Ἕνας νέος κύκλος «πάσῃ θυσίᾳ» ἔρχεται…

Ἕνας νέος κύκλος «πάσῃ θυσίᾳ» ἔρχεται...

Από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οδηγούμαστε ολοταχώς σε ένα νέο κύκλο «πάση θυσία» και μάλιστα με συνθήκες ακραίας πολώσεως.

Ακραίας πολώσεως, διότι, παρά το γεγονός ότι οι «μένουμε Ευρώπη» ανεθάρρησαν και νομίζουν ότι κάποιοι φυσικοί νόμοι οδηγούν άνευ ετέρου στην επικράτησή τους, οι άλλοι, της άλλης πλευράς, δεν έχουν καθόλου εξαφανισθεί και ουδόλως συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες και απόψεις, περί καταστροφής της χώρας από τον Σύριζα.

Πιστεύουν αντίθετα ότι ο Τσίπρας κάνει λιγότερα από όσα έπρεπε να κάνει και ότι η λύση είναι όχι να γίνει περισσότερο «ευρωπαϊστής», αλλά, αντίθετα, να σκληρύνει την στάση του. Κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεν έχει απαγορευτικές δεσμεύσεις, μια και μέχρι τώρα τουλάχιστον η προσπάθειά του δεν είναι να πείσει ότι πιστεύει σε αυτά που κάνει, αλλά ότι τα κάνει επειδή εκβιάζεται από τις σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την πατρίδα και τον κρυμμένο, απεριόριστο πλούτο της.

Έτσι ο ελληνικός λαός κινδυνέυει να μπει σε έναν νέο κύκλο εξαπατήσεως, παραδίδοντας εν λευκώ την εξουσία σε αυτούς που όχι μόνον τον έφεραν εδώ αλλά και που από το 2010 έως το 2015 έκαναν ότι μπορούσαν για να συντηρήσουν τις αιτίες της παρακμής και να αποτρέψουν κάθε θετική αλλαγή. Την φορά αυτή το άλλοθι, εκτός από τον καταστροφέα Τσίπρα, θα είναι ο σωτήρας Κυριάκος, που μόνος του αρκεί για να ξεπλύνει στα μάτια των πανικόβλητων «μένουμε Ευρώπη» όλον τον εσμό των αλητών, που παραμένει ακέραιος στους κόλπους της ΝΔ και που περιμένει πώς και πώς την νέα του ευκαιρία.

Συνεχίζουμε να πολιτευόμαστε με ακραία διλήμματα και με εικονικές καταστάσεις κατεπείγοντος. Γεγονός απαγορευτικό για κάθε σχεδιασμό, κάθε δέσμευση των διεκδικητών της εξουσίας, κάθε έλεγχο και κάθε αλλαγή στο ύφος και την ποιότητα της διακυβερνήσως. Και η φθορά σωρεύεται με τρόπο που από καιρό είναι πλέον μη αντιστρεπτός.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 208 times, 1 visits today)
Leave a Reply