Ὅταν χρωστᾷς πολλὰ εἶσαι …ἀνώνυμος!!!

Ὅταν χρωστᾷς πολλὰ εἶσαι ...ἀνώνυμος!!!Γιατι δεν τολμούν να αναφέρουν ούτε το όνομά του, όταν άλλους, με παρόμοιες κατηγορίες, τους προφυλάκιζαν στο άψε-σβήσε και για ποσά της τάξεως των 300 ευρώ, την ίδια ώρα που διαπομπεύονται και σύρονται σε όλες τις δημόσιες αρχές ως εγκληματίες;
Τόσο …«δικός τους» είναι πια αυτός ο επιχειρηματίας;

Τα κέρδη από την εκμετάλλευση αυτών των χρημάτων θα επιστραφούν; Ή όχι;

Σίγμα

Ποσό ύψους 500.000 ευρώ δήλωσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι κατέβαλε στα δημόσια ταμεία, επιχειρηματίας ο οποίος αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργανώσεως, που διευκόλυνε σε διακίνηση και απόκρυψη παρανόμων χρημάτων, στοιχεία που απετέλεσαν την αιτία για πρόσφατη κατάθεση σε κλιμάκιο εισαγγελέων του πρώην στελέχους τεχνικών υπηρεσιών της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εν λόγω επιχειρηματίας προσήλθε στην Εισαγγελία σήμερα, δύο ημέρες μετά την σχεδόν 10ωρη κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι, ενώπιον τεσσάρων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που του καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα, που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ».

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου περιλαμβάνεται στην λίστα καταθετών της HSBC στην Ελβετία, που προέρχεται από το σύνολο του υλικού που υπέκλεψε από την άλλοτε εργοδότρια του τράπεζα ο Ερβέ Φαλτσιανί. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται και ως ένας από εκείνους που καταγγέλλονται πως έκαναν χρήση των διευκολύνσεων που, κατά τις καταγγελίες, παρείχε η ερευνώμενη «εγκληματική οργάνωση» σε όσους ενδιαφέρονταν να φοροδιαφύγουν και να αποκρύψουν παράνομα χρηματικά ποσά.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι ο Ερβέ Φαλτσιανί, αφορά σε στοιχεία που απέστειλε τον περασμένο Αύγουστο ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχετικά με πρόσωπα που οργανωμένα εξυπηρετούσαν όσους ενδιαφερόταν να «φυγαδεύσουν» χρήματα σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.

Ο επιχειρηματίας, που σήμερα επισκέφθηκε την Εισαγγελία, είχε κληθεί από τους εισαγγελείς που ερευνούν τώρα την υπόθεση «εγκληματική οργάνωση» σε εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Φέρεται, μάλιστα, αρχικά να είχε ζητήσει προθεσμία για τις εξηγήσεις του, πλην όμως και μετά από συζήτηση με τους εισαγγελικούς λειτουργούς για την δυνατότητα ακαταδίωκτου σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων, επανήλθε στην Εισαγγελία μετά την δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί.

Ο επιχειρηματίας στοχεύει με την σημερινή του κίνηση να επιτύχει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν ότι αν επιστρέψει τα χρήματα δεν διώκεται.

ΠΟΝΤΙΚΙ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply