Μὰ γιατί κάνουν συλλήψεις;

Γιατί μπαίνουν στὸν κόπο καὶ στὸν κίνδυνο νὰ καταδιώκουν ἐγκληματίες; Ἐφ’ ὅσον ἀμέσως μετὰ τοὺς ἀφήνουν ἐλευθέρους, γιατί τὸ κάνουν; Γιὰ νὰ πληρώνουμε τζᾶμπα;

Κι όμως τους άφησαν (και αυτούς) ελεύθερους!

Πριν από λίγες μέρες κόντεψαν να σκοτώσουν ηθελημένα έναν 22χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωκε. Η σύλληψή τους σήμανε την εξιχνίαση 46 διαρρήξεων και κλοπών σε δημόσιες εγκαταστάσεις, σπίτια, αποθήκες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Κι όμως, η “δικαιοσύνη” τους άφησε… ελεύθερους!:

Ο εισαγγελέας Ηλείας πρότεινε να προφυλακιστούν οι τρεις γύφτοι ηλικίας 29, 27 και 22 χρόνων μαζί με άλλα δύο ανήλικα παιδιά 16 και 13 χρόνων στους οποίους είχε ασκήσει δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα. Όμως, ο ανακριτής διαφώνησε και πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ για τον 29χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας!

Τελικά, επικράτησε η γνώμη του εισαγγελέα, αλλά η υπόθεση θα επανεξεταστεί στις 16 Σεπτεμβρίου μετά από πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, για να ληφθεί η τελική απόφαση. Μόνο που τότε θα… ψάχνουν να τους βρουν για να τους ξαναπιάσουν!

Στις 31 Αυγούστου, οι δράστες είχαν αρπάξει μια ηλεκτρική αντλία με μοτέρ, 20 μαχαίρια φρέζας, 15 σιδερογωνίες και άλλα αντικείμενα από ένα αγρόκτημα στο χωριό Κορυφή της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου, αλλά εγκλωβίστηκαν με το φορτηγάκι τους και ο οδηγός έκανε όπισθεν με ταχύτητα εμβολίζοντας ένα νεαρό μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Οι περισσότεροι πρόλαβαν να εξαφανιστούν και συνελήφθησαν αργότερα. Όπως αποδείχθηκε, εμπλέκονται σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ γύφτων και σε τουλάχιστον 46 διαρρήξεις και κλοπές, κάποιες από τις οποίες έγιναν στους Τ.Ο.Ε.Β Πύργου και Πελοπίου και την κεντρική δεξαμενή της Ε.Υ.Δ.Α.Π. με λεία χαλκό και μηχανήματα, και η λεία τους ξεπερνάει σε αξία τα 80.000 ευρώ! (Κρασοπατήρ)

Εἰλικρινῶς δὲν μπορῶ νὰ κατανοήσω τὴν λογικὴ ὑπάρξεως τῆς ἀστυνομίας ὑπὸ τὶς παροῦσες συνθῆκες. Κι ἐπίσης ἀδυνατῶ νὰ δεκτῶ τὴν συμμετοχή μου σὲ ἕνα φορολογικὸ σύστημα ποὺ λαμβάνει χρῆμα ἀπὸ τοὺς πολῖτες μόνον γιὰ νὰ συντηρῇ τοὺς μπράβους τῶν κουδουνισμένων.
Συνεπῶς; Ἀποχωρῶ ἀπὸ τὶς πληρωμές! Δὲν μοῦ ἄφησαν ἄλλον δρόμο!
(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply