Ξεκινοῦν τὰ λουκέτα στὰ Μουσεῖα…

Λουκέτο στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ξεκινοῦν τὰ λουκέτα στὰ Μουσεῖα...Από την οικονομική κρίση δεν γλιτώνει ούτε ελληνικός πολιτισμός. Το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας δεν αποτελεί εξαίρεση και υπέστη και αυτό τις συνέπειες των περικοπών που γίνονται στο όνομα τής.Το παλαιό μουσείο -των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο – μουσείο των ανασκαφών- τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Η δυνατότητα εφεδρείας και κυρίως της πρόωρης συνταξιοδότηση δημιούργησαν πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την αποχώρηση του εποχικού προσωπικού στις 31 Οκτώβρη.

Η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης : «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».  (τσαντίρι )

 

Τώρα ποὺ ξεκίνησε ὀ κατολίσθησις, δὲν σταματᾶ μὲ τίποτα. Θὰ σταματήσῃ μόνον ὅταν πέσουν ὅλα. 

Γιὰ τὴν ὧρα ἐλπίζουμε νὰ παραμένῆ ἡ φύλαξις. Διότι μὲ τὸν Γερουλᾶνο δὲν αἰσθάνονται καὶ τόσο ἀσφαλὴ τὰ πρὸς φύλαξιν ἀντικείμενα.

Φιλονόη.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply