Στὸν γενικὸ ἐπιθεωρητὴ Διοικήσεως ὁ φάκελλος γιὰ τὸν ζεόλιθο.

Εἶναι μὴ βγῇ βρῶμα γιὰ …χρυσό! 

Τότε ἐὰν δὲν βάλουν ὅλα τὰ λαμόγια τὰ βρωμόχερά τους, δὲν θὰ προχωρήσῃ τίποτα. 

Γνωστόν;

Λέω νὰ τὸ κάνουμε λίγο γνωσότερον! 

Οἱ ἡμέρες τρέχουν… Τὰ πράγματα ἀλλάζουν γρήγορα…

Συνεπῶς;

Συνεπῶς κατὰ πῶς πᾶμε, ἐὰν δὲν φωνάξουμε, ζεόλιθος δὲν βγαίνει.

Φιλονόη.

Ζεόλιθος: στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο φάκελος

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στέλνει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τον φάκελο της επένδυσης για την αξιοποίηση του κοιτάσματοςζεόλιθου στο Δήμο Πετρωτών Έβρου, έτσι ώστε  να διερευνηθούν οι αιτίες της καθυστέρησης στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, το ΥΠΕΚΑ έχει απορρίψει διαχρονικά εισηγήσεις για απευθείας ανάθεση της εκμετάλλευσης και έχει ζητήσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με έγγραφό του προς την Περιφέρεια, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου, η  επιλογή αυτή είναι σύμφωνη με τις υπηρεσιακές εισηγήσεις της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του υπουργείου, της διοίκησης του ΙΓΜΕ αλλά και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (αρ. 992/21-9-2007) που επαναβεβαιώθηκε πρόσφατα, με την απόφαση 285/20-6-2011 του Συμβουλίου.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η ανοιχτή διεθνής διαγωνιστική διαδικασία, η μόνη πλέον που μπορεί να υπάρξει, εκτός της νομιμότητας, θα διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό πάγιο μίσθωμα για το Δημόσιο, το μέγιστο δυνατό ύψος των επενδύσεων και το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θέσεων πλήρους απασχόλησης του τοπικού πληθυσμού. Αντίθετα, με την απευθείας ανάθεση ο ανάδοχος δεν αναλαμβάνει καμία επίσημη δέσμευση».

Σημειώνεται ότι παράγοντες του ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι αν η προκήρυξη του διαγωνισμού είχε γίνει από το Δεκέμβριο, σίγουρα σήμερα θα υπήρχε ανάδοχος και θα ξεκινούσε η εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έρευνες του ΙΓΜΕ στην περιοχή έδειξαν ότι υπάρχει εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα μεγέθους 7 εκατ. τόνων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται σαν συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και ως φίλτρο για τη δέσμευση βλαβερών ουσιών στο νερό, το χώμα κ.α. (econews)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Στὸν γενικὸ ἐπιθεωρητὴ Διοικήσεως ὁ φάκελλος γιὰ τὸν ζεόλιθο.

  1. Ζεόλιθος ὑπάρχει ἐν ἀφθονίᾳ καὶ εἰς ἄλλας περιοχάς τῆς Ἑλλάδος, εἰς τὴν αὐτὴν ἀρίστην ποιότητα. Δυστυχῶς ὅμως ἡ Τριχρωμία περὶ ἄλλα τυρβάζει ὅπως ἐξ .αλλου καὶ μὲ τὰ ἄλλα πολύτμα ὀρυκτά, τοὺς ὑδρογονάνθρακες καὶ τὰ τοιαῦτα. Ὅλα θυσία εἰς τὸν Μολώχ τῆς ἐπιβιώσεως τοῦ βαθέος κράτους τῶν ληστοσυμμοριῶν, τὰ δὲ ἄλλα, ἔ, στάχτη καὶ μπούρμπερη νὰ γίνουν!

Leave a Reply