Ὁ Ῥόντος σὲ δίκη

Ὁ Ῥόντος σὲ δίκη2«…Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η επίμαχη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο, εισέπραξε παρανόμως επιχορηγήσεις άνω των 9 εκ. ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών και την σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του….»

Στο εδώλιο ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι επτά για την «χρυσή» ΜΚΟ

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παραπέμπτονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθετήεως»…

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπτει στο εδώλιο τον πρώην γ.γ. της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρο – Γεώργιο Ρόντο, τον δημοσιογράφο – πρώην μοναχό, Κωνσταντίνο Τζεβελέκο και την σύζυγό του Μαρία – Αναστασία Μακρυνιώτη, καθώς και τους Νικόλαο Τσαμαδό, Νικόλαο Μπάζα, Ευάγγελο Ρηγάκο, Αφροδίτη Κωστογιάννη – Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.

Η κατηγορία με την οποία θα δικαστούν, είναι απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση με σκοπό το προσπορισμό παρανόμου περιουσιακού οφέλους, που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.

Επιπλέον, στους κατηγορουμένους, πλην του ζεύγους Τζεβελέκου, αποδίδονται τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και η Μαρία Μακρυνιώτη, θα δικαστούν για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, καθώς και για οπλοκατοχή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Νικόλαος Μπάζας κατηγορείται και για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο, εισέπραξε παρανόμως επιχορηγήσεις άνω των 9 εκ. ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών και την σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του.

Τα κονδύλια διατέθηκαν την περίοδο από το 2000 ως το 2004 και φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για άλλους λόγους, και όπως είχε αποκαλύψει το directNEWS.gr, κυρίως για να διάγει πολυτελή βίο το ζεύγος Τζεβελέκου.

Με το ίδιο βούλευμα απορρίπτεται η αίτηση αποφυλακίσεως του Κωνσταντίνου Τζεβελέκου και διατηρείται σε ισχύ το ένταλμα προσωρινής του κρατήσεως, το οποίο παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες.

Επίσης, διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ενώ απαλλάσσονται για κάποιες επιμέρους πράξεις που τελέστηκαν την περίοδο από το 2002 ως το 2004

πηγή

Στις 7 Σεπτεμβρίου δικάζονται ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι επτά για την «χρυσή» ΜΚΟὉ Ῥόντος σὲ δίκη1

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 προσδιορίστηκε να εκδικασθεί στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθετήσεως». Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος…

Συγκεκριμένα, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σε δίκη έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γ.γ. της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος – Γεώργιος Ρόντος, ο δημοσιογράφος – πρώην μοναχός, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και η σύζυγός του Μαρία – Αναστασία Μακρυνιώτη, καθώς και οι Νικόλαος Τσαμαδός, Νικόλαος Μπάζας, Ευάγγελος Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη – Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η επίμαχη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο, εισέπραξε παρανόμως επιχορηγήσεις άνω των 9 εκ. ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών και την σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του.

Τα επίδικα κονδύλια διατέθηκαν την περίοδο από το 2000 ως το 2004 και φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για άλλους λόγους, και όπως είχε αποκαλύψει το directNEWS.gr, κυρίως για να διάγει πολυτελή βίο το ζεύγος Τζεβελέκου.
Το αδίκημα για το οποίο θα δικαστούν ο Άλεξ Ρόντος και οι επτά συγκατηγορούμενοί του είναι απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπό το προσπορισμό παρανόμου περιουσιακού οφέλους, που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι, πλην του ζεύγους Τζεβελέκου, θα δικαστούν και για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία. Ως άμεσοι συνεργοί στις προαναφερόμενες πράξεις καθώς και για οπλοκατοχή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) θα δικαστούν οι Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και Μαρία Μακρυνιώτη. Ο Νικόλαος Μπάζας θα αντιμετωπίσει και την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply