Ἀντιμετωπίζοντας τὴν οὐρικὴ ἀρθρίτιδα

Όποιος έχει βιώσει τον πόνο από την  επίθεση της οξείας ουρικής αρθρίτιδας ή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα πουλήσει ακόμα και  την ψυχή του για να βρεί γρήγορη ανακούφιση από την αγωνία.
Τα περισσότερα φάρμακα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να λειτουργήσουν και να φέρουν  ανακούφιση.
Και, πολλά από αυτά τα ίδια τα φάρμακα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Και  εάν θα μπορούσατε να κάνετε ένα ποτό, και μέσα σε  λίγα λεπτά, να βοηθούσε τον πόνο να υποχωρήσει σε ανεκτά επίπεδα ή να τον ανακουφίσει εντελώς;
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Λοιπόν, δεν είναι.

Η βασική αιτία της ουρικής αρθρίτιδας, της αρθρίτιδα και της ινομυαλγίας είναι μια ανισορροπία στο σύστημα που προκαλεί οξέωση, η οποία είναι η βάση των περισσότερων σωματικών ασθενειών.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το pH σας είναι εκτός ισορροπίας και το σώμα σας προσπαθεί να φέρει πίσω την ισορροπία με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.
Ακόμη και στις αυτοάνοσες νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ρίζα της αιτίας της είναι η ανισορροπία.

Η προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την ισορροπία του είναι αυτό που προκαλεί την αρθρίτιδα, το υψηλό ουρικό οξύ, μυϊκούς σπασμούς και μια σειρά από άλλα προβλήματα.
Η λύση είναι να βοηθήσουμε το σώμα να  εξισορροπήσει το pH του στο φυσιολογικό επίπεδο  με την κατανάλωση αλκαλικών τροφίμων.

Εδώ είναι τρία βασικά υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ισχυρές θεραπείες και να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την φλεγμονώδη αρθρίτιδα και τους πόνους των  ρευματισμών, τις επιθέσεις της  ουρικής αρθρίτιδας και τα εξουθενωτικά επεισόδια της ινομυαλγίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Καμμία  θεραπεία δεν λειτουργεί το ίδιο καλά για όλους.

Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλα αυτά, ένα την κάθε φορά, και να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλλίτερα στην κάθε περίσταση.

Ἀντιμετωπίζοντας τὴν οὐρικὴ ἀρθρίτιδα

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό μπορεί να ανακουφίσει την ουρική αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις σχεδόν αμέσως και επίσης να  μειώσει τα   υψηλά επίπεδα του ουρικού οξέος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί να περιμένουμε έως και δύο ημέρες για να έλθει η πολυπόθητη ανακούφιση.

Ωστόσο, αν την λαμβάνουμε τακτικά, θα αποτρέψει τις επιθέσεις πριν αυτές συμβούν.

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι 240 ml  νερό και πιείτε το με την μία.

Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 4 κουταλάκια του γλυκού τα οποία τα πίνουμε καθ ‘όλη την ημέρα κατά την διάρκεια μιας οξείας επιθέσεως.
Στην συνέχεια μειώνουμε την δόση, καθώς ο πόνος υποχωρεί.

Αλλά η μαγειρική σόδα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.
Τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για την υπέρταση θα πρέπει να συμβουλευθούν έναν επαγγελματία υγείας πριν από την χρήση της μαγειρικής σόδα με αυτόν τον τρόπο.

Μηλόξειδο, μηλίτης

Τα στοιχεία που υπάρχουν και οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το  μηλόξειδο, ο  μηλίτης ανακουφίζει από τον  πόνο στις αρθρώσεις, τον οξύ πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, μυϊκούς σπασμούς και ουρική αρθρίτιδα.
Το μηλόξειδο ενεργεί για να βοηθήσει στην δημιουργία μιας αλκαλικής καταστάσεως στο σώμα  διεγείροντας τα πεπτικά υγρά, συμπεριλαμβανομένου του διττανθρακικού (σόδας), που  απελευθερώνεται από το πάγκρεας.

Αυτή η  εξαιρετικά αλκαλική ουσία εξουδετερώνει το  όξινο του μηλόξειδου και των οξέων του στομάχου, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του ρΗ. Ανακατέψτε 1 – 2 κουταλιές της σούπας ξείδι σε ένα ποτήρι με νερό και το πίνουνε μονομιάς.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το πίνουν σιγά σιγά.
Ωστόσο, φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται μονομιάς. Εάν είναι πάρα πολύ ισχυρό χρησιμοποιούμε λιγότερο ξείδι στην αρχή και ανεβάζουμε σιγά σιγά μέχρι την πλήρη δόση.
Ο μηλίτης είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην ανακούφιση από τις οξείες επιθέσεις της ουρικής αρθρίτιδας. Πάντα να χρησιμοποιείτε οργανικό ξείδι με την μάνα μέσα.

Χυμός λεμονιού και μαγειρική σόδα

Ένα άλλο αλκαλικό  ποτό που κάνει θαύματα για μερικούς ανθρώπους είναι κοκτέιλ απο  χυμό λεμονιού και σόδα.

Η ανάμιξη του πολύ όξινου χυμού λεμονιού με την πολύ αλκαλική σόδα  δημιουργεί ένα τέλεια ισορροπημένο pH που ταιριάζει με το υγιές φυσικό pH του σώματος, που βοηθά να αποκατασταθεί η ισορροπία σχεδόν ακαριαία.

Ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού – περίπου μισό κρασοπότηρο 60 ml σε ένα ψηλό ποτήρι.
Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αφήστε το να  φουσκώσει μέχρι να είναι εντελώς επίπεδο – περίπου δύο λεπτά.  Μπορείτε επίσης να το αναδεύετε.
Προσθέστε ένα ποτήρι 240 ml  νερό και πιείτε το αμέσως. Θα πρέπει η γεύση του να είναι σαν του νερού.

Επιμέλεια μεταφράσεως

Ευαγγέλου Μαριάννα
βιοχημικός Μς
Φύτρο

(Visited 170 times, 1 visits today)




Leave a Reply