Ἡ ἐκδίκησις τοῦ Ἕλληνος.

Ἕνα ἐμπεριστατωμένον ἄρθρον μᾶς φέρνει σήμερα ὁ Ἀνδρομέδιος. 

Θὰ ἔλεγα μάλλιστα πὼς εἶναι πολὺ περισσότερο ἀκριβὲς ἀπὸ αὐτὸ ποὺ ἀντιλαμβανόμαστε μὲ τὴν πρώτη ἀνάγνωσι.

Οἱ Ἕλληνες ἐπιστρέφουν. Κι αὐτὸ σημαίνει πὼς μὲ κάθε τρόπο ὅσοι τὸ συνειδητοποιοῦν πρέπει νὰ τὸ στηρίξουν. 

Σὲ κάθε τομέα. 

Ἀπὸ τὴν πρωτογενὴ παραγωγὴ ἔως τὴν σκέψι μας καὶ τὶς συναναστροφές μας.

Οἱ Ἕλληνες ἐπιστρέφουν. Πάνοπλοι! Δυνατοί! Καὶ συντόμως Νικητές.

Φιλονόη.

 Η εκδίκηση του ΕΛΛΗΝΑ.

 Έλληνας δεν είναι κατ’ ανάγκη ο γεννημένος στην Ελλάδα ούτε ο μόνιμος κάτοικος αυτής. Η ονομασία Έλληνας δεν αφορά την προέλευση ή την εντοπιότητα είναι κάτι παραπάνω ή κάτι πέρα απ’ αυτό. Έλληνας είναι ο αφυπνισμένος , ο συνειδητοποιημένος ο αλληλέγγυος.

Ο παραπάνω ορισμός δεν γράφτηκε για να θίξει τις ρίζες κανενός αλλά περισσότερο για να θυμίσει στους κατοίκους αυτού του τόπου ότι όλα αυτά τα γεγονότα και οι καταστάσεις που βιώνουμε έχουν σαν αιτία του κακού στο γεγονός ότι οι Έλληνες με βάση την παραπάνω έννοια δεν κατοικούν πια εδώ ή έχουν πέσει σε λήθαργο.

Όσοι ζούνε σαν υπνωτισμένοι ακολουθώντας τα χθόνια σχέδια άλλων οι οποίοι χρησιμοποιούν τους εκάστοτε εγχώριους κυβερνήτες δεν είναι Έλληνες. Απωλέσανε αυτό το τίτλο ή έπεσαν σε καθολική νάρκη.

Τα πράγματα είναι απλά και απλά θα σας τα ενθυμήσω γιατί ίσως να πέρασαν στη λήθη ή την αβλεψία μερικών.

Μερικά χρόνια πριν κάποιοι θέλησαν να εντάξουν αυτή τη χώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση προκειμένου να αποκτήσει μόνιμους και ισχυρούς σύμμαχους και για να συμπληρώσει το πάζλ της ευρωπαϊκής ιδέας. Το θέμα ήταν πως έκτοτε ποτέ δεν ευθυγραμμίστηκε σε τίποτε μ’ αυτήν ποτέ δεν εξισώθηκε σε τίποτε. Μόνιμα ήταν η ουρά των μεγάλων. Μόνιμα υπήρξε μέσα στους κόλπους αυτής της ένωσης απλά για να υπάρξει. Αλλά οι άλλοι οι μεγάλοι που τάχα δυσκολευόταν να μας δεχθούν στην «κλίκα» πέτυχαν κάτι που για μας ήταν η ταφόπλακα της οικονομίας μας και όχι μόνο. Τι πέτυχαν λοιπόν;

Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μια γεωργική κτηνοτροφική χώρα με αρκετό τουρισμό και μηδαμινή βιομηχανία στην νεοελληνική της εποχή γιατί στην αρχαιοελληνική της αυτό το τελευταίο μπορούμε να το συζητήσουμε. Με την είσοδο μας στην ένωση τι ακριβώς έγινε σε βάρος μας. Οι ισχυρές δυνάμεις Γαλλία-Γερμανία απαίτησαν να ακολουθήσουμε την λεγόμενη ποσόστωση σ’ ότι αφορούσε αυτές τις παραγωγές. Με λίγα κι απλά λόγια και εντελώς μπακαλίστικα αν είχαμε παραγωγή γάλακτος 1000 κιλά αυτή έπρεπε να μειωθεί σε 100 καθώς η Γερμανία κάλυπτε με την παραγωγή της όλη τη ζήτηση. Αν αυτή η οδηγία καταστρατηγούνταν υπήρχε πρόστιμο ανά επιπλέον κιλό παραγωγής. Σταδιακά και όσο περνούσαν τα χρόνια η Ελληνική παραγωγή σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα έφθινε με αποτέλεσμα η καταναλωτικές εγχώριες ανάγκες να καλύπτονται με εισαγωγές από Γαλλία και Γερμανία. Επί παραδείγματι σήμερα το σοκολατούχο γάλα  με την επωνυμία Μίλκο παράγεται από 100% γάλα Γαλλίας. Αυτό το παράδειγμα αν γίνετε λίγο πιο προσεκτικοί ΄’όταν αγοράζετε τρόφιμα θα το διαπιστώσετε και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που πιθανόν να νομίζουμε ακόμη ότι είναι Ελληνικά. Αθρόες εισαγωγές κρεάτων από Γαλλία και Ολλανδία ή οποία σημειωτέον είναι και η κερκόπορτα της Ευρώπης με τις ευλογίες των μεγάλων, αλλά αυτό θα το συζητήσουμε στο επόμενο άρθρο.

Σήμερα μπαίνουμε και βγαίνουμε από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ λίγο ως πολύ σαν πρόβατα. Δεν αναρωτηθήκαμε ούτε στιγμή πως ένα προϊόν με τόσο κόστος μεταφοράς απ’ την Γερμανία καταντάει φθηνότερο στα ράφια των εγχώριων σούπερ μάρκετ. Το σχέδιο ήταν καλοστημένο και μακρόπνοο. Κανείς δεν εκπαίδεψε τον Έλληνα γεωργό ώστε να στραφεί σε «έξυπνες» καλλιέργειες αντίθετα διόριζε τα παιδιά του στο δημόσιο για ευνόητους λόγους. Τα πλήρωνε με δανεικά χρήματα αδιαφορώντας για την ύπαιθρο που μαράζωνε.

Ο έλληνας που ζει εδώ με μικρό έψιλον δεν ενδιαφέρεται αν το χρήμα του μείνει στην πατρίδα του για να ανακυκλωθεί εκ νέου εδώ. Ο έλληνας που ζει εδώ ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αλλά αυτό το κοινό μυστικό δυστυχώς το γνωρίζανε και οι «μεγάλοι». Φρόντισαν λοιπόν να βομβαρδίσουν την Ελληνική αγορά με φθηνά τρόφιμα και άλλα προϊόντα υφαρπάζοντας έξυπνα το χρήμα συντηρώντας όμορφα τους δικούς εργαζόμενους και στην συνέχεια δάνειζαν και εμάς τάχα για να αναπτυχθούμε γεωργικά και κτηνοτροφικά( προσέξτε όχι βιομηχανικά). Φευ όμως ήξεραν ακόμη και αυτό δηλαδή πως τα κοινοτικά κονδύλια θα κατέληγαν σε άλλες τσέπες. Αυτό ήθελαν βασικά αλλά αυτό δεν ανακοινώνεται αυτό το πετυχαίνεις εύκολα έμμεσα όταν γνωρίζεις τα ελαττώματα του άλλου και αυτοί ξέρουν καλά τα δικά μας. Εμείς νομίζομε χρόνια τώρα ότι είμαστε οι πρώτοι οι καλύτεροι οι εξυπνότεροι οι μάγκες κλπ. Όλα αυτά που νομίζουμε όμως γι εμάς αφορούν τους  ΕΛΛΗΝΕΣ κι όχι εμάς.

Εμείς δημιουργήσαμε όλο αυτό το σκηνικό που υπάρχει γύρω μας εμείς και μόνο εμείς. Αφεθήκαμε στα χέρια άλλων αλλά αυτό είναι ένα φτηνό άλλοθι για να μη παραδεχθούμε τα λάθη μας για να συγκαλύψουμε και πάλι τα ελαττώματα μας.

Αυτοί που έμαθαν απ’ τα λάθη τους και θέλουν πίσω τον τίτλο του Έλληνα θα προτιμήσουν να μπούνε σε Ελληνικό σούπερ μάρκετ και θα αναζητήσουν τα αμιγώς Ελληνικά τρόφιμα. Θα πάνε στην γειτονιά τους και θα στηρίξουν το μικρό μαγαζί που με την σειρά του θα πάει να καταναλώσει τα όποια κέρδη τους στην δική μας αγορά. Θα ψάξει τις ετικέτες καλά-καλά και θα αφήσει στο ράφι το εισαγόμενο. Ξέρω και στο Καρφούρ δουλεύουν Έλληνες σωστά και για πείτε μου που δουλεύανε πριν; Ποιος σας είπε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είναι επένδυση για την χώρα μας; Ψάξτε να δείτε ποιους έκλεισε όταν άνοιξε. Ψάξτε να δείτε πότε έχτισε το δικό του μαγαζί. Θα σας πω εγώ αφού πρώτα πήρε τα χρήματα σας και αφού έκλεισε τους εγχώριους ανταγωνιστές του πλην τον Σκλαβενίτη και τον Γαλαξία που αντέχουν ακόμη. Δώστε την δύναμη σας στους Έλληνες για να προσλάβουν κι αυτοί εργαζόμενους λόγω περισσότερης δουλειάς.

Στο επόμενο άρθρο θα σας παρουσιάσω ανά κατηγορία τροφίμων τα αμιγώς Ελληνικά προϊόντα για να μάθετε ότι υπάρχουν κι αυτά αλλά θα σας πω και γιατί δεν μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στα ράφια του Καρφούρ. Θα σας πω πολλά από όλα όσα επί τριαντακονταετίας έχω εμπειραθεί στον χώρο των τροφίμων κι αν το blog αυτό υπάρξει και στην συνέχεια θα σας πω περισσότερα τόσα που οι τρίχες του κεφαλιού σας θα σηκωθούν σαν κάγκελα.

Εδώ πριν κλείσω θα σας πω ότι αμιγώς Ελληνικά σούπερ μάρκετ είναι μόνο του Γαλαξία της Προμηθευτικής τα Μπαζάρ,  η αλυσίδα Πρότον ο Σκλαβενίτης  ο Μασούτης  ο Μπαλάσκας  τα My Marketν και τα ΙΝΚΑ στην Κρήτη .Δεν γνωρίζω αν η αλυσίδα Αρβανιτίδη στην Βέροια και Θεσσαλονίκη εξαγοράστηκε όπως το Πειραϊκό  του Πειραιά. Πάντως ξέρω ότι ο ΑΒ Βασιλόπουλος ανήκει σε Βέλγους στον Βερόπουλο μετοχές κατέχουν ξένοι στο Ατλάντικ που μάλλον θα κλείσει, το ίδιο. Από τα cash and Carry μόνο τα ΜΕΤΡΟ. Makro και ΕΝΑ είναι ξένα.

Επιλογές υπάρχουν ακόμη στην γειτονιά σας στηρίξτε τις και επιλέξτε μόνο Ελληνικά. Είναι λίγο ακριβότερα απ’ τα ξένα; Τότε μάλλον είδατε το τυρί αλλά δεν προσέξατε την φάκα.

Αν αφυπνιστούμε τώρα και δείξουμε τι σημαίνει ήρεμη δύναμη τότε θα είναι η εποχή της εκδίκησης του ΕΛΛΗΝΑ.

Περισσότερα για τα Ελληνικά τρόφιμα στο επόμενο άρθρο.

Παρακαλούνται όσοι έχουν πληροφορίες που δεν ταυτίζονται με τα λεγόμενα μου για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να με διορθώσει ή να με συμπληρώσει ευχαρίστως.

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος για τις Αιχμές και Απόψεις. (φωτογραφία)

(Visited 7 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ἡ ἐκδίκησις τοῦ Ἕλληνος.

  1. Nα προσθέσω επίσης οτι στήν Αθήνα υπάρχει, μικρή βέβαια ακόμα, αλυσίδα ελληνικών συνεταιριστικών σουπερ μάρκετ με την επωνυμία “Επιλογή” που εμπορεύεται ελληνικά συνεταιριστικά προοιόντα,(ρύζι Χαλάστρας,ζυμαρικά από το Κιλκίς, γάλα από τα Τρίκαλα, προοιόντα εβόλ κ.α.) χωρίς μεσάζοντες.

  2. Πολὺ ὡραῖα ἀνάρτησις καὶ νὰ συμφωνήσω μὲ τὸν Ἀνδρομέδιον λέγων ὅτι αὐτοῦ τοῦ εἴδους ἡ πληροφόρησις πρέπει νὰ εἶναι καθημερινή. Ὅμως νὰ θέσω ἕνα σχόλιον. Αἱ ποσοστὸσεις εἰς τὸ γάλα δὲν μᾶς ἐπεβλήθησαν. Μόνοι μας τὴν ἐπιλέξαμε ἐπὶ ὑπουργοῦ γεωργίας Σιμίτη. Ἐκεῖνος ἀντὶ νὰ διαπραγματευθῆ τὸ πρᾶγμα ὡστε ἡ παραγωγὴ γάλακτος εἰς τὴν Ἑλλάδα νὰ μὴ εἶναι μικροτέρα τῶν 3 ἑκατομ. τόννων ἐδέχθη ἀβιάστως τοὺς 750.000 τόνους τοὺς ὁποίους ἐπρότειναν (ΔΕΝ ἐπέβαλόν) οἱ ἄλλοι ἑταῖροι (καὶ ὄχι μόνον ἡ Γαλλία καὶ ἡ Γερμανία) τὴν περίοδον τῶν διαπραγματεύσεων. Τοῦτο εἶναι τὸ μεγαλύτερον πολιτικὸν ἔγκλημα – μεγαλύτερον καὶ ἀπὸ αὐτὸ τοῦ χρηματηστηρίου – ἐξ ὅσων διεπράχθησαν ἀπὸ τὴν μεταπολίτευσιν καὶ ἐντεῦθεν, μὲ ὅλας τὰς καταστρεπτικὰς συνεπείας τὰ ὁποίας τοῦτο συνεπάγετο. Εὐτυχῶς δὲν ὑπῆρξαν ποσοστώσεις εἰς τὸ αἰγοπρόβιον γάλα καὶ ἐκεῖνο τῶν βουβάλων πρᾶγμα τὸ ὁποῖον ἐμετρίασεν κάπως τὰς ὀλεθρίας συνεπείας τῆς ποσοστόσεως εἰς τὸ ἀγελαδινόν.
    Πάντως, ἀδέλφια Ἕλληνες νὰ τὸ ἐπαναλάβω καὶ ἐγὼ κραυγαλέως. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΗ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΑΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ, ΤΑ ΛΙΝΤΛ, ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΜΑΓΑΖΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ.

Leave a Reply