Ἡ «ἀναβάθμισις» τῆς Ἰσλανδίας

Map of Iceland el.svgἩ Ἰσλανδία ἀφοῦ ἀρνήθηκε τήν στήριξι τοῦ Δ.Ν.Τ. καί εἶπε ὄχι στά χρέη της, ἀργά ἀλλά σταθερά ἀναβαθμίζει τήν οἰκονομία της. Τά μέσα Μ.Μ.Ε. ποτέ δέν ἀναφέρονται σ΄αὐτήν μόνον γράφοντας ἀρνητικά στοιχεῖα, ὅπως πρό ἡμερῶν «τά νέα». Ἡ ἀντίστασις τοῦ λαοῦ τῆς Ἰσλανδίας ἔφερε θετικά ἀποτελέσματα.

S&P: Ἀναβάθμισις τοῦ outlook τῆς Ἰσλανδίας σέ σταθερό

Σε “σταθερό” από “αρνητικό” αναβάθμισε το outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισλανδίας η Standard & Poor΄s, επικαλούμενη τα βελτιωμένα οικονομικά θεμελιώδη και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Στην έκθεσή του, ο οίκος αναφέρει πως θα εξετάσει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ισλανδίας έαν η χώρα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα μειώσουν τον αντίκτυπο αρνητικών εξωτερικών παραγόντων.

Η διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας επιβεβαιώνεται σε “BBB-“, παραμένοντας σε κλίμακα “investment grade”. Ο οίκος σημειώνει πως το υψηλό χρέος του δημόσιου τομέα αλλά και του εξωτερικού χρέους συγκρατούν τη διαβάθμιση σε αυτά τα επίπεδα. (capital) (εἰκών)

(Visited 5 times, 1 visits today)
Leave a Reply