Δυσχεραίνει ἡ διεθνὴς θέσις τῆς Τουρκίας

Ἔκτακτον!!!!

Μὲ πρόσχημα τὸν πάστορα Μπράνσον, νέες ἐπιθέσεις τοῦ Τρᾶμπ κατὰ τῆς Τουρκίας καὶ τοῦ Ἐρντογᾶν ἐξαπολύονται!!!
ΝΑΤΟ καὶ Τουρκία ὁδεύουν σὲ πλήρη ῥήξη!!!

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούσιν, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, ως αντίποινα για τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Μπράνσον, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Τουρκία επί 23 χρόνια.
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να τραβήξει τη σκανδάλη δυσχεραίνει αισθητά τις σχέσεις σε διμερές επίπεδο, προάγοντας το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Ρωσία ως παράγοντες ελέγχου και σταθεροποίησης της Τουρκίας.

πηγὴ

πηγὴ

πηγὴ

πηγὴ

Μία νέα συμμαχία, ἡ MESA, γιὰ τὶς Ἀραβικὲς καὶ μουσουλμανικὲς χῶρες, ποὺ προετοιμάζεται ἀπὸ τὸν Τρᾶμπ, δὲν προβλέπει τὴν συμμετοχὴ τῆς Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τέσσερις διαφορετικές πηγές, αυτή η συμμαχία (MESA) αφορά στις έξι αραβικές χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), δηλαδή το Μπαχρέιν, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

πηγὴ

Τώρα εἶδαν οἱ Ἀμερικανοὶ ἀκόμη καὶ τὶς τουρκικὲς προκλήσεις στὴν Κύπρο:

Στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV αναφέρεται η δήλωση της πρέσβειρας της Αιγύπτου στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mai Taha Mohamed, η οποία αναφερόμενη στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά της Τουρκίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο», και η είδηση αναπαράγεται και από το Ensohaber. Οι ίδιες δηλώσεις αναπαράγονται και από ιστοσελίδες, όπως ενδεικτικά αναφέρει και το ιρανικό Reuters.

πηγὴ

Ἠπειρώτης Ἀετὸς

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply