Ἐρωτᾶται ὁ Ὑπουργὸς Δημοσίας Τάξεως κι ὁ Εἰσαγγελεύς τοῦ Ἀρείου Πάγου.

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ενώ με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης διενεργείται ΕΔΕ για παράβαση καθήκοντος εναντίον 24 αξιωματικών, γιατί…δεν έκανα προσαγωγές ή/και συλλήψεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην τελευταία μπασκετική συνάντηση των δύο «αιώνιων αντιπάλων» 
Ερωτάται ο κ. Δένδιας αλλά και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:
Γιατί δεν ακολουθείται η ίδια διαδικασία γιά δικαστικούς, εφοριακούς αλλά και πολιτικούς οι οποίοι καθημερινά γίνονται αυτόπτες μάρτυρες, σε κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις όπως η φοροδιαφυγή, ή μη καταβολή Φ.Π.Α., η ασύστολη κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και κατοχυρωμένων σημάτων;
Και αναφέρομαι σε όλους αυτούς που περνούν σχεδόν επιδεικτικά δίπλα από τους παραεμπόρους, στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια, στην πλατεία Βικτωρίας κ.α. αλλά και σε όλα τα κέντρα των πόλεων οι οποίοι ανταγωνίζονται αθέμιτα τους νόμιμους εμπόρους, κατά παράβαση κάθε άρθρου των εμπορικών και φορολογικών νόμων. Καθημερινά οι πωλήσεις του παραεμπορίου ξεπερνούν Πανελλήνια τα 1.500.000 ευρώ. Δηλαδή δεν εισπράττει το κράτος (καθημερινά) από Φ.Π.Α. τουλάχιστον 345.000 ευρώ, φόρους τουλάχιστον 390.000 ευρώ, ενώ δεν επιβάλλονται πρόστιμα τουλάχιστον 1.500.000 για έκδοση πλασματικών τιμολογίων, αφού οι εισαγωγείς των παράνομων εμπορευμάτων εκδίδουν προς επιλεγμένες επιχειρήσεις τιμολόγια με τις ποσότητες εμπορευμάτων αλλά με ελάχιστη αξία. 
Αντίθετα επιτίθενται με μανία κατά των Ελλήνων φορολογουμένων, μισθωτών και συνταξιούχων, οδηγούν εμπόρους που πλήττονται στην φυλακή ή στην αυτοκτονία!
Ο δε έωλος ισχυρισμός ότι δήθεν προσπαθούν να βρουν τους χονδρεμπόρους και εισαγωγείς επιστρέφετε στους εμπνευστές του, αφού εάν περιοριστούν οι λιανέμποροι (κυρίως παράνομοι μετανάστες) πλήττονται οι χονδρέμποροι και εισαγωγείς και μοιραία θα αναγκαστούν να στραφούν προς νόμιμες δραστηριότητες. Ακόμη δε οι λιανοπωλητές είτε θα στραφούν και αυτοί προς την νομιμότητα, είτε όσοι βρίσκονται παράνομα στην χώρα θα αναγκαστούν να επαναπατριστούν! 
Φαρισαίοι και υποκριτές!
Βεβαίως μπορούν να καταθέσουν μηνυτήριες αναφορές για παράβαση καθήκοντος των παραπάνω, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς οπαδοί της νομιμότητας. 
Ιωάννης Δέμος

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἐρωτᾶται ὁ Ὑπουργὸς Δημοσίας Τάξεως κι ὁ Εἰσαγγελεύς τοῦ Ἀρείου Πάγου.

Leave a Reply