Ὁ ἡγέτης καὶ ἡ κοσάρα.

 

 

 

 

Ο ηγέτης και η κοσάρα
Πόσες «κοσάρες» πρέπει να κυβερνήσουν αυτόν εδώ τον τόπο για να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα παγκόσμιο φαινόμενο;

Διάβαζα σήμερα ένα άρθρο στη φωνή της Ρωσίας, για την έξαρση στον πόλεμο των εξοπλισμών που θα ακολουθήσει τα γεγονότα στη Μεσόγειο και στη Μεγάλη Μέση ανατολή! Και μετά έπεσε το μάτι μου σε μια Κυπριακή εφημερίδα, σε ένα άρθρο, για την μετάβαση του κ.Χριστόφια, στο Οικόπεδο 12 και στην Πλατφόρμα της Noble !

To μυαλό μου, μεταφέρθηκε αστραπιαία, 21 χρόνια πίσω στο παρελθόν, όταν έκανα την πτυχιακή μου σε ένα χωριό Ποντίων! Η κυρά Σουμέλα, η αρχηγός και Μήτηρ των πάντων εκεί, μου έμαθε ότι οι Πόντιοι τις κότες, τις λένε «Κοσάρες» !!!

Πόσες «κοσάρες» πολιτικούς λοιπόν θα υποστούμε ακόμη εδώ στην Ελλάδα; 

Πόσες «κοσάρες» πρέπει να κυβερνήσουν αυτόν εδώ τον τόπο για να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα παγκόσμιο φαινόμενο; 

Ένα Εθνος με τους ποιο περήφανους πολίτες! Τους γιους και τις κόρες των ποιο δοξασμένων ανθρώπων στην Ιστορία του πλανήτη.

Ένα Εθνος στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν οι σημερινοί ηγέτες του!

Ηγέτες, που κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά επιτελεία, με μοναδικό σκοπό και στόχο την παραμονή τους στην εξουσία! Τίποτε άλλο!

Μια Κύπρος, πολύπαθη και μαρτυρική, χωρίς στρατιωτική υποδομή, με πληθυσμό ολιγάριθμο, με νωπές τις μνήμες από την μπότα του κατακτητή τολμούσε και τολμά.

Έφτιαξε μια οικονομία με πρότυπο την βασική θεωρία των οικονομιών κλίμακος και είχε μέχρι προσφάτως ένα ισχυρότατο νόμισμα.

Έπαιξε «δυνατά χαρτιά», την εποχή που η Ροσβορουζένιε (Ρωσική βιομηχανία) ήταν για κλείσιμο και ξαναέβαλε στο παιχνίδι την Ρωσική αμυντική βιομηχανία διεθνώς, με την περιβόητη ιστορία των S-300 !

Μπήκε στην ΕΕ. Με το σπαθί της ως Δημοκρατία της Κύπρου.

Είπε όχι στο σχέδιο Ανάν ! Και το όχι της ακούστηκε μέχρι και στο τελευταίο δωματιάκι, του γραφείου ακόμη και των πρωτόπειρων διπλωματών σε όλο τον κόσμο.
Απομακρυσμένη από τους πάντες και τα πάντα, σύναψε δάνεια με χώρες όπως η Ρωσία και δεν έμπλεξε με τους διεθνείς τοκογλύφους και τις … καμαριέρες τους.

Κι από την άλλη, εμείς! Τα αδέλφια των Κυπρίων!

Με ηγέτες που φοβούνται ακόμη και να ψελλίσουν το όνομα Ελλάδα!
Τυχάρπαστα πρόσωπα, που ένας επιχειρηματίας δεν θα τους προσλάμβανε ούτε για τηλεφωνήτριες!

Αναθέσαμε με την ψήφο μας, τις τύχες μας, σε οσφιοκάμπτες που είναι … υπερήφανοι γιατί θέλουν να καταργήσουν τη σημαία μας, τη θρησκεία μας και τα ήθη μας.

Άνθρωποι σκυθρωποί με θεό το χρήμα! 

Ανθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ελληνας δεν είναι σαν κι αυτούς! 

Και δεν θα γίνει ποτέ σαν κι αυτούς!

Καλημέρα κυρά Σουμέλα, και να είσαι καλά .. όπου κι αν βρίσκεσαι! Σ`ευχαριστώ που μ έμαθες νωρίς, πόσο άσχημο είναι για κάποιον να αισθάνεται και να διαβιεί ως … κοσάρα!!!  (Γιῶργος Ἀδαλῆς ἀπὸ Aegiantimes)

Τί νὰ σχολιάσῃ κάποιος; 

Γεμίσαμε πράγματι κοσᾶρες.

Καὶ τί κοσᾶρες!

Γιὰ σφάξιμο καὶ βράσιμο!

Φιλονόη. 

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ὁ ἡγέτης καὶ ἡ κοσάρα.

  1. Ὅπως τὰ γράφει ὁ φίλος ἔχουν τὰ πράγματα Φιλονόη. Κοσᾶρες εἴμεθα, καὶ τὶ κοσᾶρες. Ἄχρηστες. Παχειὲς, πλαδαρὲς καὶ ἄνοστες!

  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΟΝΟΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ..
    ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.. ΚΟΣΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. ΑΥΤΟΣ ΓΑΤΖΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..

Leave a Reply