απύθμενο λαγούμι, στο οποίο να κρύβουν κλεμμένα αμερικανικά χρήματα. Για να το κάνουν αυτό, έπρεπε να μπορούν να πουν στον κόσμο «Πρέπει να κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα, γιατί α πυρηνικά όπλα κέρδισαν τον πόλεμο». Όλα ήταν ένα ψέμμα και ο μόνος τρόπος για να στηρίξουν το ψέμμα ήταν να καταστρέψουν κάθε απόδειξη της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι η βόμβα Little Boy ήταν γερμανική βόμβα. Ήταν ένα τυποποιημένο κομμάτι ατομικού Πολεμικού οπλισμού που είχε κατασκευαστεί από τον ένα, που είχε ντουζίνες από αυτά. Ο Άξονας, όμως, και οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, τα θεωρούσαν οπλισμό επιχειρησιακού επιπέδου – όχι στρατηγικό οπλισμό, όχι όμως με τα οποία θα σταματούσαν έναν πόλεμο. Οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που τις κατασκεύασαν. Είχαν μία ρεαλιστική έκδοση αυτών των βομβών κι λόγος που η Little Boy είχε κατασκευαστεί με τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί, είναι ότι έπρεπε να χωρά στην άτρακτο ενός μεσαίου βομβαρδιστικού, και το ίδιο βομβαρδιστικό ήταν το μέσον καταστροφής. Με άλλα λόγια, θα ήταν ένα βομβαρδιστικό αυτοκτονίας. Οι Ιάπωνες δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτό. Και οι Γερμανοί δημιούργησαν ένα σώμα πιλότων αυτοκτονίας έτοιμων να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο. Δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσουν ποτέ. Όταν ανέλαβε την Προεδρία ο Χάρι Σ. Τρούμαν, πρώτη του ενέργεια ήταν να ανακαλέσει εσπευσμένα από τον Ειρηνικό τον αεροπόρο Τσαρλς Λίντμπεργκ και να τον στείλει στην Ευρώπη. Ο Τσαρλς Ογκάστας Λίντμπεργκ μιλούσε Γερμανικά, και ο Αδόλφος Χίτλερ του είχε απονείμει το ανώτατο πολιτικό μετάλλιο για τη συμπάθεια που έδειχνε στη Γερμανία. Ο Τρούμαν έστειλε τον Λίντμπεργκ στην Ευρώπη να διαπραγματευθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους Ναζί επιστήμονες και τεχνικούς την παράδοση της ατομικής βόμβας και τη μεταφορά της στις ΗΠΑ.

Ο Τσάρλς Λίντμπεργκ ήταν Αμερικανός αεροπόρος που έγινε γνωστός, καθώς το 1927 κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό διανύοντας, μόνος του και χωρίς στάση, 5.800 χιλιόμετρα με το μονοθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο του, Spirit of St. Louis. Ο Λίντμπεργκ είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη ναζιστική Γερμανία, είχε κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για τον Χίτλερ, με αποτέλεσμα να του απονεμηθεί ο γερμανικός «Σταυρός του Τάγματος του Αετού», που απονέμετο σε μη Γερμανούς για την προσφορά τους στο Γ΄ Ράιχ. Η άρνηση του Λίντμπεργκ να επιστρέψει το μετάλλιο αυτό μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε συνδυασμό με τις εγκωμιαστικές δηλώσεις του για το ναζιστικό καθεστώς, είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις [Πηγή: wikipedia].

Τ.Κ.: Σαν να λέμε ότι τον έστειλε ως κατάσκοπο;
0.0.: Όχι, θα λέγαμε ότι τον έστειλε ως «πρεσβευτή καλής θελήσεως». Στη διάρκεια της περιόδου πριν τον θάνατο του Ρούσβελτ, οι παρανοϊκές εξαγγελίες του για άνευ όρων παράδοση έλεγαν: «Διακηρύσσουμε ότι ο Αυτοκράτορας Χιροχίτο και η κυβέρνηση των Ναζί είναι εγκληματίες πολέμου. Είναι άνθρωποι με τους οποίους δεν θα διαπραγματευτούμε. Δεν θα έχουμε μαζί τους κανενός είδους συναλλαγή. Το μόνο που θέλουμε είναι να τους δούμε νεκρούς». Αυτή την έννοια είχε η ρήση του Ρούσβελτ, ότι ο πόλεμος δεν θα μπορούσε να τελειώσει ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αϊζενχάουερ, που βρισκόταν στο πεδίο της μάχης, στην απελπισία του έφερε έναν μουσικό που μιλούσε Γερμανικά και ήταν διάσημος στη Γερμανία, τον Γκλεν Μίλερ, για να κάνει μυστικές διαπραγματεύσεις ειρήνης με το Γ Ράιχ. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο απελπισμένοι ήταν οι Αμερικανοί. Επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση του Γ’ Ράιχ, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να συμφωνούν παύσεις πυρός στο πεδίο της μάχης. Ακόμα και το τέλος του πολέμου υπογράφτηκε από τον Στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ και τον Ναύαρχο Καρλ Νταίνιτς ως παράδοση των στρατιωτικών δυνάμεων και κατάπαυση πυρός.

Τ.Κ.: Παράδοση των Συμμαχικών Δυνάμεων στους Γερμανούς;
D.D.: Όχι. Οι Γερμανικές Δυνάμεις παραδόθηκαν στους συμμάχους, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με την κυβέρνηση, την οποία απλώς άφησαν να φύγει. Οι άνθρωποι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις δίκες της Νυρεμβέργης ήταν όλοι στρατιωτικοί. Ακόμη ο Άλμπερτ Σπέερ θεωρήθηκε στρατιωτικός, γιατί ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού. H κυβέρνηση εγκαταστάθηκε σε διάφορα μέρη, κυρίως στην Αργεντινή, αλλά και στην Ανταρκτική και παρεμπιπτόντως στην Unterland. Αλλά για να τελειώσουμε με τον Τσαρλς Λίντμπεργκ, η βόμβα Little Boy δεν δοκιμάστηκε ποτέ από τους Αμερικανούς, θυμήσου το Trinity: ήταν η δοκιμή της βόμβας τύπου Fat Man, της βόμβας πλουτωνίου. Οι Αμερικανοί είχαν πλουτώνιο, αλλά οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες πλουτώνιο δεν είχαν. Εκείνο που είχαν ήταν ουράνιο, γι’ αυτό όλες οι γερμανικές και ιαπωνικές βόμβες είχαν ένα τυποποιημένο κέλυφος για να χωρά στην άτρακτο ενός βομβαρδιστικού μέσου βεληνεκούς. Αυτή ήταν η βόμβα ουρανίου και οι Αμερικανοί την ονόμαζαν «Little Boy». Παράγοντας μαζικά τέτοιες βόμβες οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, θα μπορούσαν να απειλήσουν τους Αμερικανούς με εκτοξεύσεις μέσου βεληνεκούς – οι μεν Γερμανοί με ένα σύστημα εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων ή ένα πυραυλικό σύστημα εκτόξευσης από υποβρύχια, οι δε Ιάπωνες από αεροπλάνα καμικάζι. Χάρη σ’ αυτό κατάφεραν να εξασφαλίσουν πολλές παραχωρήσεις από τους Αμερικανούς.
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ πήγε στην ηπειρωτική Ευρώπη, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γκλεν Μίλερ. Ο Γκλεν Μίλερ είχε πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, και οι Αμερικανοί κατασκεύασαν ολόκληρη ιστορία ότι σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς. Όμως ο Λίντμπεργκ έπεισε τους Γερμανούς ειδήμονες να παραδώσουν τη βόμβα ως μέρος των υπό διαπραγμάτευση παραχωρήσεων για την κυβέρνηση του Γ΄ Ράιχ. Η βόμβα που παραδόθηκε στις ΗΠΑ δεν δοκιμάστηκε ποτέ, γιατί οι Αμερικανοί ήξεραν ότι λειτουργούσε. Το ήξεραν, γιατί οι Γερμανοί την είχαν χρησιμοποιήσει επιτυχώς.

Η Επιτυχία της Προπαγάνδας περί Εξωγήινων

O.Ο.: Τώρα, για ποιον λόγο είχαν οι Αμερικανοί δύο διαφορετικά συστήματα κατασκευής βόμβας, μια με ουράνιο και μια με πλουτώνιο; Δεν είχε καμία λογική, όμως μετά τον πόλεμο όλοι το αποδέχθηκαν ως μέρος της προπαγάνδας. Αυτός ήταν ένας από τους τρόπους που μεταχειρίστηκαν οι Γερμανοί για να αποσπάσουν τόσες παραχωρήσεις. Ένας άλλος τρόπος ήταν μέσω του Υπουργού Προπαγάνδας του Ράιχ, Δρ. Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς. Οργάνωσε μια ιδιοφυή επιχείρηση προπαγάνδας, δηλώνοντας ότι το Γ΄ Ράιχ είχε έρθει σε επαφή με εξωγήινους και ότι οι εξωγήινοι αναγνώριζαν το Γ΄ Ράιχ ως τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση του πλανήτη Γη. Οι εξωγήινοι δέχονταν δήθεν να αναγνωρίσουν μόνο μία κυβέρνηση για όλο τον πλανήτη, και επειδή το Γ΄ Ράιχ ήταν η πρώτη κυβέρνηση που ήρθε σε επαφή μαζί τους ήταν και η μόνη την οποία αναγνώριζαν. Στο τέλος του πολέμου, το Γ΄ Ράιχ ήταν υπόδειγμα πολυκεντρισμού, μια κυβέρνηση διαφορετικών εσωτερικών διοικητικών αυτοκρατοριών. Ο Γκαίμπελς είχε την αυτοκρατορία του, ο Χίμλερ τη δική του, ο Σπέερ τη δική του, το ίδιο και ο Γκαίρινγκ. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα πόσο ισχυρές ήταν αυτές οι αυτοκρατορίες, τα Ες Ες είχαν τον δικό τους στρατό, τη δική τους μονάδα τεθωρακισμένων και τις δικές τους δυνάμεις αλεξιπτωτιστών. Είχαν επίσης τη δική τους Πολεμική Αεροπορία.

Τι ήταν η Πολεμική Αεροπορία των Ες Ες; Ήταν τα μέλη της Νεολαίας του Χίτλερ που είχαν εκπαιδευθεί να πετούν αεριωθητές που εκτοξεύονταν στον αέρα καθέτως και πετούσαν οβίδες πολύ κοντά στα αμερικανικά βομβαρδιστικά. Μετά οι πιλότοι πηδούσαν έξω με αλεξίπτωτο. Η Λουφτβάφε είχε τους δικούς της αλεξιπτωτιστές, όλες τις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες, 20 μεραρχίες μάχης και μια τεθωρακισμένη μεραρχία, τα πάντα υπό τον έλεγχο του (Στρατάρχη) Χέρμαν Γκαίρινγκ. Ύστερα υπήρχαν εκείνα που οι Γερμανοί ονόμαζαν «Feuerballs» – μπάλες φωτιάς και βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Υπουργού Προπαγάνδας του Ράιχ, του Γκαίμπελς. Ήταν εξαιρετικά ευέλικτες φωτοβολίδες μαγνησίου, τηλεκατευθυνόμενες με ασύρματο τηλεχειριστήριο, με υπερβολική επιμήκυνση της ουράς τους για να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διάρκεια καύσης της φωτοβολίδας. Ήταν το εναέριο αντίστοιχο της θαλάσσιας νάρκης, με όλες τις αιχμηρές απολήξεις να προεξέχουν προς πάσα κατεύθυνση στη διάρκεια της πτήσης. Οι Γερμανοί ισχυρίζονταν ότι, επειδή ήταν το πρώτο κράτος που μετέδιδε τηλεοπτικά τις διάφορες τελετουργικές εκδηλώσεις, μπόρεσαν να μεταδώσουν αυτά τα σήματα στους εξωγήινους που πετούσαν κοντά στο ηλιακό μας σύστημα και έτσι αναγνωρίστηκαν ως παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτός ήταν ο λόγος που στο τέλος του πολέμου αυτές οι μπάλες φωτιάς εμφανίστηκαν σαν ιπτάμενες βόμβες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τ.Κ.: Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν αυτούς τους «ψευδοεισβολείς» για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό τους ότι είχαν έρθει σε επαφή με εξωγήινους;
Douglas Dietrich (D.D): Αναμφίβολα, και μέσω αυτού μπόρεσε ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ, Δρ. Γκαίμπελς, να εξαναγκάσει τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς να κάνουν πίσω. Στα αμερικανικά αρχεία, τα οποία έβλεπα, υπήρχε ο ισχυρισμός ότι οι Βρετανοί ήταν περισσότερο ευάλωτοι σε αυτή την προπαγάνδα, λόγω της νευρικής υπερέντασης που τους είχαν δημιουργήσει οι μακροχρόνιες πολεμικές συγκρούσεις. Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν το θέμα με πολύ σκεπτικισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι οι Αμερικανοί προσπαθούσαν απλώς να μεταθέσουν το θέμα στους Βρετανούς, αλλά και οι ίδιοι ήταν εξαιρετικά φοβισμένοι. Κανείς δεν είχε δει νωρίτερα Feuerballs και φοβόταν ότι επρόκειτο για πραγματικά εξωγήινα σκάφη. Ήταν μία νίκη μιας προπαγάνδας τεραστίων διαστάσεων. Ο Δρ. Γκαίμπελς κατάφερε να πείσει τους Δυτικούς Συμμάχους ότι οι εξωγήινοι ήταν με το μέρος των Ναζί, επομένως οι Σύμμαχοι έπρεπε να επιτρέψουν σε όλα ανεξαιρέτως τα σημαντικά στελέχη του Γ΄ Ράιχ να δραπετεύσουν, εκτός από τις περιπτώσεις αυτοκτονίας. Μπορώ να διαβεβαιώσω βάσει των εγγράφων που διαχειριζόμουν ό,τι ο Δρ. Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς δραπέτευσε.

Το Γ Ράιχ μεταστεγάζεται

Τ.Κ.: Λοιπόν ο Γκαίμπελς δραπέτευσε, ο Χίτλερ δραπέτευσε. Ποιος άλλος από τα αρχηγικά στελέχη πιστεύεις ότι δραπέτευσε;
Douglas Dietrich (D.D): Σίγουρα ο αξιωματικός των Ες Ες, Χανς Κάμλερ, καθώς και πολλοί άλλοι σημαντικοί τεχνικοί, απολύτως απαραίτητοι για το Γ Ράιχ. Αυτό είναι το λεγόμενο «Ράιχ των Χιλίων Ετών» που αντιμετωπίστηκε ως τρίτη δύναμη στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αυτοί που δραπέτευσαν διασπάστηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Υπήρχαν μυστικές βάσεις εν ενεργεία στη Νορβηγία, τη Γροιλανδία, τις Καναρίους Νήσους, την Ανταρκτική, τη Νότια Αμερική, κυρίως όμως στην Αργεντινή, Ανταρκτική και μετά στην Unterland.

Τ.Κ.: Πού είναι η Unterland;
Douglas Dietrich (D.D): Η Unterland χρειάζεται μερικές εξηγήσεις. Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου που δούλευα ως ερευνητής βιβλιοθηκάριος του Υπουργείου Άμυνας, το 1992, ένας γεωφυσικός, ο ΑΙan Β. Τhompson, δημοσίευσε ένα άρθρο, με τίτλο Ύδωρ στον Ανώτερο Μανδύα της Γης (Νature, 23 Ιουλίου 1992,358:295-302). Είπε ότι ο μανδύας της Γης, τα βαθιά στρώματα πετρωμάτων, περιέχουν ποσότητες ιωδικού άλατος ύδατος, όπως ορυκτό ιωδικό άλας, που επισκιάζουν – τις ποσότητες των σημερινών ωκεανών, με άλλα λόγια, υπάρχει περισσότερο νερό κάτω από τον κατώτερο μανδύα του πλανήτη Γη, από όσο υπάρχει σε όλους, τους ωκεανούς της Γης – και οι ωκεανοί καλύπτουν το 75% της επιφάνειας του πλανήτη. Ύστερα, δύο Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας τα σεισμικά κύματα, ενός ολόκληρου ωκεανού στους πορώδεις βράχους βαθιά κάτω από το Πεκίνο {Νew Scientist, Νο 2594,10 Μαρτίου 2007). Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι όλα αυτά οι στρατωτικοί τα γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση των Ναζί τα γνώριζε πολύ πριν από αυτούς. Ο Τσόρτσιλ περιγελούσε το Γ’ Ράιχ που έστελνε στο Θιβέτ ορεινές μεραρχίες ή ορεινούς κυνηγούς, που κανονικά προωθούσαν στα Καυκάσια Όρη. Εκείνη την εποχή ο Τσόρτσιλ δεν το καταλάβαινε, αλλά σ’ αυτό το μέρος της Γης βρέθηκαν είσοδοι που είχαν ανοιχτεί από τις τεράστιες συνεχείς ροές υδάτων. Το νερό είναι διαβρωτικό και με την πάροδο αιώνων ή εκατομμυρίων ετών λαξεύει τεράστιες τρύπες και σπήλαια στον συμπαγή βράχο. Όλο αυτό το υποβρύχιο νερό έσκαψε παντού τεράστια τούνελ κάτω από την επιφάνεια της Γης. Κάτω από την επιφάνεια της Γης δεν υπάρχει μία κοίλη Γη, αλλά μια εσωτερική Γη. Υπάρχουν σπήλαια ένα μίλι ψηλά, με τις δικές τους καιρικές συνθήκες, γιατί σ’ αυτό το ύψος το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται, κι αυτό προκαλεί βροχή. Επομένως, έχουν ένα ανήλιαγο περιβάλλον ωκεανών και ποταμών που ρέουν ανεμπόδιστα όλη την εσωτερική Γη, από την Ανταρκτική μέχρι το βόρειο Πόλο. Αυτό άρχισε να ονομάζεται Unterland

Τ.Κ: Αυτά τα σπήλαια έχουν αρκετά στεγνά μέρη, όπου θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ κανείς να ζήσει;
D.D: Ναι. Είναι σαν το Γκραντ Κάνυον, υπό την έννοια πρόκειται για σπήλαια στα οποία το νερό έχει στεγνώσει, τα περισσότερα όμως σπήλαια εξακολουθούν να διασχίζονται από ένα ρυάκι νερού. Το εύφορο ίζημα που έχει κατακαθίσει στις πεζούλες των σπηλαίων είναι κατάλληλο για αγροτικές καλλιέργειε. Στην πραγματικότητα, οι Ναζί είχαν ανακαλύψει αυτά τα σπήλαια πολύ πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες. Ο κόσμος μπορεί να ρωτήσει, για παράδειγμα, ποιο ήταν το πρόσωπο που έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο σ’ αυτό. Σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει. Ήταν ο Μάρτιν Μπάρμαν. Όλοι θα πουν ότι ο Γκαίμπελς ήταν υπεύθυνος για την προπαγάνδα, ο Χίμλερ για τα Ες Ες κ.λπ., κ.λπ… Σχεδόν κανείς, δεν γνωρίζει για τον Μάρτιν Μπόρμαν και τις αρτιότητες του.

Η Δύναμη των Κομπιούτερ και η Πολεμική Στρατηγική των Ναζί

Ο Χέρμαν Χόλεριθ ήταν ένας γερμανικής καταγωγής Αμερικανός στατιστικολόγος που ανέπτυξε μια μηχανή πινακοποίησης (tabulating machine, tabulator) με βάση τις διάτρητες κάρτες, με σκοπό τη γρήγορη πινακοποίηση στατιστικών από εκατομμύρια στοιχεία δεδομένων. Ήταν ο ιδρυτής μίας από τις εταιρείες που αργότερα ενώθηκαν για να σχηματίσουν την ΙΒΜ [Πηγή: wikipedia].

Τ.Κ.: Νόμιζα ότι ο Μπόρμαν ήταν υπεύθυνος για τα χρήματα.
Δ.Δ.: Πολύ καλή παρατήρηση. Τώρα, τι έκανε με τα χρήματα; Βασικά τα χρησιμοποίησε για το σπουδαιότερο όπλο που είχε το Ρ Ράιχ: το κομπιούτερ! Το 1935, δημιουργήθηκε για το Γ΄ Ράιχ το πρώτο κομπιούτερ από ένα μηχανικό που ονομαζόταν Κόνραντ Τσούζε. Με το κομπιούτερ του βρήκε έναν τρόπο να κάνει τα τρένα να φτάνουν στην ώρα τους. Ο Γερμανός στατιστικολόγος, Φρίντριχ Τσαν, μέλος των Ες Ες από το 1933, έπεισε τον αρχηγό των Ες Ες Χάινριχ Χίμλερ να ιδρύσουν ένα μυστικό Γραφείο Πινακοποίησης του Ράιχ, που θα συγχώνευε την τεχνολογία του Τσούζε με τα συστήματα της ΙΒΜ που είχε αναπτύξει ο Αμερικανός στατιστικολόγος Χέρμαν Χόλεριθ, ο οποίος είχε δημιουργήσει τη μηχανή πινακοποίησης με διάτρητες κάρτες. Μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες, η IG Farben, δημιούργησε τη μαγνητική ταινία το 1935, κι αυτό έκανε το σύστημα διεργασίας πληροφοριών των Τσούζε-Χόλεριθ, ακόμα πιο αποτελεσματικό. Η μαγνητική ταινία ήταν ουσιαστικά πιο εύχρηστη από τις διάτρητες κάρτες, που ήταν και πανάκριβες. Με την χρήση της μαγνητικής ταινίας, αυτοί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έκαναν τη δουλειά 300 υπαλλήλων, απασχολώντας μόνο 15 ειδικούς χειριστές, σε μια εβδομάδα αντί σε έξι μήνες. Γι’ αυτό τον λόγο υπήρξαν πολλές κύριες εφαρμογές – μία από τις οποίες ήταν το πιθανολόγημα της πορείας του πολέμου. Φόρτωναν εξισώσεις και παραδείγματα πολεμικών μαχών, που θα τους βοηθούσαν να υπολογίσουν την εξέλιξη του πολέμου, μέχρι το τέλος.Ένα από τα πράγματα που υπολόγιζαν με αυτά τα κομπιούτερ ήταν το γεγονός ότι οι Σύμμαχοι υπερτερούσαν αριθμητικά του Άξονα 10 προς 1. Αντιμέτωποι με την Ιαπωνία, Γερμανία και Ιταλία, οι Σύμμαχοι είχαν επταπλάσια τανκ, πενταπλάσιο βαρύ πυροβολικό, τριπλάσια πολεμικά αεροσκάφη, πενταπλάσια φορτηγά, επταπλάσια πολυβόλα. Μόνο οι ΗΠΑ είχαν 27 εκατ. άνδρες που θα μπορούσαν να επιστρατεύσουν. Το Γ΄ Ράιχ αντιλαμβανόταν ότι ο πόλεμος πλέον έπρεπε να περιοριστεί σε μια προσπάθεια αναχαίτισης, ώστε να καθυστερήσει η προώθηση του εχθρού, μέχρι να μεταστεγαστεί η κυβέρνηση του. Ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που μεταστεγάστηκαν ήταν τα κύρια ηλεκτρονικά συστήματα. Επειδή αυτοί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν τόσο πολύτιμοι και επεξεργάζονταν τόσες πληροφορίες, ο Μάρτιν Μπόρμαν πρότεινε στον Χίτλερ να μεταστεγαστούν στη Νέα Σουηβία – κυρίως επειδή είχε αποικιστεί από τη δεκαετία του ’30. Ήταν η «Περιοχή 51» της Γερμανίας, χωρίς τους τουρίστες. Άρχισαν να μετακινούν συμβατικά όπλα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Ανταρκτική, και έσκαβαν μεγάλες σπηλιές για να τους τοποθετήσουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αντιμετώπισαν εισβολή της Βρετανικής SAS στη διάρκεια του πολέμου. Το 1944, στα πλαίσια της Επιχείρησης «TABARIN», η SAS επετέθη, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει το Γ΄ Ράιχ από την Ανταρκτική. Αυτό έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό ΝΕΧUS. O Χίτλερ αναζητούσε μια περιοχή στην οποία θα μπορούσε να φυλάξει τους υπολογιστές σε περιβάλλον δροσερό και αποστειρωμένο, γιατί εύκολα υπερθερμαίνονταν. Τα κομπιούτερ του Μπάρμαν είχαν αρχίσει να γίνονται το επίκεντρο της επιστήμης του Ρ Ράιχ, που βασίζονταν σε εκείνο που Χίτλερ και Χίμλερ θεωρούσαν Άρια Φυσική.

συνέχεια στὸ γ΄ τμῆμα τῆς δημοσιεύσεως

α΄ τμῆμα τῆς δημοσιεύσεως

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply