Κυνηγώντας τὰ μετρητά, θεριεύει ἡ …κυκλοφορία τους!!!

Τα αδιέξοδα στην οικονομία λόγω της φορολαίλαπας και των στρεβλώσεων-υπερρυθμίσεων είναι πλέον τόσο εμφανή που βγάζουν μάτια.
Αφού γίναμε αρωγοί-αιμοδότες όλων των ξένων τραπεζών και των γειτονικών Βαλκανικών οικονομιών ήλθε η ώρα το μετρητό να είναι κυρίαρχος σε όλες τις συναλλακτικές δραστηριότητες.Όσο το κυνηγούν (μετρητό-πλούτο),τόσο αυτό θα θεριεύει.

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την χρήση μετρητών στην οικονομία είναι αποκαλυπτικά. Από τον Αύγουστο του 2015 η νομισματική κυκλοφορία στην οικονομία έχει αυξηθεί κατά 57 δισεκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν εφαρμοσθεί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και κυρίως στις αναλήψεις μετρητών (840 ευρώ ανά 15ήμερο). Συγκεκριμένα, η νομισματική κυκλοφορίας (τραπεζογραμμάτια και κέρματα σε κυκλοφορία) αυξήθηκαν από 1,025 τρις ευρώ σε 1,082 δις ευρώ (Φεβρουάριος). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι σηκώνουν τα μετρητά που δικαιούνται προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές, πολλές από τις οποίες χωρίς την έκδοση αποδείξεων.»

Ἀγαλιώτης Γεώργιος

εἰκὼν

(Visited 158 times, 1 visits today)
Leave a Reply