Πελᾶτες μαγαζιῶν ποὺ κάνουμε χάζι καὶ καταναλώνουμε…

Πρόκειται για την φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου με το 4χρονο κοριτσάκι, που βλέποντας την φωτογραφική μηχανή σήκωσε τα χέρια ψηλά. Το όνομά του Adi Hudea. Πελᾶτες μαγαζιῶν ποὺ κάνουμε χάζι καὶ καταναλώνουμε...

Μέχρι εδώ καλά, αλλά η συνέχεια που έδωσαν κάποια ΜΜΕ ξεπερνάει τα όρια της χυδαιότητας.
Βγήκαν με τίτλο: «ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ για το κοριτσάκι». Δηλαδή είναι νεκρό. Τέλος.
Είναι έτσι; ΟΧΙ βέβαια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα DailyMail, από τον προσφυγικό καταυλισμό Άτμα, που είχε καταφύγει η 4χρονη μαζί με την μητέρα της και τα αδέλφια της, μετακινήθηκαν νότια, προς την πόλη Ιντλίμπ, η οποία έπεσε στα χέρια της οργανώσεως Αλ Νούστρα, «θυγατρικής» της Αλ Κάιντα.
Έκτοτε, η τύχη της οικογενείας αγνοείται.
ΑΥΤΗ είναι η ακριβής είδηση.

Ούτε «τραγικό τέλος», ούτε «σκοτώθηκε».
Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν επιβεβαιώνεται αυτή η «είδηση».

Είναι αλήθεια ότι η οικογένεια βρίσκεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μια πολύ επικίνδυνη ζώνη ακραίων ισλαμιστών. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η τύχη της αύριο το πρωί. Αυτό είναι γεγονός.
Είναι άλλο όμως αυτό, και άλλο να παρουσιάζεις (σήμερα) το παιδάκι ΝΕΚΡΟ για να αυξήσεις την επισκεψιμότητά σου. Για να δουν τον «πιασάρικο» τίτλο οι αναγνώστες και να «τσιμπήσουν». Για να κονομήσεις δηλαδή.

Είναι ντροπή. Είναι χυδαιότητα. Είναι απανθρωπιά.

(Αλλά βέβαια η 4χρονη δεν έχει συγγενείς στον …πολιτισμένο κόσμο για να διαμαρτυρηθούν. Όλοι εμείς είμαστε ξένοι. Πελάτες «μαγαζιών» που κάνουμε χάζι και καταναλώνουμε… ευαισθησία – για 2-3 ημέρες)

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Πελᾶτες μαγαζιῶν ποὺ κάνουμε χάζι καὶ καταναλώνουμε…

Leave a Reply