Αὐτό κι ἄν εἶναι ἐσχάτη προδοσία

Ἐκτός ἀπό ψεῦτες, κλέφτες, ὑπονομευτές καί ἀνίκανοι, τώρα ἔφτασαν ἀκόμη μιά φορά σέ ἐθνική προδοσία κι ἐμεῖς καθόμαστε καί τούς ἀνεχόμαστε. Πολύ φοβοῦμαι πώς πλησιάζουν ἀκόμη πιό  δύσκολες ἡμέρες γιά τόν τόπο. Μά δέν ὑπάρχει ἕνας ἔντιμος; Ὅλοι πουλημένοι; Δέν μπορεῖ…..Θά εἶναι πολλά τά ἀργύρια τῆς προδοσίας. Μά ποιοί μᾶς κυβερνοῦν, ἐπιτέλους; Ἀφήνουν τά 
σύνορά μας ἀπροστάτευτα. Ὄχι μόνο λαθρομετανάστες θά εἰσβάλουν  πλέον ἀλλά ἔχθροί τῆς πατρῖδος καί ποιός ξέρει τί ἄλλο μᾶς ἐπιφυλάσσει τό μέλλον μέ τούτους ἐδῶ πού ὑφάρπαξαν τήν ψῆφο τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Ἀφοπλίζουν τήν ἐθνοφυλακή τῆς κεντρικῆς καί δυτικῆς Μακεδονίας!!! …..ἀπό τό defencenet   

Παίρνουν τα όπλα από τους Εθνοφύλακες – Φοβούνται ταραχές;

Την αφαίρεση του οπλισμού των Μονάδων Εθνοφυλακής της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η κυβέρνηση και ήδη το μέτρο εφαρμόζεται με την ειδοποίηση των εθνοφυλάκων να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα τους. Είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που αφαιρείται από την Εθνοφυλακή ο οπλισμός της σε αυτές τις περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια και ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επικείμενη δραστηριοποίηση μονάδων του UCC, ειδικά στην δυτική Μακεδονία.

Η αφαίρεση του οπλισμού γίνεται εξαιρετικά εσπευσμένα και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν παραδίδονται τα πυρομαχικά (που θα απαιτούσαν προετοιμασία υποδοχής και ειδικές συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης, αλλά μόνο τα όπλα των Εθνοφυλάκων.

Ήδη οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδουν σημειώματα ή επικοινωνούν απ’ευθείας με τους Εθνοφύλακες και τους καλούν να επιστρέψουν άμεσα τα όπλα που τους είχε εμπιστευθεί το κράτος για να υπεραπίσουν το πάτριο έδαφος ως τελευταία γραμμή άμυνας ή για την οργάνωση αντάρτικων μονάδων στα μετόπισθεν. Πολύ πρόσφατα στην δεκαετία του ’90 είχαν οργανωθεί κοινές περιπολίες Εθνοφυλάκων με μονάδες του Ε.Σ. για να αποτρεπεί η μαζική είσοδος συμμοριών από την γειτονική Αλβανία.

Η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνδέεται με τους φόβους που υπάαρχουν για ανεξέλεγκτες ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με αφορμή την οικονομική κρίση, ακόμα και σχεδίων εκτροπής.

Χαρακτηριστική είναι η θέση που εξέφρασε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Γιώργος παπανδρέου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά σύμφωνε με πληφορίες του defencenet.gr: “Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και αυτό διαβρώνει τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει τίποτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνετε ότι ψάχνει για σωτήρες, πηγαίνει στη βία” .

Το defencenet.gr έχει απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο για τους λόγους αφαίρεσης του οπλισμού και αναμένει απάντηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέλω νά πιστεύω ὅτι θά ὑπαναχωρήσουν ἤ θά διαψεύσουν τήν εἴδησι!

(Visited 6 times, 1 visits today)
Leave a Reply