Τί ἔγινε μέ τόν χάρτη; Ἀπεσύρθῃ;


Ἀναφέρομαι φυσικὰ στὴν ἀθλιότητα τῶν γειτόνων μας κα] στὴν μεγαλυτέρα ἀθλιότητα τῶν δικῶν μας.

Μάθαμε πὼς τὸ θέμα ἔφθασε καὶ στὴν βο(υ)λὴ ἀπὸ τὸν Τέρενς Κουΐκ. Ἀλλὰ γιὰ τὴν πορεία τοῦ χάρτου δὲν μάθαμε κάτι. 
Τί συμβαίνει; Τόν ἀπέσυραν ἤ ἀκόμη μοιράζεται δωρεάν πρός κάθε ἐνδιαφερόμενον;

Πρὶν σᾶς παρουσιάσω τὸ ἱστορικόν, ἕνα σχόλιον ἀπὸ τὸν φίλο τοῦ ἱστολογίου Νικόλαο:

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ(;) ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Ἐὰν δὲν τὰ ἔχεις καλὰ μὲ τὴν πίεσίν σου Φιλονόη, καλὰ θὰ κάμῃς νὰ μὴ διαβάσῃς τὸ συνημμένον κείμενον. Αὐτὸ εἶναι τὸ κατάντημα τῶν ἡρωϊκῶν ἀπογόνων τῶν Σαμίων τοῦ Λυκούργου Λογοθέτη, αὐτὸ εἶναι τὸ κατάντημα τῆς Ἑλλάδος ἐν γένει, αὐτὰ εἶναι τὰ κατορθώματα οῦ ἀπιθάνου καὶ ἀνερματίστου αὐτοῦ λαοῦ ὅστις τὴν 17ην Ἰουνίου ἐπέρασε χειροπέδας εἰς τὴν Ἑλλάδα καὶ δεσμίαν τὴν παρέδωσε εἰς τὴ διεθνῆ τοκογλυφίαν.
Χαῖρε. 
Νικόλαος

Ἡ ἱστορία, τὸ χρονικὸν λοιπὸν ἔχει ὥς ἐξῇς:

Αναθέτουμε σε Τούρκους τη χαρτογράφηση των νησιών μας!

 
 ‘Όταν δώσαμε τα κείμενα σε Τούρκο μεταφραστή εξέφρασε την έκπληξη του σχετικά με το Τουρκικό όνομα που αποκαλούν οι Τούρκοι τη Σάμο  SISAM ADASI.
Μας είπε ότι από μόνη η λέξη προσδιορίζει γεωγραφικά το Νησί ΣΑΜΟΣ

 Πριν από ένα μήνα περίπου οι τρεις εικονιζόμενοι Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Σάμο και ήρθαν σε επαφές με επαγγελματίες της πόλης ώστε οι επιχειρήσεις τους να διαφημιστούν σε ένα τουριστικό χάρτη ο οποίος θα απευθυνόταν στους Τούρκους επισκέπτες που θα έφταναν στη Σάμο.

 

 Αφού συγκέντρωσαν αρκετές διαφημίσεις επισκέφτηκαν και τον Δήμαρχο της πόλης Στέλιο Θάνο και σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ραδιόφωνο 2000fm του νησιού ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μαυρέλος ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους προμηθεύσει σε ηλεκτρονική μορφή υλικό για την ιστορία του νησιού.

 Ο δημοσιογράφος με την άσπρη μπλούζα για άλλους είναι ο γνωστός δημοσιογράφος που κατέβασε την Ελληνική Σημαία από τα Ιμια με τα γνωστά αποτελέσματα και για άλλους είναι ο δημοσιογράφος που αρθρογράφησε στα τουρκικά ΜΜΕ για τον πίνακα του ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ που βρίσκεται στη ΧΙΟ αλλά και πληροφόρησε το τουρκικό κοινό ότι σε ένα Μοναστήρι οι Έλληνες φυλάσσουν τα οστά των πολιτών της Χίου που έχασαν τη ζωή τους από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της σφαγής  της ΧΙΟΥ

 Ο χάρτης τελικά μοιράστηκε σε πολλά μαγαζιά της πόλης έκαστος διαφημιζόμενος έδωσε περίπου 300 ευρώ και άρχισε να μοιράζεται και σε κρατικά κτίρια, κυκλοφόρησε δε σε 10.000 αντίτυπα
 Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μαυρέλος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό τοποθέτησε ένα σταντ μπροστά από την είσοδο των τουριστών για διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Σάμου και οι τουρίστες μόλις πατούσαν το πόδι στο νησί μας προμηθεύονταν τον χάρτη αυτό.SONY DSC
Να σημειωθεί ότι ο χάρτης ,τα κείμενα του είναι γραμμένα στη Τουρκική γλώσσα και εκτός από τους Τούρκους που επισκέπτονται το νησί και προμηθεύονται τον χάρτη ,οι υπόλοιποι τουρίστες διαφορετικών εθνοτήτων δεν καταλάβαιναν το παραμικρό.

Στην ανάρτηση που κάνουμε βλέπετε καθαρά ότι τα κείμενα πάνω στο διαφημιστικό είναι γραμμένα μόνο στη Τουρκική γλώσσα.

 Μάλιστα γίνεται και ειδική αναφορά στο πρόσωπο του Δημάρχου που φαίνεται ότι και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι γνώριζαν καλά το Θέμα.
Στη στην σχετική μετάφραση που έγινε μιλούσαν και για πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών του Τουρκικού χάρτη

 
Εκτός όμως από το σημείο που σας αναφέραμε μπροστά από τον διαβατηριακό έλεγχο φαίνεται ότι κάποιος αρμόδιος  αντιλήφθηκε την καυτή πατάτα και έδωσε τη σχετική εντολή ο Τουρκικός χάρτης να εξαφανιστεί από εκεί γιατί ήταν χερσαία ζώνη λιμένος και ευθύνη αρμοδίας αρχής
Την επόμενη ημέρα είδαμε να έχει μεταφερθεί το σταντ μέσα στο κτίριο με τα αφορολόγητα στο λιμάνι και συνέχιζε κανονικά να μοιράζεται στους τουρίστες .Το κτίριο αυτό ελέγχεται από το Τελωνείο της Σάμου.Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε τον αρμόδιο και τον ρωτήσαμε αν ξέρει το περιεχόμενο του Τουρκικού χάρτη και εάν είχε δώσει ο ίδιος άδεια για να τοποθετηθεί ο χάρτης εκεί.
 
Ευγενικά μας απάντησε ότι γνώριζε για την τοποθέτηση δεν γνώριζε όμως για το περιεχόμενο και στην ερώτηση μας με το ποιος έδωσε την εντολή ο χάρτης να τοποθετηθεί εκεί μας είπε ότι νόμιζε ότι ήταν μια ενέργεια που προερχόταν από τον Δήμο Σάμου ,αφού βέβαια ο υπεύθυνος του Τελωνείου θα είδε τον κ.Μαυρέλο που τοποθετούσε τους χάρτες και γνωρίζοντας ότι είναι και πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου θεώρησε ότι ήταν και μια ενέργεια αυτή του δήμου.

Αφού αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα μάθαμε ότι όλα τα περί χάρτη ήταν γνωστά στη δημοτική αρχή,απευθυνθήκαμε στη θεματική αντιπεριφερειάρχη κ.Αποστολία Λύκου για θέματα τουρισμού και μας είπε καλό θα είναι η συντεταγμένη πολιτεία με τα όργανα τους να εκδώσουν χάρτες σε πολλές γλώσσες ,και της Τουρκικής φυσικά και σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε αυτή την ευθύνη της πολιτείας να την έχει αναλάβει ένας Τούρκος Δημοσιογράφος-επιχειρηματίας.
Φυσικά οι θεσμικοί παράγοντες αυτής της Σάμου  δεν έχουν εκδώσει κανένα χάρτη και θεώρησαν καλό να δώσουν το πράσινο φως της έκδοσης στον Τούρκο δημοσιογράφο -επιχειρηματία.

 

 Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτουν πολλά ερωτηματικά ως προς την γνώση του θέματος που είχαν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης.

Είχαν το δικαίωμα να εμπλακούν σε μια τέτοια ιστορία ;
Γνώριζαν το περιεχόμενο των κειμένων του χάρτη;
Ο κ,Μαυρέλος στον 2000fm είπε ότι έδωσαν στους Τούρκους κείμενα με ηλεκτρονική μορφή που αφορούσε την ιστορία του τόπου.
Ρωτάμε το σχετικό κομμάτι του κειμένου που λέει ότι στη Σάμο διέμεναν Τούρκοι ήταν μέσα στο υπό  μορφή ηλεκτρονικό κείμενο;
Ρωτάμε το σχετικό κομμάτι εκείνο του κειμένου που λέει ότι οι κάτοικοι των Μανωλατών των Βουλιωτών και του Μαραθοκάμπου είναι πρόσφυγες της περιοχής URLA της Τουρκίας ήταν μέσα στο κείμενο που τους έδωσαν;
Ρωτάμε τα στοιχεία για τον Πυθαγόρα που τον παρουσιάζουν ότι έζησε μεν στη Σάμο αλλά γεννήθηκε στην ΙΩΝΙΑ είναι στοιχεία που του έδωσαν οι αρμόδιοι του Δήμου;
Σε άλλη μετάφραση του κειμένου ο συντάκτης του αναφέρει ότι τελευταία στην Ελλάδα δεν έχουν συνηθίσει στα μπαξίσια.
Φαίνεται λέει ότι η κατάσταση αυτή άλλαξε και στην Ελλάδα και από τότε που οι Τούρκοι άρχισαν να επισκέπτονται την Ελλάδα κυκλοφόρησε γρήγορα η φήμη των ανοιχτοχέρηδων Τούρκων .
 
 Αντιλαμβανόμαστε πλήρως μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα ότι ο καθένας κάνει ότι του κατεβάσει η κούτρα του αγνοώντας νόμους και υποχρεώσεις.
Αναρωτιόμαστε δε εάν ένας Έλληνας πήγαινε στη Τουρκία θα του έδινε το πράσινο φως  ο Τούρκος Δήμαρχος να κυκλοφορήσει χάρτη;
Αναρωτιόμαστε οι αντίστοιχες Τουρκικέ αρχές θα επέτρεπαν στον Έλληνα να τοποθετήσει   το σταντ με τους χάρτες του μέσα στα δημόσια κτίρια;
Αναρωτιόμαστε τέλος θα κουβαλούσε ποτέ Τούρκος πρόεδρος του αντίστοιχου λιμενικού Ταμείου   ο ίδιος τους χάρτες μέσα στα δημόσια κτίρια;

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και επειδή υπάρχει και η προϊστορία της αδελφοποίησης του Δήμου Σάμου με τον Τουρκικό Δήμο στο Κουσάντασι με τα ίδια εμπλεκόμενα πρόσωπα ρωτάμε κάθε αρμόδιο να μας απαντήσει για όλα όσα αναφέραμε .

 

πηγή καὶ πηγή

 Ἠκολούθησαν οἱ ἀποκαλύψεις σχετικῶς μὲ τὸ ποιὸς ἀκριβῶς ἦταν αὐτὸς ὁ δημοσιογράφος καὶ φυσικὰ μετὰ ἡ ἐρώτησις τοῦ Κουΐκ.

Μία παλαιοτέρα ἀνάρτησις, ἀναφορικῶς μὲ τὸ ποιὸς εἶναι τέλος πάντων αὐτὸς ὁ περιβόητος καὶ θρασύτατος δημοσιογράφος, μποροῦμε νὰ διαβάσουμε ἐδῶ:

 H ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ 

Τούρκοι “επενδυτές” ζήτησαν από τον Δήμαρχο Χίου να κατεβάσει τον πίνακα του Ντελακρουά από το γραφείο του που απεικονίζει την Σφαγή της Χίου!!!

Ο πίνακας του Ντελακρουά που απεικονίζει την τρομερή σφαγή της Χίου που ρήμαξε το νησί και αφάνισε τα 4/5 των κατοίκων του!!!
Μια είδηση που δείχνει την Οθωμανική νοοτροπία των φίλων του ΓΑΠ και της Διαμαντοπούλου.
Ο Δημαρχος Χίου αποκάλυψε στην πρωϊνή εκπομπή των Αδιάβροχων ότι Τούρκοι επενδυτές που επισκέφτηκαν το νησί για να συζητήσουν ενδεχόμενη επένδυση (κάποιο κατάστημα που θα πουλά τουρκικά προϊόντα) επισκεπτόμενοι το γραφείο του είπαν μεταξύ άλλων ότι καλό θα ήταν να κατέβει ο πασίγνωστος πίνακας του Ντελακρουά που εικονίζει την Σφαγή της Χίου και κοσμεί τον χώρο του γραφείου!!!! (σημ. “Κλασσικοπερίπτωσης”: μάλλον πρόκειται για αντίγραφο του πρωτότυπου έργου το οποίο όπως γράψαμε πριν απο 8 μήνες είχε “αποκαθηλωθεί” απο το ανακαινισμένο βυζαντινό μουσείο της Χίου)Φυσικά ο Ελληνας Δήμαρχος τους απάντησε ότι “εδώ ήρθατε για να συζητήσουμε τις εμπορικές σχέσεις” και πρόσθεσε ότι “η ιστορία δεν σβήνεται και δεν αλλάζει”. “Ο πίνακας αυτός είναι πάνω από 25 χρόνια στο γραφείο αυτό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον κουνήσει” όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τους αποστόμωσε μάλιστα ακόμη περισσότερο λεγοντάς τους ότι “κι εσείς έχετε το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ που δείχνει (δυτικά) την Χίο και την Ελλάδα αλλά δεν σας είπαμε να το βγάλετε”!
Προχωρώντας ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι τους “επενδυτές” συνόδευε ο τούρκος “δημοσιογράφος” (εικονίζεται στις φωτογραφίες της εποχής με μακρυά μαλλιά-κοτσίδα) που είχε κατεβάσει (μαζί με άλλους δύο) την ελληνική σημαία στα Ιμια το 1996 προκαλώντας την γνωστή κρίση που στοίχισε την ζωή στα 3 παλικάρια μας.Ο “δημοσιογράφος”-πρακτορίσκος της ΜΙΤ (ο τύπος με τα μακρυά μαλλια) όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ιμια για να αναρτήσει την τουρκική το 1996….

Μάλιστα ήταν αυτός που τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να “φύγει”ο εν λόγω πίνακας!!!!!
Ετσι καταρίπτεται ο μύθος ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος αποτελεί “persona non grata” για το επίσημο κράτος…...
Ο εν λόγω “δημοσιογράφος” (αριστερά) πάνω στα ελληνικά Ιμια το 1996.

Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε ότι όχι μονο δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο εν λόγω “δημοσιογράφος”- πρακτορίσκος της ΜΙΤ αλλά περιδιαβαίνει τα ελληνικά νησιά και προκαλεί προβλήματα με τις δηλώσεις του….

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, είναι θέμα χρόνου να “σκάσει” στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το θέμα με την εικόνα που έχει στο γραφείο του και την οποία ο εν λόγω “δημοσιογράφος”φωτογράφιζε συνεχώς…..

Ο περήφανος Ελληνας δήμαρχος της Χίου κ. Παντελής Βρούλης που έβαλε τους Τούρκους στην θέση τους.

Μπράβο κ. Δήμαρχε για την στάση σας.
Αλλά στεναχωρέσατε την κυβέρνηση……

Πως κάνετε έτσι για έναν πίνακα; Χαλάτε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που με τόσο κόπο χτίζουν οι κυβερνώντες, αλλάζοντας σχολικά βιβλία ιστορίας, επιτρέποντας στα τουρκικά μαχητικά να αλωνίζουν το Αιγαίο ανενόχλητα αρκεί να δίνουν σχέδια πτήσης και κυνηγώντας την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου επειδή προσπαθεί να αφυπνίση την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων στην Θράκη μας κόντρα στην θέληση του Τουρκικού Προξενείου….

Δήμαρχε είσαι παλικάρι……. 

 
Ὁ δήμαρχος τὰ κατάφερε καὶ τοὺς ἔφτυσε στὰ μοῦτρα. Οἱ ἄλλοι, οἱ τῶν «κεντρικῶν»  παραμένουν στὴν κοσμάρα τους. 
Ὀ χάρτης ὅμως τί ἀπέγινε;
Ἀπεσύρθῃ ἤ ἀκόμη βόσκει στό λιμάνι καί στό τελωνεῖον;
(Visited 108 times, 1 visits today)
One thought on “Τί ἔγινε μέ τόν χάρτη; Ἀπεσύρθῃ;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τί ἔγινε μέ τόν χάρτη; Ἀπεσύρθῃ; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply