Ραδιενεργός πτήση μελλοθάνατων – Το Τσερνόμπιλ ξαναζεί (βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες, πραγματικά ηρωικοί χειριστές του ιαπωνικού Στρατού, πετούν τα ελικόπτερα CH-47 Chinnok, πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σε μία ραδιενεργή κόλαση, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων. Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές με 7,5 τόνους θαλασσινού νερού το πρωί της Πέμπτης τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του σταθμού της Φουκουσίμα.

Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καπνός από την φωτιά στην υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων, εκλύει αρκετά μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Πρακτικά τα πληρώματα των ελικοπτέρων, όπως και οι 50 εργαζόμενοι που έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ως “απώλειες”. Οι πιθανότητες επιβίωσής τους τα επόμενα δέκα χρόνια, ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης του κάθενός είναι λιγότερες από 30%…

Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε την ηρωική προσπάθεια των Σοβιετικών συναδέλφων τους πριν ακριβώς από 25 χρόνια και την τραγική κατάληξη ενός από αυτά τα ελικόπτερα (Mil Mi-8) στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και πάκτωσης με τσιμέντο του πυρηνικού αντιδραστήρα. Τα επόμενα χρόνια δεν επέζησε κανένα μέλος από τα πληρώματα των ελικοπτέρων.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18381&Itemid=150

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ραδιενεργός πτήση μελλοθάνατων – Το Τσερνόμπιλ ξαναζεί (βίντεο)

  1. Αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που παίρνουν μέρος σε αυτό έπρεπε να τους ανακηρύξουν ΗΡΩΕΣ της ανθρωπότητας , τι ψυχή πρέπει να έχεις για να κάνεις κάτι τέτοιο ;
    Παρακολουθώ όλες αυτές τις μέρες τον αγώνα που δίνουν , τι να πει κανείς , τα λόγια δεν φτάνουν .

  2. ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩ. ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Leave a Reply