Τέλος στὰ πραγματικὰ δένδρα! Πᾶμε ΜΟΝΟΝ γιὰ τεχνητά!

 

Τέλος στὰ πραγματικὰ δένδρα! Πᾶμε ΜΟΝΟΝ γιὰ τεχνητά!

Η δημιουργία τεχνητών δέντρων ίσως βοηθήσει στην προσπάθεια περιορισμού των κλιματικών αλλαγών

 

Τελικς ονθρωποι εναι λίθιοι (κα συνεπς πικίνδυνοι) ντεταλμένοι σκέτο χρηστοι πο πασχίζουν ν βρον λόγους πάρξεως!

Τ διάβαζα κα τ ξαναδιάβαζα! 

Τεχνητ δένδρα γι νπορροφον τ διοξείδιον τονθρακος! 

Δλα δή, θπιβαρύνουμε κόμη περισσότερο τ περιβλλον, παράγοντας πλαστικορες, κι λλες πλαστικορες κι λλα σκουπίδια ντ νπιλέξουμε τν ναν κα Μοναδικν Φυσικν δρόμο! 

Θ φτιάξουν τεχνητ δένδρα π πλαστικ γι νπορροφον τ διοξείδιον τονθρακος, μλες τς νάλογες πιβαρύνσεις φυσικά, γνοντας τν παρξι τν πραγματικν δένδρων ποπ πλέον προσφέρουν καξυγόνον! 

Εναι λοιπόν πλς λίθιοι; εναι τόσο νίκανοι πού δέν ξέρουν μέ τί νά σχοληθον;

ν τ ν πιάσουν ν φυτέψουν μερικ δάση, μελετον τρόπους γι ν φυτέψουμε λουμίνια κανεμογενήτριες. 

ντ ν καταργήσουν κάθε μορφς ργαλεο πο παράγει νέργεια καταστρέφοντας τ περιβλλον, ατοσχολονται μ τν δημιουργία κα τν παραγωγ νέων συσκευν πο θχρηστεύουν τ περιβλλον. 

πάρχει κάποιος μέσα στούς κύκλους τους γιά νά τούς π πώς ατός πλανήτης εναι ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!! Εναι τόσο δικός τους σο κα δικός μου! Εναι τόσο πεύθυνοι ατοί σο κι γ γι ν παραμέν καθαρός καί γιής! 

λλά πο βρκαν συνείδησι γιά νά βρον τώρα;

Καί μετναρωτιόμαστε γιατί πμε τσι… Καλ κάνουμε κα πμε τσι! Μόνον τσι πρέπει ν πηγαίνουμε!

Φιλονόη.

Τεχνητά δέντρα θα «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα

 

Θα αποτελούνται από ένα φθηνό πλαστικό υλικό που απορροφά το CO2

Λονδίνο 

Η ομάδα ενός νομπελίστα Αμερικανού χημικού ανέπτυξε ένα φθηνό πλαστικό υλικό που μπορεί να απορροφά σχετικά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Στο μέλλον, το νέο υλικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τεχνητά δέντρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα παράγουν καύσιμα.

To οικολογικό υλικό 

Ο Τζορτζ Όλα, βραβευμένος με το Νόμπελ Χημείας του 1994, εργάζεται σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Στην τελευταία του δημοσίευσηστο Journal of the American Chemical Society, ο Όλα παρουσιάζει ένα πορώδες, απορροφητικό πλαστικό που βασίζεται στο πολυμερές PEI.

To PEI, ή πολυαιθεριμίδιο, είναι ένα οργανικό πολυμερές με μέτρια ικανότητα απορρόφησης του CO2. Η απορροφητικότητά του αυξήθηκε με ειδική χημική κατεργασία, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ίνες υαλοβάμβακα, προκειμένου να γίνει το υλικό πορώδες και να αυξηθεί η ελεύθερη επιφάνειά του.

Τα πειράματα έδειξαν ότι ένα γραμμάριο του νέου υλικού απορροφά από τον υγρό αέρα έως και 1,72 nanomole διοξειδίου του άνθρακα, περισσότερο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Επιπλέον, το νέο υλικό είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθεί αφότου κορεστεί με διοξείδιο του άνθρακα. Για την ανανέωσή του αρκεί να θερμανθεί στους 85 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που άλλα υλικά απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα απαιτούν θερμοκρασία 800 βαθμών για να απελευθερώσουν το δεσμευμένο αέριο.

Οι εφαρμογές

Στο απώτερο μέλλον, εκτιμά ο Δρ Όλα, υλικά σαν κι αυτό θα μπορούσαν να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας: το απορροφημένο διοξείδιο του άνθρακα θα συνδυάζεται με υδρογόνο από το νερό των ωκεανών και θα δίνει τελικά καύσιμο μεθάνιο.

Οι πρώτες πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας θα μπορούσαν πάντως να έρθουν πολύ πιο γρήγορα: Ο νομπελίστας ερευνητής σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο πλαστικό σε μπαταρίες  που αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές όπως τα αιολικά πάρκα. Οι μπαταρίες αυτές περιέχουν σίδηρο και για να λειτουργήσουν απορροφούν οξυγόνο από την ατμόσφαιρα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και η παραμικρή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα τις καταστρέφει, και οι ερευνητές αναζητούσαν έναν πρακτικό τρόπο για την απομάκρυνσή του. (βμα)

 

(Visited 33 times, 1 visits today)
Leave a Reply