Ὥρα γιά ἕνα …«ἀποδεκτό» στρατιωτικό πραξικόπημα;

Ὥρα γιά ἕνα ...«ἀποδεκτό» στρατιωτικό πραξικόπημα;«…Μακάρι, λοιπόν, να παρέμβαινε με όρους …φραγκεϊκούς ο κ. Φράγκος στην ελληνική κατρακύλα. Αν μάλιστα χρησιμοποιούσε και τον στρατό, θα ήταν από τις περιστώσεις που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αποδεικνύονταν καταστροφικές. Η επικινδυνότητα των στρατιωτικών-πραξικοπηματιών ξεκινά, όταν οι αρχηγοί έχουν ακαλλιέργητο πνεύμα, φθονερή ψυχή, συμπλεγματισμούς κατωτερότητας και περιορισμένο, ανάπηρο πνεύμα….»

Υπέρ στρατιωτικού πραξικοπήματος είχε ταχθεί υποψήφια με Το Ποτάμι

Μια γυναίκα η οποία είχε ταχθεί υπέρ του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα – αρκεί να γινόταν από καλλιεγημένους άνθρώπους- έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Το Ποτάμι, το οποίο ανακοίνωσε την Δευτέρα και το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Η συνειδητή αυτή επιλογή ερμηνεύεται ως διολίσθηση του κόμματος προς την ακροδεξιά – κάτι που έπραξε και ο επικεφαλής του κ. Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στην Θεσσαλονίκη ώστε να πολώσει το κλίμα στο κέντρο-,  ως αντιστάθμισμα στην επιλογή του κ. Σπ. Λυκούδη, αλλά και του κ. Χάρη Θεοχάρη

Πρόκειται για την κυρία Ντίνα Δαβιλά από την Ρόδο, η οποία σε αρθρογραφία της στο  protagon.gr το οποίο ήταν τότε ιδιοκτησίας Σταύρου Θεοδωράκη, είχε ταχθεί υπέρ του πραξικοπήματος και πρότεινε μάλιτα ως επικεφαλής του τον κ. Φράγκο Φραγκούλη.

Διαβάστε το άρθρο το οποίο έχει κατέβει  από το protagon:

«Αν υποτεθεί ότι υπήρχε ο κίνδυνος ενός πραξικοπήματος – γεγονός που επιβεβαιώνει η ιστορία- σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση που βίωνε μια κοινωνία, όπου η ύπαρξη της Δημοκρατίας ήταν φαινομενική, ένας Φραγκούλης Φράγκος θα ήταν δυνητικά «πραξικοπηματίας» με πολύ διαφορετικούς όρους από τους συνηθισμένους. Διότι, των πραξικοπηματιών η κοσμοθεωρία θέλει τους άλλους υποδεεστέρους και τους εαυτούς τους ως γήινους θεούς, που θα «σώσουν» την πατρίδα και θα ικανοποιήσουν και την εσωτερική τους ανασφάλεια.. Ο Φράγκος Φραγκούλης δεν είχε τέτοια θέματα ποτέ. Ούτε οι σπουδές του, ούτε η στάση ζωής του, ούτε και οι θέσεις των αξιωματικών που είχε συναναστραφεί και μιλούν για αυτόν- και μάλιστα είναι καθολική η θετική τους άποψη- επιτρέπουν να καταταχθεί στους επικινδύνους .

Αντιθέτως, θα έλεγα πως, ίσως, δεδομένης της καταστάσεως όπου άπαντα ελέγχονται και διαχειρίζονται από τους πολιτικούς μας στον βαθμό που επιτρέπουν και επιβάλλουν τελικώς την αναξιοπρεπή διαβίωση μεγάλου πληθυσμού των Ελλήνων, ο κ Φράγκος, αν αποφάσιζε να οργανώσει τους καλλίτερους αξιωματικούς της Ελλάδας, προκειμένου να συντονιστούν και να φέρουν αέρα ανανεώσεως στο κοινοβούλιο, απομακρύνοντας τα λαμόγια και υπενθυμίζοντας τις αρχές του Συντάγματος, που επιβάλλει εις ΑΠΑΝΤΕΣ να είναι ισότιμοι απέναντι στην νομοθεσία, θα το έκανε – αν υπήρχε, τονίζω, η μηδαμινή πιθανότητα να ενεργήσει έτσι- με τέτοιο τρόπο που δεν θά άνοιγε μύτη. Ας θυμηθούμε την 3η Σεπτεμβρίου. Οι διπλωματικές ικανότητες και οι ακαδημαϊκές γνώσεις του κ Φράγκου είναι εξαιρετικές. Τώρα, γιατί βρίσκεται…σπίτι του και όχι στο κοινοβούλιο, είναι η απόδειξη πως στην χώρα τούτη δεν εκτιμούμε τους αξίους, αλλά τους μετρίους, χαρακτηρίζοντας ως πραξικοπηματίες εκείνους που μας βολεύει. (Άραγε, το πραξικόπημα φορά μόνο στρατιωτική στολή;).
Επιπλέον, ο κ Φράγκος είναι, όπως δείχνει η στάση ζωής του, πολύ πάνω από τον μέσο όρο των βουλευτών της χώρας. Συνεπώς, λείπουν πρόσωπα με την οξυδέρκεια, την γνώση, το ήθος, τον ρεαλισμό, την αποτελεσματικότητα, την διορατικότητα, την αμεσότητα και την ευθύτητα του Φραγκούλη Φράγκου από το Κοινοβούλιο.

Μακάρι, λοιπόν, να παρέμβαινε με όρους …φραγκεϊκούς ο κ. Φράγκος στην ελληνική κατρακύλα. Αν μάλιστα χρησιμοποιούσε και τον στρατό, θα ήταν από τις περιστώσεις που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα αποδεικνύονταν καταστροφικές. Η επικινδυνότητα των στρατιωτικών-πραξικοπηματιών ξεκινά, όταν οι αρχηγοί έχουν ακαλλιέργητο πνεύμα, φθονερή ψυχή, συμπλεγματισμούς κατωτερότητας και περιορισμένο, ανάπηρο πνεύμα. (Θυμάμαι κάποιον ανώτατο αξιωματικό στο παρελθόν να επαναλαμβάνει με το ύφος απαγγελίας του εθνικού ύμνου το «μόνος μου! Μόνος πήγαινα σχολείο περπατώντας κάθε ημέρα 17 χλμ από το χωριό μου. Και να! δείτε με, πού έφθασα»).

Κατά τ΄αλλά, ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ποταμιού συμμετέχουν οι:

Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλλίτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο

Θανάσης Σκόκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή

Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης- Ερευνητής ΙΤΕ

Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου, Γιατρός -Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμοσχεύσεως Μυελού

Ιόλη Καλαβρεζου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks

Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός -Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Δημήτρης Κυριακού, Eπικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας «Ευφυούς Εξειδικεύσεως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια

Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ενώσεως Εισαγγελέων

Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας

πηγή

(Visited 39 times, 1 visits today)
Leave a Reply