Καί γιατί δέν σέ ἐνοχλεῖ ὁ Πούτιν καί σέ ἐνοχλεῖ ὁ Ἀχμανινεντζάν;

Καί γιατί δέν σέ _νοχλε_ _ Πούτιν καί σέ _νοχλε_ _ _χμανινεντζάν_

Ὁ Ὀμπάμ(ι)α(ς)  ἐδήλωσε πὼς τὸ Ἰρὰν ἔως τὸν Μάρτιο θὰ διαθέτῃ ἕξι πυρηνικὲς κεφαλές. 
Κι ὁ Πούτιν ἔστειλε γιὰ βόλτες τὰ ὑποβρύχιά του ποὺ ἔχουν περισσότερες ἀπὸ 150 …ζεματιστὲς πυρηνικὲς βομβίτσες.
Τὸ πρόβλημα ὅμως τοῦ Ὀμπάμ(ι)α δὲν εἶναι τὰ παιχνιδάκια τοῦ Πούτιν ἀλλὰ τὰ παιχνιδάκια τοῦ Ἰρᾶν. 
Γιατί;
Δέν ἀνησυχεῖ γιά τά ἐκατοντάδες πυρηνικά κεφαλάκια τοῦ Πούτιν; Κι ἀνησυχεῖ γιά τά ἕξι;

Ἐπεὶ δὴ ἐδῶ γύρω ξεκινᾶ σὲ λίγο μία ἄνευ προηγουμένου κόλασις, καλλίτερα νὰ ἀρχίσουμε μᾶλλον νὰ ψάχνουμε τὸ ποῦ κρύβεται ἡ νέα Γιάλτα. Ἐκτὸς κι ἐὰν περιμένουμε πάλι πρῶτα νὰ πάθουμε καὶ μετὰ νὰ μάθουμε!

Φιλονόη.  

 Μ. Ομπάμα : “Το Μάρτιο του 2013 το Ιράν θα διαθέτει ουράνιο για 6 πυρηνικές βόμβες”!

 Εμπλουτισμένο ουράνιο για την κατασκευή 5-6 πυρηνικών βομβών θα διαθέτει το Ιράν τον Μάρτιο του 2013 σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο πρόεδρος Ομπάμα και τις οποίες κοινοποίησε στο πρωθυπουργό του Ισραήλ. Από τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι Αμερικανοί φαίνεται ότι οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το οποίο προχωρά ακάθεκτο στην απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Έτσι μετά την μεταφορά των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου στις υπόγειες προστατευόμενες εγκαταστάσεις στο Fardo Ιράν ετοιμάζεται για την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εγκαταστάσεων στο Natanz με την αύξηση των φυγοκεντρικών αντλιών εμπλουτισμού ουρανίου ώστε ο αριθμός τους να φτάσει τις 6000 αντλίες.

Επιπλέον η τεχνολογική υποδομή για την αναβάθμιση του εμπλουτισμένου ουρανίου από 20% στο 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων είναι έτοιμη, με την διαδικασία να μπορεί να ξεκινήσει 2-3 εβδομάδες από την στιγμή που θα δοθεί η εντολή από τον ανώτατο ηγέτη της χώρας τον Ali Khamenei. Σε γενικές γραμμές το 2013 θα είναι χρονιά ορόσημο αφού τότε το Ιράν θα έχει φτάσει στο κατώφλι της απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να συγκρατήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην εξαπολύσει επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και να περιμένει μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου όπου ο Ομπάμα αν επανεκλεγεί θα παρουσιάσει ένα πιο σκληρό κείμενο τελεσίγραφο στο Ιράν χωρίς όμως να διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν σε περίπτωση που το Ιράν αρνηθεί δηλαδή αν θα επιτεθούν ή θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιτρέποντας στο Ιράν να συνεχίσει το πρόγραμμα του.

Την ίδια στιγμή πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους Ισραηλινούς ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πιθανόν να μην συνεργαστεί με τους Ισραηλινούς για το ζήτημα των ιρανικών πυρηνικών κατά τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα ανέμεναν. Όπως ισχυρίζονται οι παραπάνω παράγοντες η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε την ανταλλαγή πληροφοριών με το Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με απώτερο στόχο την καθυστέρηση του όποιου προληπτικού πλήγματος του Ισραήλ στο Ιράν. 

Το πρόβλημα για τους Ισραηλινούς είναι ότι και οι Ιρανοί γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αν επανεκλεγεί θα ακολουθήσει μία ήπια πολιτική έναντι του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και δεν θα προβεί σε ένα προληπτικό χτύπημα κατά των ιρανικών εγκαταστάσεων. Υπό αυτό το πρίσμα οι Ιρανοί αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά και θα επιταχύνουν τις προσπάθειες τους για την υλοποίηση του πυρηνικού του προγράμματος.  

πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)
One thought on “Καί γιατί δέν σέ ἐνοχλεῖ ὁ Πούτιν καί σέ ἐνοχλεῖ ὁ Ἀχμανινεντζάν;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Καί γιατί δέν σέ ἐνοχλεῖ ὁ Πούτιν καί σέ ἐνοχλεῖ ὁ Ἀχμανινεντζάν; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply