Τό indymedia ὑπέρ τῆς γενοκτονίας τῶν Παλαιστινίων;

Ξεμπροστιάστηκε καὶ τὸ indymedia..
Ὄχι ὅτι περιμέναμε κάτι ἄλλο ἀπὸ παρατήματα τῶν ΜΚΟ τοῦ Soros….

Ὄθων Δρακᾶτος

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιὰ τὸ indymedia…
Τὸ τί σκοποὺς ἐξυπηρετεῖ καὶ ποιὰ εἶναι τὰ ἀφεντικά του μπορεῖτε ὅλοι νὰ τὸ κατανοήσετε ἐὰν διαβάσετε τὸ περιεχόμενο καὶ τὸ ὕφος τῆς ὁδηγίας (διαταγῆς) ποὺ ἐξέδωσε ἡ συντακτικὴ ὁμάδα τοῦ indymedia….

Remy Creusa

Πιὸ ἀναλυτικά:
Σὲ ἀναζήτησιν ποὺ ἔκανα στὴν σελίδα τους μὲ τὶς λέξεις: «Παλαιστίνιους», «Γάζα», «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ», «Τζιχαντιστές», «Ισραηλινών», «δύο κρατών» ἔλαβα αὐτὴν τὴν εἰκόνα:

ὡς ἀποτέλεσμα. 

Ἀναγκαστικὰ λοιπὸν ἄρχισα νὰ ἀναζητῷ γενικῶς, ὁ,τιδήποτε εἶσε σχέσιν μὲ τὴν Γάζα.
Τελικῶς τὸ βρῆκα ἐδῶ

Ἔχουμε λοιπὸν καὶ λέμε…
Ἡ ἀνακοίνωσις ἔχει ὡς ἐξῇς:

Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Η διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia παρακαλεί τις συλλογικότητες που προσφέρουν στην ενημέρωση για την θηριωδία που πραγματοποιείτε αυτή την στιγμή ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, να δημοσιοποιούν ειδήσεις, γεγονότα,  αναλύσεις και πράξεις αλληλεγγύης, που έχουν να κάνουν με την απελευθερωτική αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.

Παρόλο που αυτό αποτελεί μία σκληρή πραγματικότητα, οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών που κατευθίνωνται ενάντια στον άμαχο Ισραηλινό πληθυσμό, ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.

Έτσι λοιπόν δημοσιεύσεις που αναπαράγουν δημοσιογραφικού τύπου πολεμικές ανταποκρίσεις μεταξύ στρατών από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στα κρυμμένα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση του προβληματισμού και της απόφασής που έχουμε λάβει, και παρακαλούμε για την καλύτερη δυνατή συνέχιση της συνεργασίας πάνω σε αυτή την βάση

ἰντυμίντια

(Τὰ κοκκινίσματα παραπάνω δικά μου!)

Τὸ πολὺ ἐνδιαφέρον βέβαια δὲν εὑρίσκεται στὴν ἀνακοίνωσιν, ποὺ ἀξιώνει …ἀποστάσεις ἀπὸ τὴν γενοκτονία τῆς Γάζας, ἀλλὰ στὰ σχόλια. (Τελικῶς δὲν εἶναι ὅλοι λοβοτομημένοι ἐκεῖ μέσα!!!)

Πόσα φάουλ σε μια ανακοίνωση…

“και όχι εκείνη που αναπαράγει μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών.”

Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε να κάνουμε με δύο κράτη που συγκρούονται στρατιωτικά, αλλά με έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, ο οποίος είναι και στρατός κατοχής εδώ και δεκαετίες, απέναντι σε αντιστασιακούς μαχητές που αγωνίζονται με υποτυπώδη όπλα.

“οι χωρίς στόχο ρουκέτες των Τζιχαντιστών”

δεν ρίχνουν ρουκέτες μόνο οι “Τζιχαντιστές”

ρίχνουν όλες οι οργανώσεις, και οι αριστερές κ.λπ.

και ρίχνουν ρουκέτες, γιατί αυτές μπορούν να φτιάξουν.

βλέπετε δεν τους πουλάνε υπερσύγχρονα όπλα οι πολεμικές βιομηχανίες…

“ή ακόμα και ο θάνατος απλών κληρωτών Ισραηλινών στρατιωτών, έχουν για εμάς ανάλογο βάρος με το έγκλημα που συντελείτε (sic) από τι Ισραηλινό κράτος, εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.”

Θα μπορούσε να καταλάβει κανείς το σκεπτικό για τους αμάχους. Αλλά ότι ο θάνατος των στρατιωτών ενός στρατου κατοχής, και μάλιστα ενός κράτους-απαρτχάιντ θα είχε το ίδιο βάρος με τα θύματα της κατοχής, την ώρα μάλιστα που σφαγιάζονται κατά εκατοντάδες….

Θα λέγατε το ίδιο για τους απλούς Γερμανούς στρατιώτες στην κατοχή εδώ;

“Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ζωή και την ευημερία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων”

να υποθέσω πως δε θα ξανα-αναρτηθεί στο indy οτιδήποτε έχει σχέση με ένοπλο αγώνα;

“όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα με την εθνικότητα που έτυχε αυτοί να έχουν.”

Θα λέγατε το ίδιο αν π.χ. η ρουκέτα του Επαναστατικού Αγώνα που ρίχτηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, είχε σκοτώσει τον Αμερικανό πρέσβη; Κι αν είχε πετύχει π.χ. κάποιον υπάλληλο τι θα λέγατε; Θα βάζατε π.χ. την προκήρυξη στα κρυμμένα και θα καταδικάζατε την ενέργεια;

Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή ανεξαρτήτως εθνικότητας, μέχρι να πάρουν ένα όπλο και να πάνε να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους. Τότε το χάνουν…

Οι ισραηλινοί ένστολοι του στρατού κατοχής, όποιος κι αν είναι ο βαθμός τους, που συμμετέχουν στις σφαγές, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη ζωή. Είναι νόμιμος στόχος αυτοάμυνας ενός λαού υπό κατοχή.

κομπλέ γενικώς

Οι διατυπώσεις σας όμως είναι προβληματικές. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια κλασική πολεμική σύγκρουση 2 κρατών όταν μιλάμε για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, ούτε για ίσες αποστάσεις (απλά κοιτάξτε τα νούμερα των νεκρών από κάθε μεριά). Επίσης οι απλοί κληρωτοί στρατιώτες δεν είναι άμαχος πληθυσμός, αν δε θέλαν να πεθάνουν για τα αφεντικά τους ας γίνονταν αρνητές όπως γίνονται πολλοί άλλοι που αντιμετωπίζουν διώξεις…

Τι πασιφισμός είναι αυτός και ίσες αποστάσεις;

Τα πράγματα είναι απλά: Εδώ και 60φεύγα χρόνια οι Ισραηλινοί έχουν εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τον τόπο τους, η ιστορική Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή ενώ στη Γάζα συντελείται ένα διαρκές έγκλημα, μια γενοκτονία δίχως τέλος!

Αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση των Παλαιστινίων (με όποιο τρόπο κι αν εκδηλώνεται) είναι δίκαιη και πρέπει να ταχθούμε στο πλευρό τους. Όσο για τους κατοίκους του Ισραήλ που έχουν κατσικωθεί σε έναν ξένο τόπο… είδατε κανέναν κάτοικο να υπερασπίζεται το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους;; Είδατε κανέναν Ισραηλινό στρατιώτη να αρνείται να πάει στο μέτωπο και να περνάει στρατοδικείο;;; Είδατε κανένα κίνημα Ισραηλινών να αναπτύσσεται κατά των επεμβάσεων στη Γάζα, κατά του εμπάργκο, κατά του ίδιου του Ισραήλ ως κράτος;;; Γιατί εμείς δεν είδαμε!

Καλά κάνουν λοιπόν και ρίχνουν τις ρουκέτες τους οι Παλαιστίνιοι στον “αθώο και άμαχο” ισραηλινό πληθυσμό. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πληθυσμός στήνεται κάθε βράδυ στα μπαλκόνια του και παρακολουθεί λες και είναι σε σινεμά τους βομβαρδισμούς που επί μέρες κάνει το Ιραήλ, σε νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια!

Και ναι, αυτή η σύγκρουση δεν είναι μία σύγκρουση μεταξύ θρησκειών ή λαών. Είναι ξεκάθαρα μία σύγκρουση στρατιωτικού τύπου και είναι μεταξύ δύο κρατών: Παλαιστίνης-Ισραήλ. Αφού αυτό είναι! Να θυμίσω μόνο ότι οι Παλαιστίνιοι το μόνο που θέλουν είναι να γυρίσουν στην ιστορική τους πατρίδα, να φτιαχτεί και πάλι η Παλαιστίνη με ο,τι θρησκείες μπορεί να περιέχει μέσα αυτή: μουσουλμάνους, εβραίους, χριστιανούς, κλπ…

Ὑπάρχει βέβαια …αἰτιολογικό, παρακάτω… Ἄλλα λόγια νὰ ἀγαπιόμαστε…
Ἔφαγε τὸ κράξιμο τῆς ζωῆς του ὁ συντάκτης καὶ τρέχει νὰ …μπαλώσῃ τὰ ἀμπάλωτα.
Ἡ γκάφα ἔγινε. Ἐνοχλεῖ ἡ ἀναπαραγωγὴ εἰδήσεων ἀπὸ τὴν γενοκτονία τῆς Γάζας, διότι αὐτοὶ ποὺ τὴν πραγματοποιοῦν εἶναι τῆς αὐτοῦ λογικῆς μὲ αὐτοὺς ποὺ χρηματοδοτοῦν κάτι τύπους, σὰν αὐτὸν ποὺ ἀναρτᾶ τέτοιες …συμβουλὲς στὸ indymidia.

Νὰ τοὺς χαιρόμαστε βρὲ τοὺς …προοδευτικάριους!!!
Τόση ξεφτίλα πιά…

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply