Ἡ Εὐρώπη τοῦ …Ἰσραῆλ!!!

Για τους επικυρίαρχους όλα επιτρέπονται.
Μία ΜΗ Ευρωπαϊκή χώρα, το Ισραήλ, συμμετείχε στη Eurovision και κέρδισε τον διαγωνισμό με μία …τραβεστί!
Τώρα συμμετέχει και στην Ευρωλίγκα βγάζοντας πρωταθλήτρια …ΕΥΡΩΠΗΣ …την Μακαμπί!!!

Σίγμα

Ευρωλίγκα: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε στην παράταση με 98-86 τη Ρεάλ Μαδρίτης (73-73 καν.αγ.) στον τελικό της Ευρωλίγκας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήρθε ως το μεγάλο αουτσάιντερ στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, ωστόσο, έστειλε το μήνυμά της στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι απόψε έστειλε στο…καναβάτσο και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με το Ράις να κάνει θραύση στο ένας με έναν και να παίρνει σχεδόν όλες τις προσπάθειες στην παράταση (26 π.) και τους Μπλου, Χίκμαν, Σμιθ να σκοράρουν σε καθοριστικά σημεία οι Ισραηλινοί δεν επέτρεψαν στη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ (εάν εξαιρέσει κανείς το ξεκίνημα του β΄ δεκάλεπτου) και τελικά δικαιώθηκαν.

Η Ρεάλ «σώθηκε» στο τέλος του κανονικού αγώνα, αλλά στην παράταση «παρέδωσε τα όπλα». Ο Λάσο τα είχε χαμένα, οι παίκτες της δεν είχαν ενέργεια και αποδείχθηκε ότι τα μεγάλα μπάτζετ και τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Ο Μπουρούσης με 12 πόντους στάθηκε αρκετά καλά, ενώ κορυφαίος σκόρερ της «βασίλισσας» ήταν ο Ροντρίγκεθ με 18 πόντους.

 

EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Φάση από τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και το καλό ξεκίνημα του Σμιθ η Μακάμπι κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό το στο πρώτο 10λεπτο και να ξεφύγει με 13-7 της Ρεάλ, που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ένα ξέσπασμα της «βασίλισσας» έφερε το υπέρ της 9-0 και το σκορ έγινε 16-13, ενώ η περίοδος έκλεισε 16-15 με το καλάθι του Σμιθ.

Η είσοδος του Ρέγες στο δεύτερο 10λεπτο, σε συνδυασμό με τα άστοχα σουτ των παικτών της Μακάμπι έφεραν τους Μαδριλένους στο +11 (26-15), αλλά όπως έγινε και στον πρώτο ημιτελικό το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε μεγάλα αποθέματα πάθους και αυτοσυγκέντρωσης. Με το Μπλου να πετυχαίνει 9 πόντους, με μεγάλο «τρίποντο» στην εκπνοή του πρώτου μέρους, οι Ισραηλινοί «ροκάνισαν» σιγά-σιγά τη διαφορά και παρότι βρέθηκαν για 2η φορά στο -11, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο -2 (35-33).  

Συγκλονιστικό από πλευράς εξέλιξης στο σκορ ήταν το τρίτο 10λεπτο. Η Ρεάλ πήρε διαφορά 5 πόντων, αλλά γρήγορα η Μακάμπι την κάλυψε και πέρασε μπροστά με 41-40, Με τρίποντο του Ντάρντεν η «βασίλισσα» ξέφυγε με 45-41, αλλά η Μακάμπι με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και την ευστοχία των Σμικ, Χίκμαν προηγήθηκε 49-47 και 51-50 με το καλάθι του Σχορτσανίτη. Το τέταρτο φάουλ του Έλληνα σέντερ έστειλε στις βολές το Φερνάντεθ για το νέο προσπέρασμα των «μερένγκες» (52-51). Τελικά η περίοδος έκλεισε με 55-53 υπέρ της Ρεάλ, χάρις στο έμεσο τρίποντο του Ροντρίγκεθ (καλάθι και φάουλ). 

REUTERS/STRINGER/ITALY

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τέλους. Οι δύο ομάδες εναλάσσονταν στο σκορ, τα τρίποντα έπεφταν…βροχή και περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος το ματς ήταν στην απόλυτη ισορροπία.Η Ρεάλ ξέφυγε με 4 (67-63), αλλά με τους Χίκμαν και Ράις να «πυροβολούν» η Μακάμπι ισοφάρισε 3 λεπτά πριν τη λήξη του τελικού. Με ηγέτη τον Ράις η «ομάδα του λαού» ξέφυγε 73-69 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά οι Μαδριλένοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν με τις βολές του Μπουρούση. Το τρίποντο του Ράις στην τελευταία επίθεση του αγώνα ήταν άστοχο και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, όπου «μίλησε» ο Ράις, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι σε μία Ρεάλ που ήταν εκτός τόπου και χρόνου…

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ Εὐρώπη τοῦ …Ἰσραῆλ!!!

Leave a Reply