Ὑπουργεῖον κι ΟΛΜΕ σκυλεύουν τὴν Ἐθνικὴ ἐορτή!

γιὰ κακή σας τύχη, εἴμαστε ΟΛΟΙ ζωντανοί κι ἐπιστρέψαμε!

Πόλεμος ἐντυπώσεων. Πόλεμος ἀνακοινώσεων. Πόλεμος βλακείας.

Ἡ ΟΛΜΕ ἀπεφάσισε νὰ παρελάσουν μὲ μαῦρα περιβραχιόνια οἱ ἐκπαιδευτικοί. 

Πότε; Μὰ στὴν ἡμέρα τῆς ἐθνικῆς μας ἐορτῆς. 

Βλέπετε, ἡ ΟΛΜΕ ξάφνου συνειδητοποίησε πὼς ἔχουμε προβλήματα.

Δὲν εἴχαμε προβλήματα ὅταν ξεκίνησε ἐπισήμως ὁ ἐκτουρκισμὸς τῆς Θράκης. 

Οὔτε ὅταν τὸ πολυτονικό, ἐν μέσῳ θέρους, πῆγε στὰ ἀζήτητα.

Οὔτε ὅταν «τιμούσαμε» περισσότερο τὴν 17η Νοεμβρίου ἀπὸ τὴν 28η Ὀκτωβρίου ἢ τὴν 25η Μαρτίου.

Οὔτε ὅταν τὰ παιδιά μας ἔμπαιναν στὰ σχολεῖα ἄνθρωποι κι ἔβγαιναν ἠλίθιοι.

Οὔτε ὅταν ἀκόμη καὶ στὰ πλέον σημαντικὰ συμβιβάζονταν καὶ ἔκαναν τὰ παιδιά μας πειραματόζωα.

Οὔτε ὅταν ἔκλειναν σχολεῖα κι ἔπαυαν τὰ κονδύλια γιὰ τὰ Ἑλληνόπουλα τοῦ ἐξωτερικοῦ. 

Κατὰ τὴν ΟΛΜΕ πάντα, εἴχαμε προβλήματα ὅταν ἕνα παιδάκι ἀπὸ τὴν Ἀλβανία ἢ τὸ Πακιστὰν ἢ τὸ Κουκουρουκιστάν δὲν διδασκόταν τὴν μητρική του. Ἢ ὅταν οἱ 200 ΛΑΘΡΟεισαγώμενοι (καὶ ἀρκετοὶ ἐξ αὐτῶν κοινότατοι ἐγκληματίες) τῆς Ὑπατίας ἀπεργοῦσαν. Εἴχαμε, κατὰ τὴν ΟΛΜΕ πάντα, προβλήματα ὅταν μειωνόταν τὸ εἰσόδημά τους κι ὄχι ὅταν οἱ Τοῦρκοι ἅρπαζαν τὰ Ἑλληνόπαιδα τῆς Θράκης.

Ἀνθέλληνες; Ἠλίθιοι; Βολεμένοι; Ὑπάνθρωποι; Τομάρια; Ξεπουλητᾶδες;

Δὲν εἶδα ΚΑΝΕΝΑΝ ἀπὸ αὐτὰ τὰ φιντάνια νὰ ἀπεργῇ γιὰ κανένα ἐθνικό ἢ πεπαιδευτικὸ ἢ συνειδησιακὸ πρόβλημα.

Μόνον γιὰ τὸ χρῆμα. Μὴν καὶ χάσουν τὰ ἐπιδόματά τους ἢ τὶς θέσεις ἐργασίας τους. 

Καὶ καθόμαστε νὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ διαλόγους ποὺ ἀνταλλάσουν μὲ τὴν χἌννα; Σοβαρολογοῦμε;

Ὅσο γιὰ τὴν χἌννα καὶ τὴν ἀκολουθία της…. Ἡμέρα ποὺ εἶναι, ἂς μὴν βρίσω… Θὰ προσβάλλω τὴν ἡμέρα. 

Τὸ ἕνα κουδουνισμένο μὲ τοὺς ἄλλους ξεπουλητᾶδες συνδιαλέγονται καὶ δὲν πιάνουμε τὶς πέτρες νὰ τούς πάρουμε στό κυνήγι ὅλους τους; 

Ἂει σιχτήρ δοσίλογοι, προσκυνημένοι, τουρκόσποροι. 

Μόνον στὴν γλώσσα σας θὰ σᾶς ἀπευθύνω πλέον τόν λόγο. 

Φιλονόη.

φωτογραφία

Σημείωσις:

Ἀφορμὴ γιὰ τὸ παραπάνω μου ξέσπασμα ἡ ἐξῇς δημοσίευσις:

Θρασύτατη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Θρασύτατη ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Απύθμενο είναι το θράσος του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή της ηγεσίας του, αφού φοβούμενη τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, από τους τρόπους διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΟΛΜΕ,  καλεί τους εκπαιδευτικούς «να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον εορτασμού της Επετείου»!

Καταδεικνύοντας ότι ουδόλως έχουν συνειδητοποιήσει – ή μάλλον δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν – οι κυρίες Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου το μέγεθος της ανέχειας στην οποία έχουν οδηγήσει τα πρόσφατα μέτρα και τους εκπαιδευτικούς, τους αποκαλούν – και πάλι – συντεχνία.

«Είναι αταλάντευτη η εμπιστοσύνη στους Έλληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας, προτάσσοντας  το εθνικό “εμείς” και όχι το προσωπικό, κομματικό ή συντεχνιακό “εγώ”» αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωσή τους. Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιούν τους εκπροσώπους των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζοντας ότι «Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδιώκει και προαναγγέλλει ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία τηλεοπτικών εντυπώσεων και μόνο». Και το πλέον εξοργιστικό είναι ότι επικαλούνται την ιστορία για να δώσουν μαθήματα ενότητας προς τους εργαζομένους: «Σε αυτήν τη μεγάλη κρίση, σε αυτές τις δραματικές στιγμές η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται από την ιστορία συμβολικά και ουσιαστικά να δώσει και πάλι το παράδειγμα συμμετοχής στην ανόρθωση της χώρας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το πράττει και αυτό είναι η ελπίδα. Η ιστορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και η απόδοση τιμής δεν μπορεί να γίνεται θέαμα για τις κάμερες και παιχνίδι για το μικροκομματικό ανταγωνισμό»! (κεντρίnews)

Τό συμπέρασμά μου; Δύο γάιδαροι ἐμάλωναν σὲ ξένον ἀχυρώνα. Καί πότε ἐμάλωναν; Ὅταν ἐμεῖς πηγαίναμε νὰ τιμήσουμε τοὺς ἥρωες καὶ τοὺς νεκρούς μας. Σκυλεύουν κάτι; Ἢ ίδέα μου εἶναι;

(Visited 19 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Ὑπουργεῖον κι ΟΛΜΕ σκυλεύουν τὴν Ἐθνικὴ ἐορτή!

 1. Οπως ξέρεις τα έχω πάρει με την frau Diamantopoulou, όπως ξέρω καλά και το ποιόν της ΟΛΜΕ που είναι εκκολαπτήριο ψευδοιδεολογίας.

  Αλλά είμαι υπέρ της αντίσταση των μαθητών στην Παρέλαση, ως πολιτών κι όχι ως κόμματα βεβαίως-βεβαίως.

  1. Η παρέλαση είναι στρατιωτικός ελιγμός μάχης κι όχι επίδειξης όπως πολλοί νομίζουν. Πρωτο-εφαρμόστηκε, αν δεν κάνω λάθος, από τον Μέγα Φρειδερίκο γιατί ο βηματισμός βοηθάει στην ταχύτερη μετακίνηση μεγάλου όγκου στρατευμάτων. Αρα κι η όποια πράξη αντίστασης στον Εχθρό είναι τιμή.

  2. Τι μεγαλύτερη τιμή σε κάποιους που έδωσαν την ζωή τους, αν δώσουμε έστω κι εμείς το ελάχιστο κι ανώδυνο, ένα γιούχα ή ένα γιαούρτι, αλλά στο πνεύμα της Ελευθερίας. Γι αυτό δεν γίνονται όλα; Οχι για το θεαθήναι.

  Φυσικά ό,τι καλό, το αμαυρώνουν οι πολιτικάντηδες τύπου ΟΛΜΕ, ΚΚΕ κτλ

  Τουλάχιστον έτσι το σκέφτηκα.

  • Νετάκια, συμφωνῶ μαζύ σου καὶ παραλλήλως διαφωνῶ.
   Ἀπὸ ἐχθὲς τὸ βράδυ βλέπω διαρκῶς ἑλληνικὲς ταινίες μὲ θέμα τὸ ἔπος τοῦ 1940. Αἰσθάνομαι κομμάτι του. Ἀδυνατῶ νὰ περάσω στὴν κατάκρισι σήμερα κι αὔριο.
   Θέλω μόνον νὰ σκέφτομαι τοὺς ἥρωές μας.
   Διότι μὲ αὐτὰ καὶ μὲ τὰ ἄλλα μᾶς ἔχουν κάνει νὰ μὴν σεβόμαστε καὶ νὰ μὴν τιμοῦμε τίποτα.
   Συνεπῶς, ἐὰν ἔχουμε συνειδητοποιημένους πολῖτες, ἔχει καλῶς. Νὰ διαφωνήσουν καὶ νὰ προσβάλλουν. Ὄχι λεκτικῶς ὅμως.
   Ἐὰν ὅμως ἀπλῶς καίγονται γιὰ τὸ μνημόνιο, τότε καλὰ μᾶς κάνουν καὶ μᾶς πατοῦν στὸν κᾶλο. Μᾶς ἀξίζει.

 2. ΥΓ-Το προεδρείο της ΟΛΜΕ δεν ήταν που μιλούσε για κατάργηση των παρελάσεων Ο-Ε-Ο;;;; Και μας έλεγαν εθνικοπαράφρωνες; Αλλά δεν θα τους δώσω την χαρά να με καπελώσουν….

 3. Mais alors c’ est la guère.”
  Ἡ ἐπέτειος τοῦ ΟΧΙ ἀπὸ τὸν Ἰωάννην Μεταξᾶν ἑορτάζεται σήμερον ἀπὸ τὸ ΝΑΙ τοῦ Τζέφρυ!. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ!
  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ!! Καὶ μαζὺ τους νὰ ξεκουμπιστοῦν ὅλοι αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ καὶ κατ’ ἐξακολούθησιν ΤΟΥΣ ΕΨΗΦΙΖΑΝ ΕΠΙ 4 ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

Leave a Reply