Σάν πολλές πολεμικές ἀσκήσεις δέν γίνονται τώρα τελευταῖα;

Τὸ νὰ παρατηροῦμε τὰ τεκταινόμενα στὸν πλανήτη εἶναι πλέον καθημερινότης μας. 
Τὸ νὰ ἐκτιμοῦμε πὼς ἐντὸς ὁλίγου ξεκινοῦν πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις, σὲ κάθε γωνιὰ τῆς ὑφηλίου, ἐπίσης εἶναι ὀρατόν.
Μία κλωστούλα χωρίζει τὴν ἀνθρωπότητα ἀπὸ τὴν ἔκρηξιν…

Ὅμως τὰ ἄμεσα, αὐτὰ ποὺ μᾶς ἀφοροῦν, δὲν ἔπαψαν νὰ ὑπάρχουν.
Ἤδη πολλὲς ἀσκήσεις συμβαίνουν, σὲ ὅλα τὰ ὅπλα καὶ ὑπὸ ὅλες τὶς συνθῆκες.
Μήπως τελικῶς κάποια γεγονότα εἶναι πολύ πιό κοντά μας ἀπό ὅσο ἀντιλαμβανόμαστε μέ μίαν πρώτη ματιά;

Φιλονόη.

 

Αιφνιδιαστική άσκηση συνεργασίας ειδικών δυνάμεων και Αεροπορίας σε Ρόδο και ΑΟΖ

Νέα άσκηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης από το ΓΕΕΘΑ. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τις πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, εκτελείται Διακλαδική Άσκηση ¨Πυρπολητής 10¨, με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό:

Τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου αγκιστρωμένου σε ακτή νησιού.

Την εκτέλεση επιχείρησης Έρευνας Διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή

Την αεροδιακομιδή με Ε/Π τραυματία από πλοίο του ΠΝ.

Η άσκηση εκτελείται στην Ρόδο και την θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του νησιού.

Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αγκίστρωση του εχθρικού ταχύπλοου σκάφους μεγέθους πυραυλακάτου σε ακτή του νησιού το οποίο έχει αποβιβάσει εχθρικές δυνάμεις στο φίλιο έδαφος, ενώ ακολουθεί και δεύτερο κύμα . Η απάντηση των ελληνικών δυνάμεων είναι άμεση και διπλή, με την κινητοποίηση μαχητικών της ΠΑ και ειδικών δυνάμεων..

Τέσσερα F-16 απογειώνονται από την Κρήτη , με το ένα ζεύγος να έχει αποστολή την προσβολή στοχων εδάφους/επιφανείας και το δεύτερο την προστασία του εκτελώντας καθήκοντα εναέριας υπεροχής.

Ειδικές δυνάμεις οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο νησί με ελικόπτερα πραγματοποιούν στοχοποίηση του εχθρικού σκάφους με καταδείκτες λέιζερ για την προσβολή του από τα δύο F-16 που φέρουν όπλα με κατάδειξη λέιζερ (LGB).

Στη συνέχεια πραγματοποιείται προσβολή του εχθρικού σκάφους ενώ ταυτόχρονα το σύνολο των ειδικών δυνάμεων «σφραγίζει» την περιοχή για να εξαλείψει την όποια εχθρική αντίδραση από τα τμήμα ντα που έχουν πραγματοποιήσει την απόβαση, ενώ παράλληλα επιτηρεί και άλλα τμήματα που πιθανώς έχουν επίσης αποβιβαστεί.

Την ίδια ώρα ένα ελληνικό μαχητικό έχει απολεσθεί 30 μίλια ανατολικά της Ρόδου με τον χειριστή του να έχει εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Δύναμη CSAR της ΠΑ σε ελικόπτερο Super Puma υπό τη συνοδεία των F-16 που πραγματοποιούν αποστολή εναέριας αεροπορικής υποστήριξης πραγματοποιεί την διάσωση του πιλότου παρουσία εχθρικής αντίδρασης.

Στην ακτή του νησιού κατά τη διάρκεια εξάλειψης του προγεφυρώματος από τις ειδικές δυνάμεις έχει υπάρξει τραυματισμός προσωπικού και ελικόπτερο από παραπλέουσα φρεγάτα πραγματοποιεί αεροδιακομιδή του στο σκάφος του ΠΝ για την προσφορά των πρώτων βοηθειών.

πηγή

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
One thought on “Σάν πολλές πολεμικές ἀσκήσεις δέν γίνονται τώρα τελευταῖα;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Σάν πολλές πολεμικές ἀσκήσεις δέν γίνονται τώρα τελευταῖα; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply