Περᾶστε τώρα ποὺ …ἀπογράφει!

Ναὶ παρακαλῶ! Ἀπογραφή τοῦ πληθυσμοῦ! Μὲ κάθε νόμιμο μέσον! Θὰ ἀπασχοληθοῦν σχεδὸν 70.000 ἄνθρωποι, γιὰ τόσους μῆνες, πρὸ κειμένου νὰ καταγραφοῦν καὶ οἱ ΛΑΘΡΟέποικοι! Κι ἔως ἐδῶ ἔχει καλῶς! Κάποτε πρέπει νὰ μάθουμε ἀκριβῶς πόσοι εἶναι! Ἀλλὰ ἐν μέσῳ τόσο μεγάλων οἰκονομικῶν προβλημάτων, ξεκινᾶμε ἀπογραφή; Καὶ ποιός θὰ πληρώσῃ; Οἱ ἐταῖροι μας ἢ ὁ Ῥαγκούσης;  

Καὶ τὸ ἄλλο; Δὲν τίθεται θέμα ΛΑΘΡΟεισβολῆς πλέον! Ὅλοι νόμιμοι; Ὅλοι καταγράφονται σὰν νὰ μὴν κατεπάτησαν ποτέ τὰ σύνορα καὶ τοὺς νόμους τοῦ κράτους; Κι ὅλα αὐτὰ διὰ χειρὸς Ῥαγκούση;  

Βρωμάει; Ὅπως κι ὄλα τὰ ἄλλα; Μᾶλλον… Ἀλλὰ οἱ δικές τους μῦτες ἔχουν κλειδώσει μὲ τὰ μανταλάκια καὶ δὲν ἀντιλαμβάνονται τίποτα! Μὰ τίποτα!!!

Φιλονόη.

παράνομοι μετανάστες θα απογραφούν αντί να απελαθούν!!!

Τις λεπτομέρειες της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών από τις 10 ως τις 24 Μαΐου 2011 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη.

Οπως επεσήμανε ο ίδιος, «τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Παράλληλα, τόνισε ότι η απογραφή αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.

Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό.

Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι. Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150 νοικοκυριά.

«Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε φαινόμενα μετακίνησης του πληθυσμού, να μετακινείται δηλαδή ο πληθυσμός για να απογραφεί σε άλλο τόπο από αυτόν της σημερινής του κατοικίας» σημείωσε η γενική διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Αθανασία Ξενάκη και πρόσθεσε ότι η απογραφή θα γίνει «με επίσκεψη του απογραφέα στο νοικοκυριό για μια συνέντευξη διάρκειας 24 λεπτών».

Τι θα γίνει με τους μετανάστες

Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής. Δηλαδή θα εντοπίζονται άτομα που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν θα ειδοποιούνται οι αρμόδιες αρχές!

Συνοδοί και διερμηνείς θα προσεγγίσουν μαζί με τους απογραφέα και χώρους όπου διαμένουν μαζικά μετανάστες. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τους μετανάστες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αλβανικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά, τα Κινεζικά, τα Πακιστανικά και τα Αφγανικά. Το κόστος όλων αυτών κ. Ραγκούση;;;

Δημοψήφισμα γιὰ τὸ μεταναστευτικό

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply