Ἂς ἑτοιμαστοῦμε γιὰ τὴν «μετὰ» Ἑλλάδα!

(Το κείμενο απευθύνεται σε αυτούς που διατηρούν τούτες τις δύσκολες ώρες τη διαύγεια και την ψυχραιμία τους).
Για να φτιάξουμε την μετά Ελλάδα, θα χρειαστούμε τα εφόδια που αποκομίσαμε από την κουραδο-διαδικασία (διαδρομή). Κι αυτά είναι: γνώσεις/αντίληψη, φαντασία/ανοιχτό οπτικό, βάθος ψυχής/αξίες, ιδανικά.
Η παλιά Ελλάδα, του Χρυσού Αιώνα, έχει επιστρέψει -μπορούμε να αισθανθούμε τον πλούτο μέσα μας. Θα ξαναγίνει η χώρα το λίκνο του πολιτισμού. Αύριο θα εξάγουμε φιλοσοφία, τέχνη, επιστήμη. Κι αυτοί που σήμερα με τον τσαμπουκά τους θέλουν να πάρουν τα νησιά μας, την Ακρόπολη, το Αιγαίο, αύριο γονατιστοί θα παρακαλάνε να αγοράσουν ό,τι ψίχουλα πολιτισμού γουστάρουμε να τους πουλήσουμε. 
Η αυριανή Ελλάδα θα πουλάει.. ΠΝΕΥΜΑ!! σ’ αυτούς που έπεσαν να τη φάνε.
Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον έργο τους στην επί της παρούσης Ελλάδα -όσοι είδαν (κατάλαβαν) ΚΑΙ πολέμησαν διεκδικώντας (πήραν τη δύναμή τους)- ας αρχίσουν να ακονίζουν τα όπλα τους -ό,τι όπλο διαθέτει ο καθένας. Για να είμαστε έτοιμοι.. μετά τον ορυμαγδό, να δώσουμε τα φώτα μας
(Οι απανταχού “ηγεμόνες” είναι στο πολύ άλλου.. δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε).

Ένας από το πλήθος

(Visited 15 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Ἂς ἑτοιμαστοῦμε γιὰ τὴν «μετὰ» Ἑλλάδα!

  1. Να ναι καλά αυτός ο ένας από το πλήθος, κάθε φορά που κάποιοι πέφτουμε στα τάρταρα της απαισιοδοξίας αυτός ο ένας από το πλήθος είναι σαν χτύπημα στην πλάτη (ξύπνημα) και ρίψη σκοινιού για την ανάβαση από τα τάρταρα και μετά ανάβαση έως την κορυφή του βουνού. Την δύναμη όλη την έχουμε για την ανάβαση αυτό το σχοινί πού είναι η ελπίδα μας είναι που μας λείπει μερικές φορές…

  2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ.
    ΧΑΙΡΕ.

Leave a Reply