Ποῦ πᾶνε τά λεφτά τῆς «διασώσεώς μας»;

Πάντως ἐδῶ δὲν φθάνουν! 

Ἔτσι, γιὰ νὰ μὴν νομίζουμε πὼς θέλουν νὰ μᾶς διασώσουν!!! 

Νὰ μᾶς τελειώσουν θέλουν… 

Νὰ μᾶς ξεσκίσουν ἐπίσης…

Νὰ μᾶς κάνουν νὰ χορεύουμε ὡς ἀρκοῦδες περισσότερο…

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα…», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.

Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν.

 

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

«Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για την διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».(πηγή)

Ἀλλὰ γιὰ διάσωσι…

Δὲν τὸ βλέπω!

Ἐκτὸς ἐὰν γίνουμε ἐμεῖς οἱ τράπεζες

Υ.Γ. Μᾶς ἔσωσαν κι ἐφέτος! Πᾶμε γιὰ ἄλλα τώρα!

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Leave a Reply