Μᾶς χρωστᾶνε, δὲν χρωστᾶμε.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!

Διέξοδος στην ελληνική κρίση;

 

Ελληνίδες,  Έλληνες.

Είναι πλέον φανερή η πλήρης αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζουν επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης, ύφεσης, υπερχρέωσης και αντιλαϊκών μέτρων. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής αποτελεί η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: εκπρόσωπος της ξενοδουλείας και εκτελεστής της Τρόικας!

Όμως, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ύψος των πολεμικών οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (κατοχικό δάνειο, πολεμικές επανορθώσεις) είναι τουλάχιστον εκατόν εξήντα δύο (162) δισ. ευρώ, άτοκα! Συμψηφιζόμενο το ποσόν αυτό,λογιστικά, με το τρέχον (ανεπιβεβαίωτο) δημοσιονομικό χρέος, ανακουφίζει την οικονομία μας και εξασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, εκτονώνει σταθεροποιητικά τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη, ενώ η ένταξή του στον προϋπολογισμό της Γερμανίας γίνεται εύκολα ανεκτή, σε κατανομή 30-40 ετών.

 Για ποιο λόγο δεν το απαιτούν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις;

Γιατί σιωπούν τα κόμματα;

Όταν οι πολιτικοί ολιγωρούν, έρχεται η ώρα των πολιτών! Όταν το πολιτικό μας σύστημα δεν μπορεί να απαντήσει, ένα οργανωμένο κίνημα οφείλει να το αναλάβει!

Οι μεγάλες διαδηλώσεις του καλοκαιριού κατέδειξαν την αντίθεση του ελληνικού λαού στην ακολουθούμενη πολιτική και στους εκπροσώπους της. Το μαζικό και ακομμάτιστο κίνημα των «αγανακτισμένων» πρέπει να αναβαθμιστεί και να συγκροτηθεί. Ένας από τους στόχους του πρέπει να είναι η μαζική υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας (ΕΣΔΟΓ) και του παρατεταμένου, πολύμορφου αγώνα του για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Ήδη διεξάγεται προσπάθεια παγκόσμιας ενημέρωσης, με τη συλλογή υπογραφών στοhttp://www.greece.org/blogs/wwii/ ,διαδικτυακής κοινότητας, της ελληνικής ομογένειας. Η κινητοποίησή μας για τη συλλογή υπογραφών στην Ελλάδα με αίτημα την άμεση διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών –ακόμη και μέσω δημοψηφίσματος– θα μπορούσε να συμβάλλει στο να συνθέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το σύγχρονο δημοκρατικό-πατριωτικό κίνημα, που θα ανασυντάξει, το συλλογικό Εμείς, το κοινωνικό Εμείς, το  πατριωτικό Εμείς!

 

Σας καλούμε στην πολιτική εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ (Στουρνάρη και Πατησίων, Πολυτεχνείο), τη  Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 18.00.

Θα μιλήσουν οι : Λευτέρης Βερυβάκης, Στέφανος  Ληναίος, Γιώργος  Καραμπελιάς.

Θα παρέμβουν: Π. Γεννηματάς, Θ. Δάλμαρης, Γ. Καισάριος, Γ. Κόκκας, Π. Κρητικός, Ι.      Μαύρος, Μ. Μηλιαράκης, Ν. Μπινιάρης, Χ. Φλάισερ.

Για την άρνηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων της Τρόικας.

Για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Για να καταδικαστούν οι ντόπιοι πρωταίτιοι της χρεοκοπίας.

 

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ! (βῆμα Σαρωνικοῦ)

(Visited 9 times, 1 visits today)
Leave a Reply