Ἡ κατάντια…

Εἶναι μεγάλη ἡ ἄτιμη…
Ἀτελείωτη…
Θυμᾶμαι τοὺς δασκάλους μου…
Θυμᾶμαι τοὺς καθηγητές μου…
Θυμᾶμαι κι ἐμᾶς…
Τί στό καλό κάναμε λᾶθος καί βλέπουμε σήμερα αὐτήν τήν εἰκόνα;

Έβλεπα στην τηλεόραση την κατάντια του Προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας (που τον είχαν, μαζί με τους άλλους καθηγητές, σε ομηρία οι φοιτητές του). Τον πήγαιναν, λέει, με συνοδεία στην τουαλέτα για να κατουρήσει.
Όχι, δεν είναι για λύπηση. Αυτός και όλοι σαν κι αυτόν στα πανεπιστήμια ζέσταιναν τα αυγά των κόκκινων φιδιών τρεις δεκαετίες. Αλλά τα αυγά έσκασαν εδώ και λίγο καιρό και βγήκαν τα νέα κόκκινα φίδια που παίζουν το παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» με τα νέα μαύρα φίδια, αλλάζοντας (όπως επιβάλλει το παιχνίδι) τους ρόλους τους κάθε τόσο.
Τι περιμένει κανείς από τους διαπλεκόμενους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, όταν οι πρυτάνεις πήγαν τις προάλλες στον Τσίπρα για να του ζητήσουν να βοηθήσει την προσπάθειά τους να μην αλλάξει τίποτα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ; …

Τᾶσος Ἀνθούλιας

Τὸν σεβασμὸ δὲν στὸν χαρίζουν.
Οὕτε τὸν κλέβεις…
Τὸν κερδίζεις…
Κι αὐτὰ τὰ πρόσωπα, ποὺ λογίζονται ὡς καθηγητές, δὲν ἀξίζουν καὶ δὲν δικαιοῦνται σεβασμοῦ.
Δὲν λυπᾶμαι διόλου πλέον.
Τὸ μόνον ποὺ βλέπω εἶναι πὼς πρέπει νὰ καταῤῥεύσῃ ταχύτατα τὸ οἰκοδόμημα καὶ νὰ τοὺς πλακώσῃ ὅλους! Μὰ ὅλους!!!
Ἔτσι πρέπει!
Ἔτσι μᾶς πρέπει!
Ἔτσι ἀξίζει στὰ παιδιά μας καὶ σὲ ὅλες τὶς ἐπόμενες γενεές.

Φιλονόη

Υ.Γ. Οὔτε αὐτοὶ οἱ φοιτητὲς δικαιοῦνται σεβασμοῦ. Οὔτε οἱ γονεῖς τους, οὔτε ἐμεῖς ποὺ τοὺς δημιουργήσαμε ἤ τοὺς ἀνεχθήκαμε. Ὅλα σάπια εἶναι. Κι ὅλα θέλουν γκρέμισμα. Ὅλα ἀπὸ τὴν ἀρχή! ΟΛΑ!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply