Τρομοκρατία, ἡ νέα «ἀφορμή» γιά τὶς τελευταῖες περικοπὲς τῶν ἐλευθεριῶν μας.

Ἐξαπλώνεται ἡ τρομοκρατία;;;
Συνιστᾶ κίνδυνο γιά τόν …πεπολιτισμένο κόσμο μας;
Ἤ μήπως καί πάλι μᾶς …ἐπεξεργάζονται;

Κάποιες σκέψεις σκόρπιες… κάποιες λιγότερες ἀποδείξεις… κι ἀρκετὲς ἐνδείξεις…
…μὲ ὁδηγοῦν στὸ νὰ ἀντιλαμβάνομαι κάπως ἀλλοιῶς πλέον τὸ εἶδος τῶν πληροφοριῶν ποὺ προσλαμβάνουμε.
Ναί, ὑπάρχει τρομοκρατία…
Ναί, εἶναι δημιούργημα διαβουλευμάτων κι ὄχι …τυχαῖον γεγονός, ἐξοργισμένων καὶ καταπιεσμένων λαῶν!
Ὄχι διότι οἱ λαοὶ δὲν κουβαλοῦν ὀργή, ἀλλὰ διότι ἀκόμη καὶ τὸν …τρελλὸ ξέρουν θαυμάσια νὰ τὸν ἐλέγχουν, ἀλλὰ καὶ νὰ τὸν κατευθύνουν, ἐκεῖ ποὺ ἐξυπηρετεῖ… Γενικῶς…!!!

Ναί, χρηματοδοτοῦνται κανονικότατα, ἐδῶ καὶ δεκαετίες, ὅλων τῶν εἰδῶν οἱ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ «τρομοκράτες», ἀπὸ τοὺς ἰδίους ποὺ ὀργανώνουν κάθε εἴδους πολεμικὴ σύγκρουσιν, ὁπουδήποτε στὸν πλανήτη…
Ναί, καὶ πάλι, ὅπως πάντα, θὰ χρησιμοποιηθῆ ἡ «ἀπειλή τῆς τρομοκρατίας» ὡς βασικὸς μοχλὸς ἀσκήσεως πιέσεων γιὰ νέες ἐξορμήσεις καὶ γενοκτονίες…
Ναί, οἱ πραγματικοί ἐγκέφαλοι τῆς τρομοκρατίας δὲν εἶναι κάπου στὴν Μέση Ἀνατολὴ ἀλλὰ πίσω ἀπὸ πόρτες ἀσφαλείας, σὲ ὑψηλῶν προδιαγραφῶν γραφεῖα, ποὺ τὰ ὀνόματα τῶν ἰδιοκτητῶν τους οὐδέποτε ἀκούγονται…
Ναί, γιὰ μίαν ἀκόμη φορὰ θὰ αἱματοκυλήσουν τὴν ἀνθρωπότητα, μὲ καροτάκι τὴν «τρομοκρατία», ποὺ αὐτοὶ ἐδημιούργησαν καὶ χρηματοδοτοῦν, καὶ πρόσχημα τὴν ἀπαλλαγή μας ἀπὸ αὐτήν.

Γιὰ τὴν πραγματικὴ τρομοκρατία φυσικὰ ΔΕΝ θὰ ἀκούσουμε κάποιον νὰ συζητᾷ…
Κάτι ψιθύρους μόνον, ἐὰν τοὺς ἀντιληφθοῦμε κι αὐτούς, στὶς σκιές καὶ πνιγμένους στὸ αἷμα…

Ὅταν χάνεται ὁ …Charlie!

Ὁ νέος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει…
Οἱ διοργανωτές του χρειάζονται «ἀφορμές»!
Κι ὅταν δὲν τὶς ἔχουν, τὶς δημιουργοῦν…


Καὶ στὸ μεταξύ, ἐπεὶ δὴ παρὰ …πῆρε θάῤῥος μὲ τὶς ἐλευθερίες καὶ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα, ὁ …«πεπολιτισμένος κόσμος» μας, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ κινδυνεύουν σοβαρὰ οἱ «διαχειριστὲς τῆς εἰρήνης», σκέφθηκαν πὼς εἶναι καλλίτερον, ἀσφαλέστερον καὶ σαφῶς πιὸ ἀναγκαῖον (γιὰ αὐτούς) νὰ μᾶς …«προστατεύσουν» ἀπὸ  τὴν αἱμοβόρο ISIS, ποὺ πάλι αὐτοὶ ἐδημιούργησαν, ἀλλὰ κι ἀπὸ τὰ παρακλάδια της, ποὺ ἐπίσης αὐτοὶ χρηματοδοτοῦν καὶ διευθύνουν, μὲ τὸ νὰ μᾶς περιορίσουν στὸ ἐλάχιστον, τὶς ὅποιες ἐλευθερίες μᾶς ἀπέμειναν…
Δικαιολογία;
Μὰ ἡ …ἀσφάλειά μας λέμε!!!

Δίωξη εις βάρος δύο ακόμα ατόμων για τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη

Τρομοκρατία, ἡ νέα «ἀφορμή» γιά τὶς τελευταῖες περικοπὲς τῶν ἐλευθεριῶν μας.2

Δικογραφία εις βάρος δύο ακόμα ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία της Δανίας σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη.

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη

Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έπειτα από τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, εικάζεται ότι ήθελε να μιμηθεί τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι, ανέφεραν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας που έχασε την ζωή του το πρωί κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην συνοικία Νόρεμπρο θεωρείται ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων στο πολιτιστικό κέντρο και την συναγωγή της Κοπεγχάγης και στοίχισαν την ζωή σε δύο άτομα. Στις επιθέσεις τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης -ένας 22χρονος, γεννημένος στην Δανία- ήταν γνωστός στις Αρχές για δραστηριότητες που σχετίζονται με συμμορίες, καθώς και για κατοχή όπλων.

Αν και η αστυνομία δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του άνδρα, μέσα ενημερώσεως αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Ομαρ ελ-Χουσέιν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε αποφυλακιστεί δύο εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις.

Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο δράστης των επιθέσεων «εμπνεύστηκε» από την ιδεολογία τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γιανς Μάντσεν, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας PET, δήλωσε: «Εργαζόμαστε επάνω σε μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης θα μπορούσε να έχει εμπνευστεί από τα γεγονότα στο Παρίσι. Θα μπορούσε να είχε εμπνευστεί και από υλικό που έστειλε το Ισλαμικό Κράτος και άλλοι», αναφερόμενος στο κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους προς τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο να εξαπολύσουν επιθέσεις με όποιο μέσο μπορούν. 

Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Τόρμπεν Μόλγκααρντ Γιένσεν είπε ότι ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ότι οι Αρχές δεν γνώριζαν να «είχε ταξιδέψει στην Συρία ή στο Ιράκ».

Οι αρχές δεν έχουν δώσει στην δημοσιότητα την εθνικότητά του, είπαν μόνο ότι προερχόταν από την Κοπεγχάγη.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα σε Internet καφέ, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο ύποπτος ως δράστης των χθεσινών επιθέσεων, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημερώσεως. 

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν συλληφθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Η αστυνομία ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια της ίδιας περιοχής, στο Νέρεμπρο, όπου ο ύποπτος σκοτώθηκε την νύκτα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας αφού άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον τους.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει στην περιοχή σπίτι όπου υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να καταφύγει ο ύποπτος.

Η πρώτη επίθεση έγινε κατά την διάρκεια εκδηλώσεως για την ελευθερία του λόγου με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματισθούν τρεις αστυνομικοί.

Νεκρός από τα πυρά του ενόπλου έπεσε ο Δανός ντοκιμαντερίστας, Φιν Νέργκααρντ.

Η εκδήλωση που μπήκε στο στόχαστρο γινόταν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο Krudttønden στο Έστερμπρο, βόρεια του κέντρου της πόλεως, και είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Εκφράσεως».

Θεωρείται πιθανό πως στόχος ήταν ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, που ήταν παρών στην εκδήλωση και ήταν «πρωταγωνιστής» της υποθέσεως του 2007 με τα σκίτσα του Μωάμεθ στην Jyllands Posten. Ο Βιλκς έκτοτε, εξαιτίας απειλών για την ζωή του, ζει υπό αστυνομική προστασία.

Λίγο αργότερα έπεσαν πυροβολισμοί και σε συναγωγή στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εβραίος και να τραυματισθούν άλλοι δύο αστυνομικοί.

«Η Δανία κτυπήθηκε από την τρομοκρατία»
δήλωσε η Δανή πρωθυπουργός Χέλε Θόρινγκ- Σμιτ. «Δεν γνωρίζουμε το κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις του φερομένου δράστη, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να πλήξουν την Δανία. Θέλουν να πλήξουν την ελευθερία του λόγου μας» δήλωσε.

Καταδικάζει τις επιθέσεις η διεθνής κοινότητα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε τις φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, τις οποίες χαρακτήρισε «αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της ελευθερίας της εκφράσεως και της θρησκευτικής ελευθερίας».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την πρωθυπουργό της Δανίας, στην οποία εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας της και κατεδίκασε την «περιφρόνηση για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

Στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανεκοίνωσε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μεταβαίνει στην πρεσβεία της Δανίας στην Γαλλία «για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Δανίας, καθώς και στα θύματα» των επιθέσεων της Κοπεγχάγης.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία κατεδίκασε κι εκείνη τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, αλλά και την πρόσφατη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

βῆμα

Υπό την απειλή της τρομοκρατίας, η Αυστραλία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα

Τρομοκρατία, ἡ νέα «ἀφορμή» γιά τὶς τελευταῖες περικοπὲς τῶν ἐλευθεριῶν μας.3

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, εμείς αναγνωρίζαμε σε εκείνους που αντιπροσώπευαν μία εν δυνάμει απειλή για την χώρα μας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, είπε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ και συνέχισε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: ως χώρα δεν θα επιτρέψουμε σε επικίνδυνους ανθρώπους να εκμεταλλευθούν την ελευθερία μας»

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές θα ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι απετράπη άλλη μία τρομοκρατική επίθεση.

Δύο νεαροί άνδρες που φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις στο όνομα της οργανώσεως Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν την 10η Φεβρουαρίου και έχουν προφυλακισθεί. Και οι δύο είχαν φθάσει στην χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο Ομάρ αλ Κουτομπί 24 ετών από το Ιράκ και ο Μοχάμεντ Κιάντ 25 ετών από το Κουβέιτ.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, εμείς αναγνωρίζαμε σε εκείνους που αντιπροσώπευαν μία εν δυνάμει απειλή για την χώρα μας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας» επεσήμανε ο Τόνι Άμποτ σε μία ανακοίνωση.

«Εφαρμόζαμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στα σύνορά μας, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τις άδειες διαμονής, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για την εθνικότητα και το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για (την αρχή κοινωνικής προστασίας) Centrelink» προσέθεσε ο επικεφαλής της κυβερνήσεως της Αυστραλίας.

Ο Κουτομπί, που φέρεται να εισήλθε στην Αυστραλία με πλαστά έγγραφα το 2009, έλαβε την αυστραλιανή υπηκοότητα το 2013. Ο Κιάντ ήρθε στην χώρα το 2012.

Ο αυτουργός της ομηρίας του Σίδνεϊ, Μαν Χαρόν Μονίς, ένας ισλαμιστής με ψυχολογικά προβλήματα και καταγωγή από το Ιράν, είχε λάβει το 1996 μία βίζα παρά τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για το βαρύ ποινικό μητρώο του.

«Είμαστε ένα ελεύθερο και δίκαιο έθνος. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να επιτρέπουμε σε πρόσωπα με κακές προθέσεις να μας θεωρούν ανόητους όπως γίνεται πολύ συχνά». «Αυτό θα σταματήσει» τόνισε ο Άμποτ.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: ως χώρα δεν θα επιτρέψουμε σε επικίνδυνους ανθρώπους να εκμεταλλευθούν την ελευθερία μας».

Ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις την 23η Φεβρουαρίου.

πρῶτο θέμα

Ἡ κόλασις τοῦ πεπολιτισμένου κόσμου;
Ναί… Καὶ φυσικὰ ἐμεῖς, οἱ κάτοικοι αὐτοῦ τοῦ κόσμου, στὸ στόχαστρον. Μὰ κυρίως οἱ ὅποιες ἐλευθερίες μας…
Κι ὡς συνήθως, πάλι ἐμεῖς, οἱ πολλοί, θὰ τὴν πληρώσουμε…
Μὲ ὅλους τοὺς τρόπους…

Τρομοκρατία, ἡ νέα «ἀφορμή» γιά τὶς τελευταῖες περικοπὲς τῶν ἐλευθεριῶν μας.1

Ἡ συνεργασία Ἰσραὴλ καὶ ISIS εἶναι γνωστὴ στὸν ΟΗΕ.

Ἕνας …«ἀνθρωπιστικός» τρόπος χρηματοδοτήσεως τῶν σφαγέων τῆς ISIS ἀπὸ τὶς …τσέπες μας!!!

Μαθήματα σκηνοθεσίας, μοντάζ, φωτισμοῦ… ἀπὸ τὴν ISIS!

Τὸ πῶς θὰ τὸ ἀντιμετωπίσουμε, σὲ βάθος χρόνου, ὅλο αὐτὸ τὸ σκηνικό, εἶναι ἄλλη ὑπόθεσις…
Ἁπλῶς, γιὰ τὴν ὥρα, τὰ κεφάλια μας μέσα! Γιὰ νὰ μὴν πῷ πολὺ …χαμηλά!!!

Πότε ξεκίνησαν ὅλα αὐτά; Ἐπισήμως;
Ἀπὸ τὴν …«τρομοκρατικὴ ἐπίθεσιν» στὸ κέντρο ἐμπορίου τοῦ Μανχάταν, στὶς 11  Σεπτεμβρίου 2001.

Δέν μπορεῖ νά γίνῃ μεθόδευσις γιά κάτι τόσο ἐγκληματικό; Ἤ μήπως μπορεῖ;
Κι ἐάν μποροῦν μέσα σέ μερικά λεπτά τῆς ὥρας νά ἐνσπείρουν τόσο τρόμο, μέ κατασκευασμένες ἐπιθέσεις, τότε μήπως ὅλα ὅσα συζητᾶμε εἶναι γιά νά τά …συζητᾶμε;

Αὐτὸ εἶναι ὑπὸ ἔλεγχον…
Ὅπως ἐπίσης εἶναι ὑπὸ ἔλεγχον τὸ ἐὰν ὅλοι αὐτοί, οἱ φερόμενοι ὡς τρομοκράτες, δροῦν ἀπὸ μόνοι τους, ἤ βάσει συγκεκριμένων ὁδηγιῶν.
Ὁ Μπρέιβικ, γιὰ παράδειγμα…
Πόσο πολύ …«ἀνεξάρτητος» ἦταν;

Μὲ ἕναν Μπρέιβικ ἀνακόπτεται ἡ φόρα κάθε …ἀντισιωνιστοῦ!!!

Μήπως λοιπόν κι αὐτός, κι ὄχι μόνον, ἔπαιξε τόν κατάλληλο ῥόλο του ὑπέρ τῶν παγκοσμιοποιητῶν καί κατά τῆς ἀνθρωπότητος;
Μήπως τελικῶς τό νά βρῇ κάποιος σήμερα ὅπλα εἶναι κάτι πολύ δυσκολότερον, ἀπό αὐτό πού μᾶς ἔχουν πείσει πώς εἶναι;
Μήπως τελικῶς πράγματι παρακολουθοῦνται ΟΛΟΙ οἱ πιθανοί «τρομοκράτες», κι ἄς θέλουν νά μᾶς πείσουν γιά τό ἀντίθετον;

Μιλήσαμε γιὰ μίαν Εὐρώπη φρούριον.
Μίαν Εὐρώπη ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχῃ λειτουργήσει διαφορετιὰ στὶς διαφόρων εἰδῶν εἰσβολές, ἀλλὰ δὲν τὸ ἔκανε.
Ἀπὸ τὴν εἰσβολὴ τῶν τοκογλύφων ἔως τὴν εἰσβολὴ τῶν ἐκπροσώπων τῶν τοκογλύφων ἔχουν περάσει μόλις ἐλάχιστες δεκαετίες (ἐπισήμως). Σὲ καμμία εἰσβολὴ ὅμως δὲν διαπιστώσαμε κάποιαν λαϊκὴ ἀντίδρασιν. Ἀντιθέτως μάλιστα… Συνεργασίες, ὑποτέλειες καὶ τελικῶς δουλοποιήσεις.

Ἔτσι καὶ τώρα…
Μὲ πρόσχημα τὴν τρομοκρατία θὰ ληφθοῦν ὅλα τὰ ἀναγκαῖα μέτρα ποὺ θὰ μᾶς …«προστατεύουν» ἀπὸ «τρομοκρατικὲς ἐπιθέσεις», διότι τὸ σύστημα, ποὺ καταγράφει ἀκόμη καὶ τὴν …κλανιά μας, ἀδυνατεῖ νὰ ἐντοπίσῃ τὸν κάθε …«μοναχικὸ τρελλό».
Ἤ, ἀκόμη χειρότερα, ἀδυνατεῖ νὰ ἐντοπίσῃ τοὺς προταιτίους τῆς ἐπιθέσεως στὴν Νέα Ὑόρκη ἤ τῆς δημιουργίας τῆς ISIS!
Ἤ, κατὰ τὰ κοινῶς ἀποδεκτά, ὁ ἀποθανὼν βασιλέας τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας ἦταν ἀθώα περιστερὰ κι ἐγὼ ἔρχομαι ἀπὸ τὸν …Σείριο.
Σωστά;

Φιλονόη

Υ.Γ. Τὸ ἐὰν ὑπάρχῃ, ἤ ὄχι, τρομοκρατία, εἶναι εὔκολο νὰ τὸ διαπιστώσετε, ἀρκεῖ νὰ συγκρίνετε τὸ πότε ἐμφανίζεται, τὸ ποῦ καὶ τὸ ποιὲς πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις, ὅλως …«τυχαίως» ἠκολούθησαν. Τῆς …τυχαιότητος συμπτώσεις ἕνα πρᾶγμα.!

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply