Ἐμένα πάντως ἐκβιασμὸς μοῦ βρωμᾶ πάλι!

Τί δημοψήφισμα καὶ κουραφέξαλα;Ἐμένα πάντως ἐκβιασμὸς μοῦ βρωμᾶ πάλι!

Ἀκόμη κι ἐὰν τόλμήσῃ νὰ τὸ κάνῃ, ποὺ δὲν τολμᾶ, σιγὰ μὴν τὸ λάβῃ ὑπ’ ὄψιν του. 

Γραμμένους μᾶς ἔχει κανονικότατα. 

Ἀλλὰ τίθεται θέμα παρασκηνίου. 

Τὸν κράζουν ὅλοι οἱ κολλητοί του. Κάτι μοῦ βρωμάει ἐδῶ λοιπόν. Ἤ ξέφυγε καὶ δὲν ἢξερε τί ἔλεγε (σύνηθες) ἢ ἔτσι τοῦ εἶπαν γιὰ νὰ πάρῃ κάτι. (Τί;;;;;) Τὴν ὥρα ποὺ ὁ Μπένυ στὸ μεταξὺ βγάζει τὴν χολή του. (Λέμε τώρα…)

Διεθνής κατακραυγή για το δημοψήφισμα από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ

Για… εξηγήσεις καλείται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη που διεξάγεται από αύριο στις Κάννες της Γαλλίας, όπως άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία ο Νικολά Σαρκοζί και η ‘Αγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν τελικώς αύριο στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) στις Κάννες με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ και κατόπιν, στις 21:30 με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον  Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν «την κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ». 
Η συγκεκριμένη συνάντηση ονομάστηκε σύνοδος “διαβούλευσης” θα συμμετέχουν, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι , της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.Νωρίτερα σε δήλωση που έκανε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σαρκοζί, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο ελληνικό πρόβλημα.

«Το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» ήταν μία από τις προσεκτικά επιλεγμένες φράσεις που χρησιμοποίησεο πρόεδρος της Γαλλίας. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαρκοζί με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο κ. Σαρκοζί, στο δείπνο που ο ίδιος και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες με τον κ. Παπανδρέου “θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν θα μπορούσαν να διατηρηθούν».  (πρῶτο θέμα)

Τόσο πολὺ τρόμαξε ἡ Εὐρώπη, ποὺ ὁ Σαρκοζὺ διέκοψε τὸν θηλασμό. Ἡ δὲ Ἀνγγέλα ἀκονίζει τὰ νύχια της. Κάποιον θὰ σκίσῃ μᾶλλον. 
Κι ἐδῶ δὲν πᾶνε πίσω!
Ὄχι ἡ Ἀλέκα! Βροντερό! (Ἄκουσες Ἀλέκα;) 
Δὲν ξέρω λοιπόν τί κρύβεται πίσω ἀπὸ τὴν νέα παράστασι. 
Κάποιοι σίγουρα (βλέπετε ἀποχωροῦντες) λάκισαν (;;;;) πρὸ κειμένου νὰ σώσουν κάτι! (Τί;;;;;)
Κάποιοι ἄλλοι τὸ παίζουν δημοκρᾶτες.
Κάποιοι τρίτοι ἑτοιμάζονται.
Κι ἐμένα μοῦ μυρίζει ἕτοιμη διάδοχος κατάστασις. Ἕτοιμες λύσεις, ἕτοιμα πρόσωπα, (διόλου ὅμως κοινῆς ἀποδοχῆς) ἕτοιμα νέα φαγοπότια. 
Ὁ Καρατζαπαίρνης ἔχει συζητήσεις μὲ Σαμαρᾶ. Ὁ Τσίπρας λέει τὰ δικά του. Ἡ Ἀλέκα στὴν κοσμάρα της. Ὁ Σαμαρᾶς σὲ ὅλα ἔχει συμφωνήσει καὶ περιμένει νὰ τοῦ δόσουν χαρτοφυλάκιο. 
Κι ἐμεῖς;
Καλά…
Ἐμεῖς ἔχουμε δρόμο ἀκόμη…. 
Θὰ μᾶς πάρῃ ἡ νύχτα σχεδόν. 
Υ.Γ. Ὁ ἐκβιασμὸς πρὸς ἐμᾶς πάντα, ἐν μέρει, ἀλλὰ ἰδίως πρὸς ὅλους αὐτοὺς ποὺ θὰ πρέπῃ  νὰ προστρέξουν καὶ νὰ συνυπογράψουν.  Τελικῶς πράγματι ὁ ἠλίθιος εἶναι ἀήτητος. Δὲν ἀλλάζει μὲ τίποτα αὐτό! 
(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply