Μᾶλλον μάθαμε τὸν πραγματικό στόχο τῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ!

Μᾶλλον μάθαμε τὸν πραγματικό στόχο τῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ!

Ὁ ὁποῖος φυσικὰ δὲν ἦταν ἡ ἱστορική τεκμηρίωσις!

Ἦταν ἡ ἀλλοίωσις τῆς ἀντιλήψεως καὶ τῆς εἰκόνας ποὺ ἔχουμε γιὰ τοὺς ἥρωές μας καὶ ἡ λήψις χειροκροτημάτων ἐκ τῶν γειτόνων! Τὰ χειροκροτήματα καὶ τὰ εὔσημα φυσικὰ ὄχι σὲ ἐμᾶς! Στοὺς συντελεστές!

Δὲν τὰ λέω ἐγώ. Διότι ὅταν τὰ λέω μὰ ἀποκαλοῦν γκρινιάρα. Τὰ καρντάσια τὰ λένε. Καὶ μάλλιστα μὲ πολύ μεγάλη χαρά!

Οἱ γείτονες πανηγυρίζουν γιὰ τὰ ἀποτελέσματα ποὺ ἔφερε ἡ τουρκολάγνα σειρά τοῦ ΣΚΑΙ. Κι ὄχι μόνον πανηγυρίζουν, βγάζουν συμπεράσματα, δίδουν συγχαρητήρια, ἐγκρίνουν…. Αύτοὺς περιμέναμε γιὰ νὰ καταλάβουμε τί μᾶς ἔχουν φτιάξει….

Τὸ ἐρώτημα;

Ἀπὸ ποιόν χρηματοδοτήθηκε τελικῶς ἡ σειρὰ τοῦ ΣΚΑΙ; Ἀπὸ τὴν ἀντΕΘΝΙΚΗ τράπεζα; Καὶ ποιός εἶναι ἀπό πίσω; Καί γιατί ἡ ἐπιλογή Βερέμη κι ὄχι κάποιου πιό ἐντίμου ἱστορικοῦ;

Μεταφέρω ἀπὸ τὸ κείμενον τοῦ Χριστοφόρου (Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος [4]):

«……Λοιπόν, όπως ήδη θα έχουν υποψιαστεί πολλοί από σας, το «Βερέμης» δεν είναι ελληνικό επίθετο. Προέρχεται, πράγματι, από την τουρκική λέξη verem, που σημαίνει «χτικιό», «φθίση». Βερέμης δηλαδή είναι ο «χτικιάρης». Οι εν λόγω χτικιάρηδες όμως, μόλις εγκαταστάθηκαν στην Ελεύθερη Ελλάδα βρήκανε στο πι και φι την υγειά τους και πνίγηκαν στα λεφτά. Θέλετε την απόδειξη; Μπήτε σε ένα ασανσέρ πολυκατοικίας στην Αθήνα «μας» και δείτε τον μεγαλοπρομηθευτή ανελκυστήρων. Ποιος είναι;….»

Διαβᾶστε τώρα τὰ ὅσα γράφει τὸ defencenet καὶ κάντε ἕναν κόπο νὰ ἀπαντήσετε στὰ παραπάνω ἐρωτήματα ποὺ ἔθεσα.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Πάντως, ὅσα πανηγύρια, ὅσα χειροκροτήματα, ὅσες χαροῦλες κι ἐὰν κάνουν, τὸν ἀστάθμητο παράγοντα δὲν τὸν καλομέτρησαν! Μᾶς ξύπνησαν ἀκόμη περισσότερο! Ἐὰν εἶχε τὸ τερατούργημα τόσο μεγάλη τηλεθέασι, ἕνα μεγάλο τμῆμα της ὀφείλεται σὲ κάποιους Ἕλληνες ποὺ κατέγραφαν τὶς ἀνθελληνικές τους κορῶνες! Καὶ εἶναι αὐτοὶ οἱ ἴδιοι ποὺ πρὸ ἕξι μηνῶν δὲν καλοθυμοῦνταν τὸ ὄνομα Ὀδυσσέας Ἀνδροῦτσος. Κατὰ βάθος, τοὺς εὐχαριστοῦμε ἀπὸ καρδιᾶς! Κι ἂς μὴν τὸ ἤθελαν!

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία επηρεάζει κάποιες φορές την ερμηνεία της ιστορίας δύο γειτονικών χωρών

Τους τελευταίους μήνες το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό έγινε μάρτυρας μίας οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ ομάδας ιστορικών ερευνητών και ακαδημαϊκών που χαρακτηρίζονται για το εκσυγχρονιστικό τους πνεύμα και των υπολοίπων ομολόγων τους που δεν επέλεξαν να ακολουθήσουν την «πολιτικά ορθή» σχολή σκέψης. Ο λόγος για την δραματοποιημένη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε πρόσφατα και εξιστορεί τα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Μετά από ένα πραγματικά μαραθώνιο συνεχόμενων προσπαθειών ανατροπής της ιστορικής αλήθειας, με επιλεγόμενα θέματα-θρύλους που σηματοδότησαν για γενιές ολόκληρες το ελληνικό Έθνος και με μία προσπάθεια των συντελεστών να δώσουν μία οπτική γωνία που δείχνει τους Τούρκους ως θύματα αυτής της Επανάστασης και τους Έλληνες ως άξεστους τυχοδιώκτες και αχάριστους υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήρθε η δικαίωση των παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής.

Όπως αναφέρει με μεγάλους τίτλους η ελληνική έκδοση του τουρκικού κρατικού TRT (http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=1161de6e-64e8-424b-97c4-0e1112aa3cdd) το ντοκιμαντέρ του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού «αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ιστοσελίδα του το TRT GR

«Άνω κάτω η επίσημη ιστορία στην Ελλάδα με το ντοκιμαντέρ «1821».
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε, το ντοκιμαντέρ που διηγείται την «Ελληνική Επανάσταση» αφού αναφέρει
πως  δεν ήταν οι Τούρκοι αυτοί που έσφαξαν τους Έλληνες, αλλά ότι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και πως η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην χώρα σημειώθηκε κατά την Οθωμανική περίοδο.

Μεγάλη η οργή των ακροδεξιών και της εκκλησίας για το ντοκιμαντέρ… Σοβαρά τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, όταν οι Έλληνες άκουσαν πράγματα εντελώς διαφορετικά από την διδασκόμενη ιστορία. Το ντοκιμαντέρ επισημαίνει πως δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες επί αιώνες υπέστησαν τη βαρβαρότητα των Οθωμανών. Οι πληροφορίες που προκάλεσαν σοκ στην χώρα δεν περιορίζονται με αυτές. Υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες χωρικοί γλίτωσαν από τα χέρια των Χριστιανών φεουδαρχών, χάριν τους Οθωμανούς.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ υπεραμύνεται η άποψη πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι η οθωμανική διοίκηση άσκησε πιέσεις εναντίον των χριστιανών για να αλλάξουν θρησκεία. Σημειώνεται πως αντίθετα με τα όσα διδάσκονται στους μαθητές, δεν σφαγιάστηκαν οι Έλληνες από τους Τούρκους αλλά σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι από τους Έλληνες.

Ενώ, σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ κατόπιν της ανεξαρτησίας, καταστράφηκε το καθετί που θύμιζε τους Τούρκους. Το ντοκιμαντέρ που γκρεμίζει ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού στην χώρα, προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Ενώ αυξάνει την οργή των ακροδεξιών το γεγονός ότι, χορηγός του ντοκιμαντέρ είναι μια τράπεζα, τον γενικό διευθυντή της οποίας διορίζει το κράτος.

Το ντοκιμαντέρ που έχει μπερδέψει για τα καλά τα μυαλά των Ελλήνων αφού συνάντησαν μια ιστορική πληροφορία, ακριβώς αντίθετη από ό,τι γνώριζαν μέχρι σήμερα, σπάει ρεκόρ τηλεθέασης».

Ουσιαστικά αυτό που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης από την ανάρτηση του TRT GR είναι ότι κάποιοι στη γειτονική χώρα έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, μελετώντας όχι μόνο τα στοιχεία που το ντοκιμαντέρ παρουσίαζε, αλλά και τις αντιδράσεις του ελληνικού κοινού και των ΜΜΕ.

Μπορεί στην Ελλάδα να χαρακτηριζόμαστε για την αφέλεια μας και για την έλλειψη διορατικότητας, αλλά οι γείτονες ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι των ψυχολογικών επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά που η άλλη πλευρά λέει για την εδραίωση των τουρκικών θέσεων και τον επηρεασμό την κοινής

defencenet

Σχετικὰ θέματα καὶ ἱστορικὴ τεκμηρίωσις γιὰ τὶς ἀσυναρτησίες τους στὸ:

Ὅταν ὁ ΣΚΑΙ καταρρίπτεται ἀπὸ τὴν ἰστορία.

(Visited 30 times, 1 visits today)
6 thoughts on “Μᾶλλον μάθαμε τὸν πραγματικό στόχο τῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ!

 1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μᾶλλον μάθαμε τὸν πραγματικό στόχο τῆς σειρᾶς τοῦ ΣΚΑΙ! | αἰέν ἀριστεύειν

 2. Ο στόχος ήταν ορατός ευθύς εξ αρχής. Δεν ήταν «η αλλοίωση της αντιλήψεως και της εικόνας που έχουμε για τους ήρωες…» αλλά η προετοιμασία του Έλληνα για μια νέα υποδούλωση στον Τούρκο κατακτητή ίσως και με την μορφή μιας «Ομόσπονδης Ελληνοτουρκικής κρατικής οντότητας». Μην ξεχνάτε ότι το σχέδιο “έπαιξε” και στα τέλη της δεκαετίας του 1970. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

  • Ὅλα παίζουν.
   Ἀλλὰ τὸ ἐμφανὲς εἶναι τὸ πρῶτο στάδιο ποὺ ἀναφέρω.
   Τὰ ὑπόλοιπα, ἐὰν ἐπιτευχθοῦν τὰ ἀρχικά τους σχέδια, εἶναι θέμα χρόνου.
   Στὸ χέρι μας εἶναι νὰ τὸ σταματήσουμε!

 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ποιοί πλαστογραφοῦν τήν ἀληθινή ἱστορία τοῦ 1821; » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply