ΑΝΤΙΦΑ, οἱ χρήσιμοι ταλιμπάν…

Αντιφά: Οι χρήσιμοι Ταλιμπάν

Σήμερα στις 19:00 «αντιφά» έχουν προγραμματίσει διαδήλωση (indymedia) στην διάρκεια της οποίας σκοπεύουν να κινηθούν κατά των κατοίκων του Βοτανικού που προσπαθούν να αξιοποιήσουν για την φιλοξενία αστέγων, τον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει το τέμενος στον Βοτανικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αντιφά» χρησιμεύουν ως το μακρύ χέρι του συριζαϊκού κράτους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση φιλοδοξούν είτε να λειτουργήσουν σαν δυνάμεις καταστολής, είτε προκαλώντας επεισόδια να αναγκάσουν την ΕΛ.ΑΣ να επέμβει κατά των κατοίκων.
Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Και οι «ενεργώντες αντιφασίστες» ανταμοίβονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με … διορισμούς
(βλ περίπτωση Χρ. Φωτιαδη, μέλος Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά (πρῶτο θέμα).

Η διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ-αντιεξουσιαστών έχει ρίζες βαθειές. Οι «ταλιμπάν-αντιφά» πριμοδοτούνται με κάθε τρόπο και έχουν πρόσβαση στα ανώτερα κλιμάκια της κυβερνήσεως. Αλλά έχουν και τον ρόλο τον οποίο καλούνται να παίξουν. Αυτόν τον ρόλο θα παίξουν και σήμερα. Οι πατριώτες οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι. Ήδη αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι δηλώνουν ότι θα βρεθούν στον χώρο του Βοτανικού, από τις πέντε το απόγευμα.

Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία είναι η ίδια η αποκάλυψη του ρόλου των «αντιφά».
Ταλιμπάν του Συριζαϊκού χαλιφάτου είναι και τίποτα άλλο.
Και οι μουλάδες τους πληρώνονται απευθείας από τα ταμεία του δημοσίου.

Παπαγεωργίου Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply